🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Πολύ ωραίος παίχτης. Νομίζω είναι τυφλός. Μου έκανε εντύπωση το αρματωμα με εντερικές χορδές. Είναι κάπως διαφορετικό λίγο πιο γλυκό να το πω? Πολύ ωραίο βίντεο όπως και να χει

1 «Μου αρέσει»

Ο ήχος συχνά μπουκώνει, και αυτό βέβαια δυσκολεύει την αξιολόγηση, αλλά είναι ανεξάρτητο από τις χορδές και τον (εκπληκτικό) παίκτη. Εγώ πάντως, που θα περίμενα να ακούσω κάτι γλυκύτερο από τις συνηθισμένες νάυλον χορδές, βρήκα τον ήχο της εντέρινης χορδής απρόσμενα γεμάτο και μπάσο.

Ανεξάρτητα απ’ αυτά, το όργανο φαίνεται αντίκα. Ξέρει κάποιος, από τί υλικό είναι η επιφάνεια του μπράτσου; Ρωτάω επειδή δεν έχω δεί άσπρο χρώμα.

1 «Μου αρέσει»

Σα να μου δίνεται η εντύπωση ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσχρηστες. Ετούτος εδώ βέβαια τις κάνει ό,τι θέλει, αλλά μάλλον έχει κοπιάσει για να το καταφέρει αυτό.

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχω ιδίαν πείραν, όμως πριν μπόλικα χρόνια συζητάγαμε με κάποιον αλλοδαπό Ευρωπαίο που και τα ρεμπέτικα τα παίζει στα δάχτυλα, και την αναγεννησιακή μουσική. Μου έλεγε για τη λάφτα να ψάξω να βρω εντέρινες χορδές, εκείνος είχε ήδη τέτοιες στο αναγεννησιακό λαούτο του, και δεν μου είπε ότι θα έχω δυσκολίες. Δεν το είχα τολμήσει γιατί θα έπρεπε να παραγγέλνω από Σουηδία και άλλα μπελαλίδικα πράγματα…

Η κοπέλα πάντως παίζει κλασική κιθάρα με τα δάχτυλα.

Θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχε κάνει ο στίχος «αγγελοκαμωμένη μου και λαμπαδόχυτή μου» όταν τον πρωτοδιάβασα στα απομνημονεύματα του Μάρκου.

Για την αρμόνικα:

1 «Μου αρέσει»

Επίσης, παίζουν ωραία. Δεν είναι επανεκτέλεση στα τυφλά, υπάρχει αισθητική πρόταση. Των φρονίμων ολίγα, μοιάζει να λέει η εκτέλεσή τους → :+1:

1 «Μου αρέσει»

δεν ξερω πολλα. τα ειδα και στον καταλογο του σταθοπουλου. ειχαν πιασει πολυ αυτα στις ινδιες, πακισταν, νεπαλ, εκει κατω… αλλα με την φυσουνα απο μπροστα ομως. μαλλον θα ηταν σε διαφορα σχεδια αυτα τα πληκτροφορα με φυσουνες… θυμαμαι παλια παντως, ενας αρμονιστας, ειχε ενα μικρο παλιο ξυλινο αρμονιο που το επαιζε με ενα χερι, οπως αυτο. ηλεκτρικο ομως χωρις φυσουνα. και επαιζε πιο ανατολιτικα διοτι αλλοιωνοταν η φωνη με τον τροπο που πατουσε τα πληκτρα νομιζω. και το ελεγε ‘‘μονοφωνικο’’. μονο για σολο ηταν, σαν αυτο. και σκεφτομαι τωρα… μηπως ηταν η ηλεκτρονικη εκδοχη απο αυτο εδω…? πρεπει να παιζει και ο σφονδυλιας στην αμερικη με τετοιο σε ενα δισκο… :thinking:

2 «Μου αρέσει»

κατσαρος και τα μυαλα στα καγκελα…

4 «Μου αρέσει»

Για όλες τις κύριες που είναι γλυκοί μπελάδες……Αλατοπίπερο της ζωής!!!

3 «Μου αρέσει»

ο πειραιας.

5 «Μου αρέσει»

Είναι κάποια τραγούδια που τα ακούς πρώτη φορά και σε γλυκαίνουν. Ε λοιπόν γλυκαθηκα!

4 «Μου αρέσει»

Αθάνατος στους αιώνες!

4 «Μου αρέσει»

ενα μπουζουκι απο τη ασια…

2 «Μου αρέσει»

και να ΄ταν μόνο ένα, και να ΄ταν μόνο η Ασία…

Γιατί τους λέει Έλληνες;

Στο (κακομεταφρασμένο από αγγλικά) άρθρο της Βικιπαίδειας βρίσκω ότι πρόκειται για ένα πληθυσμό περίπου 42 εκατομμυρίων. Δεν είναι καμιά ξεχασμένη μειονότητα. Είναι δε ο λαός που ιστορικά έφερε την ονομασία Αφγανοί, πριν αυτή αποκτήσει τη σημερινή σημασία (κάτοικος του κράτους του Αφγανιστάν από οποιαδήποτε εθνοτική ομάδα).

Μα και η φωτογραφία (0.20 κ. ε., 1.20 κ. ε. κόρη και μάνα) κυκλοφορεί ευρύτατα αυτές της μέρες στο ιντερνέτ, όταν γίνεται λόγος για καταπίεση γυναικών από τους Ταλιμπάν. Αν δε ψάξεις στη βικιπαίδια, μία από τις φυλές είναι ακριβώς οι Παστούν, που μιλούν βέβαια Pashto, όχι Ελληνικά, και κανείς δεν λέει ότι κατάγονται από τους στρατιώτες του Μεγαλέξαντρου… Το γιατί τους λέει το βίντεο Έλληνες, μάλλον πρέπει και αυτό να το ψάξουμε ξεκινώντας από τον Φαλλμεράιερ…

(σαφώς ινδογερμανική καταγωγή, πάντως…)

1 «Μου αρέσει»

Η απορία μου έχει σχέση με το ότι στη Βικιπαίδεια δεν αναφέρεται καν «υπάρχει μια φήμη / άποψη περί ελληνικής καταγωγής», δεν υπάρχει καμία λέξη που να αρχίζει από «ελλην-» σ’ όλο το άρθρο. Πριν λίγο καιρό ξαναείχαμε μια ανάλογη συζήτηση για κάποιον άλλο λαό στον οποίο αποδίδονται ελληνικές ρίζες, και ναι μεν φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει, αλλά τουλάχιστον ήταν κατανοητό το πώς ξεκίνησε η φήμη. Εδώ δε βρήκα καμία λαβή για υποψίες ελληνικότητας.

1 «Μου αρέσει»