78άρι Κώστα Παπαγκίκα με λάθος ετικέτα;

Όπως βλέπει ο καθείς, δεν είναι ούτε κυκλαδίτικο ούτε συρτό, είναι το πασίγνωστο χασαποσέρβικο του Καραγκιόζη. Αλλά πώς το λένε κανονικά; Νόμιζα Ταταυλιανό, αλλά μ’ αυτό τον τίτλο βρίσκω διάφορα άλλα.

Δε νομίζω ότι το Sealabs έκανε λάθος, πρώτον γιατί θα ήταν περίεργο λάθος (όλοι ξέρουν αυτή τη μελωδία) και δεύτερον γιατί το ξαναβρίσκω και σε δίσκο της Canary.

1 «Μου αρέσει»

Δεν ξέρω πολλα αλλα η ονομασία Συρτό στην Τουρκία είναι λίγο χαλασμένο τηλέφωνο . Το Σουλτανι γεγκιαχ Συρτό του Μπατζανού είναι σε αυτό τον ρυθμό. Σα λόγκα εγώ θα το λεγα.

ρίξτε τα στον σάκο “χασάπικο πολίτικο”

Υπάρχει άλλο οργανικό με την ορχήστρα Παπαγκίκα, που να μοιάζει σαν κυκλαδίτικο συρτό αλλά να έχει άσχετο τίτλο; Σκέφτομαι δηλαδή μήπως σε δύο κομμάτια (πιθανώς στον ίδιο δίσκο) αντιστράφηκαν κατά λάθος οι ετικέτες.

Αν έγινε τέτοιο λάθος, να μπήκε λάθος ετικέτα και όχι να γράφτηκε λάθος ετικέτα που να μπήκε στον σωστό δίσκο, τότε και ό,τι άλλο γράφει είναι λάθος και αντιστοιχεί σε άλλη ηχογράφηση: αριθμός μήτρας κλπ.

Εντωμεταξύ ο Παπαγκίκας ρε παιδιά τσίμπαλο δεν έπαιζε; Ακούτε τσίμπαλο εσείς; Υπάρχει πιθανότητα να μην είναι καν η ορχήστρα Παπαγκίκα; Όλος μαζί ο ήχος δε μου θυμίζει Παπαγκικαίους…

Διαβάζει κανείς που να διαθέτει: (α) το αυθεντικό 78άρι, και/ή (β) τον δίσκο της Κάναρι; Να έχει άραγε κάνει λάθος η Κάναρι και το λάθος να μεταφέρθηκε και στο Σίλαμπς; Ή η Κάναρι και το Σίλαμπς δούλεψαν ανεξάρτητα, ο καθένας με μια αυθεντική κόπια;

είναι το γαλατιανό χασάπικο της πίσω πλευράς του δίσκου

Σωστός! Γαλατιανό ονπμάζεται αυτό το χασάπικο σε μια ηχογράφηση του Πόγγη. Στο Σίλαμπς βρίσκω και διάφορα άλλα χασάπικα με τον ίδιο τίτλο. Με Παπαγκίκα όμως δε βρίσκω!

Εσύ Λια εννοείς ότι υπάρχει κομμάτι με ετικέτα Γαλατιανό χασάπικο αλλά με άκουσμα κυκλαδίτικου συρτού;

από λάθος έχουν βάλει την άλλη πλευρά του δίσκου, εδώ μπορείς να δεις και να ακούσεις και τις δύο πλευρές: RCA Victor 26-8354

3 «Μου αρέσει»

Μπράβο ρε μάγκα!

Άρα ο ορίτζιναλ δίσκος δεν είχε λάθος. Μπερδεύτηκαν στην Κάναρι, και η καταχώρηση στο Σίλαμπς δεν προέρχεται από άλλον συλλέκτη που να διαθέτει τον δίσκο (γι’ αυτό και δεν υπάρχει η άλλη πλευρά) αλλά από την Κάναρι.

Άρα πρέπει να γίνει διόρθωση στο Σίλαμπς. Και αν κανείς έχει επικοινωνία με την Κάναρι, ας το θέσει υπόψη τους για τυχόν επανέκδοση.

1 «Μου αρέσει»

να τις ακούσω δεν μπόρεσα…

Πατάς το κέντρο της κάθε ετικέτας και σε πάει σε άλλη σελίδα με πλέιερ.

1 «Μου αρέσει»

Η «ηρωϊκή» εποχή των Μαρίκας και Κώστα Παπαγκίκα εκτείνεται μέχρι το 1929, που η Μαρίκα σταματάει να ηχογραφεί. Την ίδια χρονιά αναγκάζεται να κλείσει το νυχτερινό κέντρο της (Marika’s) και καταστράφηκε η καριέρα της. Σκόρπισαν και οι σπουδαίοι μουσικοί που την συνόδευαν στις ηχογραφήσεις. Το ΄39 πια δεν υπήρχε τίποτα απ’ τα παλιά και προσπαθούσαν να επιζήσουν όπως μπορούσαν. Η «Ορχήστρα Παπαγκίκα» που ηχογράφησε αυτά τα κομμάτια, δεν είχε καμμία σχέση με την παλιά, λαμπρή εποχή.

2 «Μου αρέσει»