Το "ΟΧΙ" του Ρεμπέτικου

Απο τότε που ήμουν μαθητής όποτε πλησίαζε 28η Οκτωβρίου θυμάμαι πάντοτε να μας προετοιμάζουν οι δασκαλοι/καθηγητές για την γιορτή του Οχι,ποιηματάκια μοιραζότανε και αμέτρητες πρόβες να πούμε καλά τα τραγουδάκια της Εθνικής μας τραγουδίστριας του Μεσοπολέμου ΒΕΜΠΟ.
Κανείς ποτέ δεν μας είπε οτι αυτη την περίοδο υπήρχαν και τα ρεμπέτικα τα οποία συμβάλανε στην εμψύχωση των φαντάρων και του απλού λαού:mad:.
Δυστηχώς βλέπετε απο την αρχή της εμφάνισης του το Ρεμπέτικο αντιμετώπισε το μενος της αρχουσας τάξης που είχε (κουνια που τους κούναγε:)) σκοπό να το εξαφανίσει.
Ουτε κουβέντα ακόμη και σήμερα στα σχολεία για τους ρεμπέτες και τα κομμάτια τους αυτην την περίοδο,ιδιαίτερα σε αυτην που πόσο μάλλον λόγω της κακουχίας ουσιαστηκα οι συντελεστές του αποδεκατίστηκαν.(Βλεπετε δεν τραγουδάγαν σε δεξιώσεις και σε θέατρα…)
Ως ελάχιστο φορο τιμής στην προσφορά των ταργουδιστών - συνθετών- αγωνιστών του πολεμου του 40 οι rebet against the machine παρουσιάζουν στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου το αφιέρωμα στη δισκογραφία του ρεμπέτικου στον Ελληνοιταλικό πόλεμο με τίτλο Το “ΟΧΙ” του Ρεμπέτικου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Επιμέλεια κειμένων Προκόπης Μαιστρέλλης
Ωρα έναρξης 7 μ.μ Εισοδος ελεύθερη

http://www.youtube.com/watch?v=l4mZBBfL2ys

Το ονειρο του Μπενίτο απο την προχθεσινή εκδήλωση

Υπαρχει ενα πολυ αξιολογο 1000-σελιδο βιβλιο , Εκδοση 2007, Εκδοτικος Οικος Αδελφων Κυριακιδη , με τιτλο “Το αστικο τραγουδι στα πετρινα χρονια 1940-1949” . Περιεχει πολλα και αξιολογα ιστορικα στοιχεια για το ρεμπετικο και αλλα τραγουδια απο τα χρονια του πολεμου , της κατοχης , και της αντιστασης.
Το βιβλιο συνοδευεται και απο ενα ΣΙ-ΝΤΙ με 24 αυθεντικα , σε πρωτη εκτελεση , ρεμπετικα τραγουδια του Αλβανικου επους ( 1940-41). Τα περισσοτερα τραγουδια τραγουδουν , Βαμβακαρης, Στελλακης, Χατζηχρηστος , και αλλοι παλιοι , γνωστοι του ρεμπετικου.
Προσωπικα βρηκα το βιβλιο και το ΣΙ-ΝΤΙ εξαιρετικα ενδιαφεροντα.

Το @@@@@@@βιντεακι ειχε προβλημα,διεγραψα το link και ανεβάζω καινουργιο τώρα αυριο θα είναι ετοιμο καινουργιο υλικό.Χιλια συγνώμη

γεια σας φανταράκια μας

Το ονειρο του Μπενιτο

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 12:58 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 11:50 —

και ακομη ενα ΑΚΟΥ ΝΤΟΥΤΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ