Beta Blockers

Δεν ξέρω που ακριβώς να τοποθετήσω το θέμα καθώς δεν έχει σχέση μόνο με το ρεμπέτικο αλλα με την μουσική γενικότερα.
Μόλις έκανα μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το άγχος των ερμηνευτών. Αρκετοί συνάδελφοι παραδέκτηκαν οτι χρησιμοποιούν χάπια που ονομάζονται Beta blockers καθώς και άλλα, τα οποία ουσιαστικά βοηθάνε τον ερμηνευτή να ξεπεράσει τα άγχος του,να μην τρέμει και γενικότερα να αποδόσει καλύτερα στην σκηνή η στο στούντιο

Ξέρω οτι γενικώς είναι θέμα ταμπού αλλα ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζουμε Ελληνες μουσικούς που βλέπουν θετικά αυτό το ζήτημα η που χρησιμοποιούν beta blockers.
Eφόσων υπάρχουν 1-2 γιατροί στο φόρουμ, μπορούν να μας πουν λίγα περισσότερα για το φάρμακο αυτό;

ΟΙ χρήστες του φόρουμ εδώ γενικά τι πιστεύουν; Το χάπι θα έπρεπε να είναι λύση;

(να πω οτι δεν κάνω χρήση τέτοιου πράγματος αλλα το γράφω γιατι έμαθα οτι 60% των κλασσικών μουσικών στην αγγλία έχουν κάνει χρήση τέτοιου φαρμάκου, ποσοστό τρομακτικό)

Χαιρετίσματα απο Κωνσταντινούπολη!

Αυτοι οι τραγουδιστες είναι πολυ μπροστα τελικα…
Για μας τους μπουζουξιδες δεν υπαρχει κατι σε χιωτο-μπεμπο-σποροσίνη; Να παρουν φωτια τα χερια μας; Αν και εγω μαλλον θα τη θελω οχι σε χαπακι αλλα σε ενδοφλεβια για να με πιασει…

Περα απο την πλακα, εχουν ξεφυγει τελειως αν το κανουν αυτο… Μακρυα απο μας. Βεβαια εδω παιρνουν σκληρα ναρκωτικά, ενα χαπακι θα τους φοβισει; :106:

Αlk αν κάτσεις στην Πόλη μέχρι και το Σάββατο σου συνιστώ
http://www.gitarcafe.com/ στο Καντικιόυ. Υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα ρεμπέτικα σχήματα που εμφανίζονται. Ισως σε κάποιο άλλο θέμα να συζητήσουμε γι’ αυτά.
(Συγνώμη για την παρέμβαση στο θέμα)

Τα beta blockers αυτό που κάνουν είναι να ρυθμίζουν την πίεση, κρατώντας τη σε χαμηλά επίπεδα, καθώς και το ρυθμό της καρδιάς…
πλήρες όνομα: (καρδιακοί β-αναστολείς)

Αυτό όμως είναι για άτομα που έχουν κάποια τάση να τους συμβαίνει συχνά κάποια …σκαμπανέβασμα. Δεν ενδείκνυνται φαντάζομαι για άτομα που δεν έχουν κάτι τέτοιο, εκτός κι αν όταν ενδεδειγμένα τους συμβεί έστω και τυχαία κάτι τέτοιο, το πάρουν εκείνη τη στιγμή…οκ

Για ερμηνευτές δεν ξέρω, μπορεί να τους απαλλάξει από το άγχος, αλλά μπορεί να τους κάνει και… υπερβολικά χαλαρούς, έτσι ώστε όλα να ακούγονται σαν… αμανέδες.
(Γενικά ρε παιδιά ας αποφεύγονται τέτοιες λύσεις)

Δεν ξέρω την ακινδυνότητα ή επικινδυνότητα, πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι σε υγιή άτομα τα beta-blockers λειτουργούν σαν …ντόπα. (δίνουν συγκέντρωση κτλ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι χρησιμοποιούντο από τους Γερμανούς τοξοβόλους κάποια εποχή…

ανησυχητικό πάντως το ποσοστό στην Αγγλία… δεν έχει ανάγκη ο άνθρωπος από τέτοια για να τραγουδήσει…

Το θέμα δεν είναι οι επαγγελματίες μουσικοί που τα παίρνουν. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που τα “σπρώχνουν”, κι από πίσω τους μια ολόκληρη μπίζνα που τα βγάζει.

Ανησυχητικό είναι, σίγουρα. Δεν παραξενεύει όμως καθόλου, δυστυχώς, για τη χώρα ετούτη. Μέχρι να πας και να γυρίσεις από το μπακάλικο της γειτονιάς σου την έχεις ακούσει απ’ τη μαστούρα!

Οι συνάδελφοι πάντως με τους οποίους μίλησα είχαν λογικές εξηγήσεις αν και δεν πιστεύω οτι η πλεοψηφεία των μουσικών που κάνει τέτοια χρήση το έχει απόλυτη ανάγκη.
Στην ουσία το σκεπτικό είναι: Εαν έχεις γυναίκα και παιδιά να θρέψεις, και κάποια στιγμή είσαι τόσο αγχωμένος που δεν μπορείς να πείς στα πόδια σου να σε περπατήσουν στη σκηνή (αυτό είναι αλήθεια, το ζω και εγώ) τι κάνεις;
βέβαια είναι ποιό πολύπλοκο το ζήτημα, μπορεί να γράψω περισσότερα μια άλλη φορά…τώρα με περιμένει μια Τούρκικη μπύρα:019:

Φίλε alk, τότε μάλλον κάνεις λάθος δουλειά! Δεν μπορώ να φανταστώ, ένας καταξιωμένος επαγγελματίας να χρειάζεται ντόπα για να μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του.

Οι β-αναστολείς είναι φάρμακα που χορηγούνται κυρίως για την υπέρταση και τις καρδιακές αρρυθμίες.

Τα χρησιμοποιούσαν οι αθλητές στα αθλήματα σκοποβολής γιατί μειώνουν τους παλμούς της καρδιάς με αποτέλεσμα λιγότερους κραδασμούς στο σώμα και πιο σταθερή σκόπευση.

Η χρήση τους από τους αθλητές είναι φυσικά παράνομη και σ’ αυτή την περίπτωση θεωρούνται “ντόπα”.

Μια από τις κύριες ανεπιθύμητες ενέργειές τους είναι η μείωση της σεξουαλικής ικανότητας και γι’ αυτό το λόγο οι γιατροί αποφεύγουν να τα χορηγούν σε νέους ασθενείς με υπέρταση εκτός αν παρουσιάζουν και αρρυθμίες.

Είναι φάρμακα που κυκλοφορούν πολλά χρόνια στην αγορά με πολύ χαμηλή τιμή (ενδεικτικά αναφέρω 4,28? το κουτί με τα 28 δισκία για ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα αυτής της κατηγορίας) και μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς εύκολα από ένα φαρμακείο.

Η χρήση φαρμάκων χωρίς τη συνταγή και την παρακολούθηση από γιατρό δεν είναι ότι πιο έξυπνο μπορεί να κάνει κάποιος, γιατί κανένα φάρμακο δεν είναι απαλλαγμένο από ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες κάποιες φορές μπορεί να είναι ακόμα και μοιραίες.

Είναι απογοητευτικό πάντως το γεγονός ότι έχουμε καταντήσει να χρησιμοποιούμε “ντόπες” ακόμα και για να ανταπεξέλθουμε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.

Μιά από τις επιθυμητές παρενέργειες είναι (απ’ ότι έχω ακούσει) η απώλεια μνήμης! Θα μας φανεί χρήσιμο στις μέρες που έρχονται…:mad:

Αληθεύει ότι οι μπανάνες έχουν ανάλογη επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό;