Ψάχνω για ένα τραγούδι που έχει γραφτεί για την οικογένεια μου. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ

Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω για ένα τραγούδι που ναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια μου, μιας και μιλά για εκείνη. Οι στοίχοι του λένε για τον πάππου της μητέρας μου (δικό μου προπάππο) ο οποίος πέθανε στις ραγές του Τραμ και για τις κόρες του που άφησε ορφανές. Απ ότι μου χει πει η μητέρα μου , τους στίχους τους έχει γράψει κάποιος που υπέγραφε σαν Στράτος. Νομίζω είναι ο Στρατός Παγιουμτζής και ότι πρέπει να το τραγούδησε με τον Τσιτσάνη. Σας παρακαλώ αν μπορείτε (και ξέρεται) πείτε μου πως λέγεται αυτό το τραγούδι και που μπορώ να το βρω, είναι πολύ σημαντικό για εμένα!!!

Φιλαρακι εψαξα την δισκογραφια του Στρατου , αλλα εις ματην …
Αραγε εκεινα τα χρονια χτυπηθηκε δισκος ???
Και ειναι σιγουρα αυτων των δημιουργων η καποιων αλλων ???
Το θεμα το ξαναεθεσες εδω η στο Σιλαμπς και δεν βρεθηκε τιποτα …
Ψαχνω και στον Τσιτσανη , ενα ενα τα τραγουδακια , για να δουμε …

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΘ ΤΟ ΓΡΑΨΕ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ.ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΔΙΣΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΖΑΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ.ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ.Κ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΚΙΟΛΑΣ!

Από συντονιστή: Μητσάρα, σε παρακαλώ να μην γράφεις με κεφαλαία.

Παιδια αμα ξερεται και που αλλου μπορω να κοιταξω ή πιος μπωρει να ξερει, καθε πληροφορια καλοδεχουμενη!!

Μητσάρα, τα στοιχεία που έχουμε είναι μηδαμινά. Άν μπορούσες, τουλάχιστον, να “ψαρέψεις” αν όχι τον τίτλο που θα είναι δύσκολο, κάποιο στίχο για αναζήτηση σε αρχεία στίχων.

Το ξερω ρε φιλε οτι ειναι δισκολο.Σκεψου οτι μηλαμε για τον προπαππο μου.Βαλε με το μιαλο σου ποσα χρονια!!Σε κανα μοναστιρακι λετε να βρω τιποτα?υπαρχουν πολοι παλιοι δισκοι εκει.

Τα στοιχεία για τα οποία μιλάω δεν θα τα βρείς στο Μοναστηράκι, εκεί το πολύ πολύ να πέσεις πάνω σε ένα δίσκο που να λέει για κάποιον φουκαρά που τον έκοψε ένα τράμ. Αλλά αυτό είναι ουσιαστικά απίθανο. Ρωτώντας όμως εκείνους που λές ότι κάτι θυμούνται από τα καφενεία, ίσως βρείς κάποιαν άκρη.

φιλε μου γεια σου
μηπως τον προπαππο σου τον ελεγαν Ιορδανη?

Οχι τον προππαπο μου τον λεγαν Τασο.Αν εχεισ κατι υποψην πεσ μου

mhtsara, όπως σου είπαν και άλλοι, προσπάθησε να βρεις από αυτούς που σου είπαν ότι το έχουν ακούσει, περισσότερες πληροφορίες. Δεν πειράζει αν είναι συγκεκχυμένες. Μην περιμένεις να σου πει κάποιος “αυτό είναι το τραγούδι”…μακάρι να το βρεις έτσι βέβαια…

Αλλά προσπάθησε να σημειώσεις στίχους, έστω και σκόρπιους, ότι θυμάται ο καθένας…και περίπου τι εποχή γράφτηκε. Μετά τα κάνεις μία σούμα, τα παραθέτεις ξανά κι εδώ και ψάχνουμε όλοι μαζί…

Υ.Γ. πχ το τραγούδι λέει ξεκάθαρα μέσα για κάποιο συμβάν με τράμ? αυτό είναι σημαντικό γιατί σαφώς διευκολύνει την έρευνα. Απ’ την άλλη, μπορεί να μην αναφέρει καθόλου τη λέξη “τράμ”, να λέει απλά για έναν άνθρωπο που άφησε ορφανές τις κόρες του, οπότε το εύρος των τραγουδιών αυξάνεται.

Κριμα…φαινεται υπηρχαν πολλα ατυχηματα απο τραμ.Εγω ηξερα καποιον ιορδανη με παρομοιο ατυχημα.Ευχομαι παντως να βρεις ακρη,θα προσπαθησω απο παλιους μηπως μαθω κατι.

Απ οτι μου παν, το τραγουδι μιλαει για το τραμ και υπαρχει περιπτωση ο τιτλοσ του να ναι ‘‘το τραμ το 13’’.Ειναι το τραμ που τον χτυπησε.8α προσπαθησω να βρω και κανενα στοιχο.Ελπιζω να σας εσπροξα προσ
τα καπου…

:241:Mητσαρα ξερειs καθολου λιγο στιχο για βοηθεια θα προσπαθησω me φιλαρακια μου που εχουν μεγαλο αρχειο και ειναι λατρειs του ειδουs μηπωs και το βρω

Δυστυχώς, Μητσάρα. Για τη λέξη τραμ είχα κάνει αναζήτηση, τώρα έκανα και για το 13. Τίποτα.

Mhtsara, σίγουρα έχει ηχογραφηθεί το τραγούδι? δηλ. το έχει ακούσει κανείς ποτέ από δίσκο? ή απλά τραγουδιόταν προφορικά από καφενείο σε καφενείο? στο διαδίκτυο δεν έχω βρει τίποτα δυστυχώς…εκτός κι αν το τραγούδι δεν είχε καθόλου μέσα τις λέξεις “τραμ” και “13” ή “ατύχημα” “ράγες” κτλ…ή δεν το έχει καταχωρήσει κανείς σε αρχεία στίχων.

θα ρωτήσω και κάτι φίλους που έχουν πολλές παλιές ηχογραφήσεις να δούμε…

1 «Μου αρέσει»