Χορδές κλασσικής για ένταση και παίξιμο με πένα

Καλησπερα…μηπως καποιος μπορει να προτεινει καποιες συγκεκριμενες χορδες για κλασσικη κιθαρα που να εναι πιο " ιδανικες" για παιξιμο με πενα δλδ ακορντα??

οι πλαστικές χορδές είναι ακατάλληλες για πένα και μπασοκίθαρο, αλλά στην ανάγκη βάζεις χορδές με μεγάλη τάση (high tension). πρόσεξε πολύ όμως μην ζορίσεις την κιθάρα, την είχα πατήσει έτσι παλιά.

Αν και δεν έχω την ίδια εμπειρία στην κιθάρα και σε σχέση με άλλους είμαι "γατάκι " βρήκα ένα κόλπο και με μια λίμα (και γυαλοχαρτο ελαφρύ κάνει ) εξυσα λίγο την πένα και βγάζει έναν ήχο στην κλασσική κιθάρα παρόμοιο με μιας λαϊκής βέβαια τα πρίμα δεν ακούγονται τόσο διαφορετικά και θα το πρότεινα για συνοδεία όχι για σολαρισμα

δηλαδή την κάνεις πιο μυτερή ώστε να έχει πιο πρίμο ήχο; παρ’όλα αυτά πρέπει να είναι λεία, αλλιώς θα φάει τις χορδές και θα βγάλει γρέζι στον ήχο. για να την λειάνεις, τρίψε το σημείο που λίμαρες πάνω στο τζιν σου.

Έτσι μάλιστα, το ρούχο αυτό θα αποκτήσει και παραπάνω αξία, αφού θα έχει ένα τρίψιμο (με πιθανή τρύπα!) παραπάνω!

1 «Μου αρέσει»

εντάξει τότε, τρίψε την πένα στο τζιν του διπλανού σου.

Ε όχι, ρε Νικόλα! Του δικού μου τζιν την αξία θέλω να αυξήσω, όχι του διπλανού!

(πλάκα, πλάκα, θυμάμαι τον αδερφό μου σε εφηβική (όπως και η δική μου τότε) ηλικία, να τρίβει το τζιν του στον τοίχο του φρεατίου του ασανσέρ, ακουμπώντας σ’ αυτόν πότε το μπούτι, πότε τον κώλο, αφού στην πολυκατοικία που μέναμε με τους γονείς μας, το ασανσέρ ήταν από τα πρώτα που δεν είχαν, πλέον, εσωτερικές πόρτες που πρέπει να κλείσουν, πριν ο θάλαμος ξεκινήσει).

(εξήντα και βάλε, χρόνια πριν τη σημερινή μόδα των τρύπιων τζιν)

(Ρε σύ, οι δυό μας μείναμε! Άντε, πάω για ύπνο…)

1 «Μου αρέσει»