Τραγούδι του Άρη Σαν

Γεια σας,

Έχω μια ερώτηση για τον Άρη Σαν, για τον οποίο έχουμε ξαναμιλήσει. Μπορεί κανείς να διακρίνει, παρόλο το κακό playback ποιο ελληνικό τραγούδι έχει διασκευάσει ο Σαν; Ο ίδιος αναφέρεται ως συνθέτης,αλλά υποψιάζομαι ότι η μελωδία δεν είναι δικιά του σύνθεση…απλώς δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο τραγούδι μπορεί να είναι.

Και εδώ ένα στιγμιότυπο από hafla (γλέντι) ισραηλίτικο, που το ίδιο τραγούδι ακούγεται στο τέλος…μια μαρτυρία για την επίδραση του Σαν. Έχει και το “Χίλιες φορές” του Νταλάρα στην αρχή:

Εύα

Αγαπητή Εύα, για το πρώτο τραγούδι που μοιάζει πολύ με κάποια δικά μας δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι.

Η πενιά στην αρχή του δεύτερου είναι από το “Μα τι λέω” ενώ μετά νομίζω ότι το γυρίζει στο “Όταν χορεύεις μάτια μου” και μετά στο “Χίλιες φορές”.

Γεια σου Κούρε,

Σε ευχαριστώ για την προσπάθεια! Το πρώτο πρώτο είναι σίγουρα “Μα τι λέω” . Ο τραγουδιστής στο βίντεο, ο Zohar Argov είχε ένα μεγάλο σουξέ με μια διασκευή αυτού του τραγούδιού, που στα εβραϊκά λέγεται “Balayla” (“Απόψε”). Εδώ το ακούς σε ένα “street party” που έγινε πρόσφατα. Ο κιθαρίστας είναι ο πιο γνωστός κιθαρίστας στο “ανατολίτικο” στυλ στο Ισραήλ, ο Yehuda Keisar. Είναι πολύ ωραίος τύπος που βγαίνει και παίζει στο δρόμο και διασκεδάζει τον κόσμο, παρόλο που σίγουρα δεν έχει ανάγκη από χρήματα:

Θα ακούς και άλλα ελληνικά τραγούδια στο βιντεάκι. Προσωπικά έχω μια αδυναμία στα λαϊκά του 80, του Μαργαρίτη και των άλλων, μάλλον γιατί μου θυμίζουν τα νείατα μου…

Ο Άρης Σαν συνήθιζε να παίρνει γνωστά ελληνικά τραγούδια και να τα κάνει εβραϊκές διασκευές στο όνομά του, για αυτό ρώτησα για το συγκεκριμένο τραγούδι.

Μία άλλη διασκευή του Σαν που έγινε κλασσικό στο Ισραήλ:

και το ωραίο πρωτότυπο του Ξαρχάκου:

Εύα