Midi Chord Pedal

έπεσα σήμερα σε ένα φοβερό μηχάνημα που μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον (κοινώς τρελάθηκαααα)… :109:

λέγεται Midi Chord Pedal http://hellenicamericaninventions-gr.us/index.html και κοστίζει μόνο 695 Δολλάρια…

με το μηχάνημα αυτό αντικαθιστάτε στην ουσία όλα τα συνοδευτικά όργανα καθώς μπορείτε να έχετε σε ροή όλο το backing track που θέλετε και να αλλάζετε ακόρντα άμεσα…

Εδώ μπορείτε να δείτε βιντεάκια με διάφορους ρυθμούς http://hellenicamericaninventions-gr.us/VideoYouTube.html

Έλα ρε συ Θεόφαλτσε τώρα! Άθλιο είναι! Ακριβώς τόσο ψεύτικο όσο οι έτοιμοι ρυθμοί στα αρμόνια. Ακόμη και στα σκυλάδικα / σκυλονησιώτικα που παίζουν μερικοί στα ντέμο, πάλι αταίριαστο και ψεύτικο ακούγεται. Για ρεμπέτικα, κρητικά κλπ. ούτε συζήτηση. Ο μόνος μουσικός που βρίσκω να του ταιριάζει κάπως αυτό το γκάτζετ είναι στο βίντεο «Ντέμο 5» εκείνος που παίζει το γνωστό κυπριακό σουξέ «Παίξαμε μούτσο» σε στυλ μουσικής για ασανσέρ.

Η πλειοψηφία των συζητούντων εδώ μέσα δεν θα βρεθεί σχεδόν ποτέ στην ανάγκη, ούτε ως επαγγελματίες, ενός backing track σε συνεχή ροή. Η ανάγκη για συνοδεία από ζωντανά όντα που παίζουν μουσική και αυτά, θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη. Οπότε, στην πρόταση του Περικλή να προσθέσουμε, το πολύ πολύ, και τη μουσική του αρμόνιου στο μπάρ του ξενοδοχείου, εκτός από το ασανσέρ.

Φίλε το μηχάνημα από μόνο του δεν κάνει τίποτε, στέλλει απλά οδηγίες, πρέπει να έχεις και ένα αρμόνιο arranger. Η συνοδεία εξαρτάται από το πόσο καλά είναι τα στυλ του αρμονίου, το πετάλι απλά στέλλει τη συγχορδία στο αρμόνιο. 695 δολλάρια είναι πολλά για κάτι που δεν έχει ούτε ήχους ούτε στυλ, είναι σκέττο controller. Αν έχεις τόση ανάγκη από backing track το προγραμματίζεις από πριν, δεν χρειάζεται να κάνεις ακροβατικά με τα πόδια. Εκτός κι αν έχεις τόση πολλή ανάγκη να αυτοσχεδιάσεις πότε θα αλλάξεις τη συγχορδία, που δεν νομίζω να χρειάζεται, ακόμα και για ταξίμι. Κατά τα άλλα, αν και η τεχνολογία έχει προχωρήσει, τα αρμόνια έχουν μια συγκεκριμένη αισθητική που θυμίζει ξενοδοχείο, κρουαζιερόπλοιο κλπ

Μα σε Live σίγουρα δεν χρειάζεται… αφού εκεί υπάρχουν φυσικά όργανα…

εγώ αναφέρομαι σε περιπτώσεις που μελετάμε μόνοι (ακόμη και τις ασκήσεις πρέπει πάντα να τις μελετάμε με χρόνο, με ρυθμό), ή σε παρέες που δεν υπάρχουν πολλά όργανα.

Τα προκατασκευασμένα backing tracks σε δεσμεύουν… π.χ. μπορεί να υπάρχει στην παρέα κάποιος που δεν λέει για παράδειγμα το “Τελευταίο βράδυ μου” από ΦΑ+ αλλά από ΝΤΟ+ τι θα κάνεις;;;; θα πεις α!! εγώ το έγραψα από ΦΑ;;;

σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει πάρα πολύ…

Εγώ προσωπικά έψαχνα κάτι παρόμοιο αρκετό καιρό ώστε να με διευκολύνει στην μελέτη.

Βέβαια ο emc έχει ένα δίκαιο… είναι λίγο ακριβούτσικο…

Δηλαδή, βρε Θεόφαλτσε, θεωρείς ότι με αυτό το μηχάνημα των 700 δολλαρίων θα φτιάξει το κέφι μιας παρέας, στην οποία βρίσκονται μόνο ένα – δυό όργανα; Με συγχωρείς αλλά εμένα, τουλάχιστον, τέτοια παρέα δεν θα μου έκανε… (για τη μελέτη είναι άλλο, αλλά εκεί συμφωνώ με τον emc)

Νικολή τι να σε συγχωρέσω…αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός…

και εγώ παίζω με μια κιθαρούλα και ένα μπουζουκάκι… αλλά νιώθω καλύτερα όταν πίσω έχω ένα γεμάτο ήχο ορχήστρας (έστω ένα ρυθμό και ας είναι και midi)… συνήθειες είναι αυτά.

Πρίν λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μου ενα αρμόνιο που δέχεται midi αρχεία και μπορεί να “κρατάει” τον ρυθμό σε διάφορες τονικότητες…Εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις κάποιον καλογραμμένων midi αρχείων και style που προσομοιώνουν ικανοποιητικά π.χ. το ρυθμικό παίξιμο ενός μπαγλαμα (μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο), το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και αποτρεπτικό ακόμα και για μελέτη…Για ρεμπέτικο δεν το συζητώ κάν…

μπα… προτιμω παρέα τον liga rosa…
να λεμε και καμια κουβεντα… ασε που παίζει και μονος του χωρις να τον παταω… :019:

αχ γιώργο μου, βρήκες το κουμπί μου!
γενικά με κάλυψε ο emc. καλή η ιδέα, αλλά 700 ευρώ μόνο για ένα controller, με τίποτα. πληρώνεις session μουσικούς για πρόβα με αυτά τα λεφτά! συν όλα τα άλλα συμπράγκαλα για να βγάλεις αξιοπρεπή ήχο -μιλάμε για άλλα είδη μουσικής πάντα, και μόνο για μελέτη ή για live electronics.
θα το χρησιμοποιούσα μόνο για να ελέγχω προηχογραφημένες λούπες με κανονικά όργανα -όπως κάνει πχ ο μπάμπης ο παπαδόπουλος.

υγ: αβυσσαλέα η διαφορά αισθητικής ρεμπέτικου-λαϊκού, ήδη από το '60. ακούς την μπάντα πίσω από τον μάρκο ή την μπέλλου και νομίζεις πως παίζει midi…

Φίλοι μου γειά σας,είμαι καινούριος στην παρέα σας.Ψάχνοντας κάτι στο διαδύκτιο, τυχαία διάβασα τις απόψεις σας γιά το midichordpedal.Είμαι ο κατασκευαστής του και σέβομαι όλων σας τις απόψεις.Βγαίνοντας στην παραγωγή ποτέ δεν σκεφτηκα ότι θα μπορούσε να χρησημοποιηθή σε αυτό το ιερό για μένα είδος που λέγεται ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ.Οσο γιά την τιμή βέβαίως είναι ακριβή-γιά την Ελλάδα απαγορευτική-όμως είναι χειροποίητη, κατασκευασμένη στην Αμερική και χρειάζονται πολλές ώρες γιά την παραγωγή της.Φίλε Θεόφαλτσε η εταιρία midichordpedal inc σε πληροφορή ότι κέρδισες ένα δώρο,έλα σε επαφή μαζί μας γιά τις λεπτομέριες.

email midichordpedal@gmail.com

Σας ευχαριστώ γιά την φιλοξενία
Σπύρος Κουρσάρης

1 «Μου αρέσει»

Φίλε Σπύρο, σε ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο να γραφτείς στο φόρουμ μας και να μας συστηθείς. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά από σχεδόν ένα χρόνο έρχεται ο (ελληνικής καταγωγής!) κατασκευαστής του μηχανήματος και μας απευθύνει μία φιλική καλημέρα, συνοδευμένη μάλιστα και από μία φιλική χειρονομία προς εκείνον που άνοιξε το θέμα.

Αν ο παλιός φίλος Θεόφαλτσος, που για αρκετό διάστημα δεν έχει δημοσιεύσει, μας διαβάζει ακόμα, θα ανταποκριθεί, ελπίζουμε, στην πρόσκλησή σου.

1 «Μου αρέσει»

Κύριε Σπύρο, καλωσήρθατε. Προσυπογράφω τη χαρά του Νίκου από πάνω για τους ίδιους λόγους.

Ο Θεόφαλτσος αποκλείεται να το δει. Αν όμως του στείλετε προσωπικό μήνυμα (πμ), λογικά θα λάβει ειδοποίηση στο μέιλ του.

1 «Μου αρέσει»