ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ (ΤΕΤΡΑΧΟΡΔΟ)

Σας παρουσιάζω το πρώτο μου μπουζούκι. Τετράχορδο με σκάφος από ντούγιες bubinga. Χτίστηκε σε καλούπι που επίσης σχεδίασα μόνος μου. Έχει δεκαπέντε πραγματικές ντούγιες, χαραγμένες στα τρία έτσι ώστε να φαίνονται σαρανταπέντε. Οι φιγούρες στα πλαϊνάρια, παραπέτια και κολάντζα είναι από φλαμούρι και καπλαμά cotto. Οι φιγούρες στο καπάκι είναι από bubinga το φόντο. Χρησιμοποιήθηκε ένα επιπλέον κομμάτι που έκοψα εφεδρικό για κολάντζα και λεπτύνθηκε από τα τρία χιλιοστά στο ένα με το χέρι (ξύστρα, γυαλόχαρτο κλπ). Τα σχέδια είναι επίσης φλαμούρι, ενώ τα λουλουδάκια celluloid. Στο φόντο δεν χρησιμοποίησα καπλαμά που είχα προμηθευτεί για αυτή την δουλειά, γιατί αισθητικά ήταν πολύ καλύτερο αυτό που τελικά έκανα και ας ήταν σκότωμα.
Το μάνικο έχει τρεις κόντρες. Η κεντρική είναι bubinga με δύο κόντρες βέγγε εκατέρωθεν. Για αισθητικούς λόγους ενδιάμεσα στις κόντρες έβαλα καπλαμά κελεμπέκι. Συμπληρώνεται από φλαμούρι εκατέρωθεν.
Ταστιέρα έβενος με κλάρα. Η κλάρα είναι από κελεμπέκι και τα λουλουδάκια επίσης από celluloid.
Το καράολο είμαι φλαμούρι, με φιγούρα όπως και στο καπάκι και επένδυση στο πίσω μέρος καπλαμά τριανταφυλλιά.
Είναι όλα χειροποίητα, με εργαλεία χειρός κατά 90 %, όπως ξύστρες, ξυραφάκια φαλτσέτας, πριονάκι ξυλογλυπτικής κλπ. Η μόνη εργασία που δεν έγινε από εμένα είναι το λουστράρισμα, λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Λουστραρίστηκε με λούστρο πολυουρεθάνης δύο συστατικών. Μερικές φωτογραφίες

Μερικές ακόμη

Και ένα βιντεάκι με δείγμα ήχου πριν λουστραριστεί. Ο ήχος όπως τον ακούω δεν έχει επηρεαστεί καθόλου μετά το λουστράρισμα. Στο βίντεο παίζει ένας φίλος ο Αντρέας Στεφανάκης.

1 «Μου αρέσει»

Βαγγέλη πολλά συγχαρητήρια ! το όργανο φαίνεται ότι έχει ήχο! Κι από λεπτομέρεια, είσαι μπροστά! Σαν επαγγελματική κατασκευή. Να τα χιλιάσεις!

πολυ ωραιο το μπουζουκακι…γιατι δεν το κανεις επαγγελμα? πολυ ωραιος και ο παιχτης:088:

Συγχαρητήρια αγαπητέ φίλε! Αν το όργανο αυτό είναι το πρώτο σου, νομίζω οτι μπορείς να σκέφτεσαι σοβαρά το να μετατρέψεις το χόμπυ σε επάγγελμα (…αν και μερικές φορές η πορεία αυτή είναι καταστρεπτική και για τα δύο…!). Συνέχισε έτσι και ειλικρινά σε ζηλεύω! Μακάρι να μπορούσα και εγώ κάποια στιγμή να αποπειραθώ την προσπάθεια!

Συγχαρητήρια Βαγγέλη!!! Το όργανο είναι πολύ όμορφο!! Συνέχισε!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Μπράβο Βαγγέλη, εξαιρετικό. Τα μεράκια δεν κρύβονται :wink:

Φιλε Βαγγελη τα σεβη και σ’αυτο το χωρο,εισαι ενας εξαιρετικος οργανοποιος!

Γεια στα χέρια σου Βαγγέλη.Εξαιρετικό!!!

Χρήστο και Νίκο σας ευχαριστώ πολύ.
Ξέχασα να δώσω link, για όποιον ενδιαφέρεται για φωτογραφίες από τις φάσεις της κατασκευής
http://s1231.photobucket.com/albums/ee505/vagges2010/MY%20FIRST%20MPOUZOUKI/#!cpZZ3QQtppZZ20

Εξαιρετικό ΚΑΙ αυτό το όργανο! Αλλά ο κύριος Στεφανάκης δεν είναι “ένας φίλος”, είναι από τους καλύτερους μπουζουξήδες στην Ελλάδα αυτη τη στιγμή, ο οποιός βοηθά τους υπόλοιπους να γίνουν καλύτεροι και προσφέρει τεχνικές και ασκήσεις στο youtube αφιλοκερδώς!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Αλλά από την απάντησή σου νιώθω ότι υπάρχει μια ενόχληση για την έκφασή μου “ένας φίλος”. Νομίζω ότι από την έκφρασή μου δεν προκύπτει κάτι κακό για τον Ανδρέα, και επιπρόσθετα αφού είσαι fan θα έπρεπε να έχεις διαβάσει το θέμα παρακάτω θέμα και να έχεις δει το σχόλιό μου. http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=25681&page=3&highlight=%D3%F4%E5%F6%E1%ED%DC%EA%E7%F2. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου για τον Ανδρέα.

Τα καλα λογια τα εξεφρασα διοτι ετσι ακριβως αισθανθηκα. Τωρα για το “ενας φιλος” ναι ενοχληθηκα, αλλα οχι επειδη αισθανθηκα πως το ειπες με κακο τροπο, αλλα κυριως επειδη ο κ.Αντρεας αξιζει να γινει γνωστος και σε αλλους που δεν τον γνωριζουν. Γι αυτο φροντισα εγω να πλεξω το εγκωμιο του -αν μπορω να το πω-. Βασικα το θεωρησα “ελλειπης περιγραφη” για ενα τοσο σπουδαιο ατομο και θελησα να προσθεσω! Τιποτα αλλο!