MOMi,σεμινάρια μουσικής

Σας παραθέτω το μήνυμα όπως μου ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομίο:
Το ΜΟΜι λειτουργεί ήδη και μετρά πολλούς μαθητές, ανάμεσά τους και κάποιους από εσάς.
Η φιλοσοφία μας είναι απλή! Να μαθαίνουμε μουσική από ενεργούς μουσικούς μέσα από την ίδια την πρακτική της και όχι μέσα σε έναν αποστειρωμένο περιβάλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο όλοι οι καθηγητές του ΜΟΜι είναι μουσικοί που έχετε γνωρίσει από μουσικές σκηνές, από αίθουσες συναυλιών και από τη δισκογραφία. Εκτός από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του ΜΟΜι, Κώστα Μπαλταζάνη και Μάρκο Παπασηφάκι, φιλοξενούμε στη σχολή μας τους Κώστα Μητρόπουλο, Δημήτρη Τσάκα, Alex Foster, Παντελή Μπενετάτο, Στέλλα Γκούσκου, Γιώργο Παλαμιώτη, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Κώστα Λιόλιο, Σπύρο Παναγιωτόπουλο, Μιχάλη Καπηλίδη, Μαίρη Δαλάκου κ.α.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πασαλιμάνι (Ακτή Μουτσοπούλου 38) και, ύστερα από συνεργασία με τη Μουσική Σκηνή Αλάβαστρον, στο Παγκράτι (Δαμάρεως 78).
Χωρίζονται σε τέσσερις ζωνες, ανάλογα με τις γνώσεις του μαθητή. Ο Προπαρασκευαστικός κύκλος απευθύνεται σε ανθρώπους που μόλις ξεκινούν την επαφή τους με τη μουσική. Ο Λευκός Κύκλος Σεμιναρίων στους αρχάριους μαθητές, ο Μπλε Κύκλος Σεμιναρίων στους προχωρημένους ενώ στον Κόκκινο Κύκλο Σεμιναρίων μπαίνουν οι μουσικοί που επιθυμούν μία περαιτέρω εξειδίκευση στην τεχνική και στο ρεπερτόριό τους. Παράλληλα με τα μαθήματα οι μουσικοί μπορούν να παρακολουθούν τουλάχιστον 2 ώρες group sessions (παρουσία ειδικού καθηγητή) χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση, με σκοπό να επεκτείνουν το ρεπερτόριό τους και να δουν τη μουσική ως το κοινωνικό δρώμενο που πραγματικά είναι. Οι σεμιναριακοί κύκλοι δεν περιλαμβάνουν εξετάσεις, αλλα μουσικές παρουσιάσεις. Είναι στο χέρι του κάθε μουσικού να μελετήσει και να ασχοληθεί με το αντικείμενο ώστε να ξεπεράσει τα ζητήματα τεχνικής που θα συναντά σε κάθε έναν από αυτούς.
Παράλληλα, το ΜΟΜι προσφέρει σεμινάρια από καταξιωμένους μουσικούς με σκοπό να διευρύνουν οι σπουδαστές τους μουσικούς τους ορίζοντες, ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκονται. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στη Μουσική Σκηνή Αλάβαστρον ένα σεμινάριο drums από τον Κώστα Λιόλιο και ένα σεμινάριο μπάσου του Γιώργου Παλαμιώτη, με μεγάλη απήχηση. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό και, πραγματικά, παρακολουθήσαμε δύο εξαιρετικούς μουσικούς να μας μεταδίδουν όλη τους την εμπειρία. Στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν κι άλλα σεμινάρια για τα οποία θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Πιο συγκεκριμένα τον μήνα Δεκέμβριο θα γίνουν δύο σεμινάρια. Στο πρώτο (12/12/09) ο κιθαρίστας Κώστας Μητρόπουλος θα παρουσιάσει τον τρόπο χρήσης πεταλιών και άλλων ηλεκτρονικών μέσων για υποβοήθηση και ζωντανή επεξεργασία του ήχου, ενώ στο δεύτερο ο Μάρκος Γαλαντής (19/12/09) θα μιλήσει για την επιλογή, τη συντήρηση και αξιοποίηση κιθάρας και μπάσου.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σας. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε προσωπικά σε κάποια από τα σεμινάρια ή φεστιβάλ μας. Αν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε κάποια επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο 210 4515008 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση (momi.newsletter@gmail.com).
Το link του myspace λογαριασμού μας είναι το