Τρίξιμο χορδών σε μπουζούκι

Γεια σας.Πριν κανα δυό μήνες πήρα ένα μπουζούκι πολύ καλό(950ευρώ).Με το καιρό βρήκα ένα πρόβλημα.Τρίζουν όλες οι χορδές στο πέμπτο τάστο(εκεί που έχουμε νότα ΡΕ στη χορδή ΛΑ).Όποιος ξέρει θα το εκτιμούσα πολύ να μου πει λεπτομέρειες.

Το πήρες από κατασκευαστή ή μαγαζί? Εγώ σε μαγαζιά είχα δει όργανα των 1000 και είναι για προσάναμμα στο τζάκι. Αν το πήρες από κατασκευαστή πήγαινε σε αυτόν και θα στο λύσει το θέμα πιστεύω.:088:

Και μάλιστα αν τα έχουν και χρόνια στην βιτρίνα και τα χτυπά ο ήλιος είναι μακράν το καλύτερο προσάναμμα. Ούτε δαδί, ούτε οινόπνευμα.

Με χίλια Ευρώ πάντως, αγοράζεις δαδί και οινόπνευμα να ΄χουν και τα τρισέγγονά σου…

Το πρόβλημα, όπως το περιγράφεις είναι πολύ απλό : Αν όλες οι χορδές τρίζουν πατώντας ένα συγκεκριμένο τάστο, τότε υπάρχει πρόβλημα στο επόμενο τάστο. Μάλλον , για κάποιο λόγο, είναι ελάχιστα ψιλότερο από τα άλλα.

Μην το κάνεις ακόμα προσάναμα ! Ένας οργανοποιός πιστεύω πως εύκολα θα σου λύσει το πρόβλημα.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ…ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ 16.ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟ ΠΗΡΑ

Μη γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ.

Φίλε, πας σ’ αυτόν που έφτιαξε το όργανο και πιθανότατα με το “σενιάρισμα” ενός τάστου θα λυθεί το πρόβλημα.

Οπ’οτε το καλύτερο είναι να πας σε αυτόν και να απαιτήσεις να επιμεληθεί του οργάνου. Και μην τσιτώνεις δεν νομίζω ότι κανείς ήθελε να προσβάλει το όργανό σου.:088:

Φίλε δεξιοτέχνη, θα συμφωνήσω με τον Papadero. Δεν θέλει κανένας να σε προσβάλλει, να σε ενοχλήσει, να σε ταράξει. Απλά αυτή είναι η δυσκολία της εκ του μακρόθεν επικοινωνίας, μέσω πληκτρολογίου.
Αστειυόμαστε, όπως θα κάναμε και με οποιονδήποτε άλλο απο τα χιλιάδες μέλη.

Μακάρι να φτιάξεις το μπουζούκι σου.
Ειδικά εγώ, αν ανατρέξεις σε παλαιότερα μηνύματά μου, την πάτησα χρυσοπληρώνοντας ένα μπουζούκι που δεν μου βγήκε. Εγώ ο ίδιος αστειυόμουν με τα όσα έπαθα.

Φιλικά
Πάνος

γιατι φρικαρις ρε καρνταση ακου να δεις πως εχει… το οτι τριζουν οι χορδες η ειναι της φαντασιας σου (συμβαινει και αυτο ποτε ποτε ) η απλα εχει υγρασια (νοτιαδες ) και το μπουζουκι ειναι πισω λογο του οτι ειναι καινουργιου η κατι θα παιζει με κανα ταστο (πες μας και ποιο ταστο ειναι ) αν και δεν επιτρεπετε αν το πηρες απο κατασκευαστη που λες , δοκιμασε να βαλεις ενα καπλαμαδακι η ενα χαρτονακι κατω απο το καβαλαρη.
επισεις το οτι πηρες μπουζουκι 950 ευρω δε σημαινει οτι πηρες γαμω τα εργαλεια! αλλως κανει παραγγελεια 2 και 3 000 μπουζουκι και του βγαινει φολα ετσι ειναι αυτα… γιαυτο πας παρεα με εναν σχετικο.

αν επιμενεις να το φτιαξεις μονος σου παρε μια βεργα αλουμινιου ισια και βαλτα πανω στα ταστα ετσι θα καταλαβεις αν ειναι το 5 το ταστο ποιο πανω η με το ματι μετα παρε μια λιμα και φαγωσε ολα τα ταστα μαζι και ξαναβαλε τις χορδες .

Αν ξέρεις. Γιατί αλλοιώς, πήγαινε σε ένα μάστορα.

ναι και εγω προτεινω να το πας εκει που το πηρες δε θα σου παρει λεφτα , δοκιμασε πρωτα με το καπλαμα .