Τι σε μέλλει εσένανε από τον Slim Gaillard

Δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί στο παρελθόν το φόρουμ στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης ομολογώ ότι δεν ήξερα τον Slim Gaillard (1915-1991). Φαίνεται όμως ότι είχε σημαντική παρουσία στη jazz. Το παρακάτω βίντεο που τραγουδάει το γνωστό παραδοσιακό “Τι σε μέλλει εσένανε” το ψάρεψα στο facebook από ανάρτηση φίλων.

Ψάχνοντας βρήκα ότι ο Gaillard μιλούσε πολλές γλώσσες (σε διαφορετικά επίπεδα) μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά. Με λίγη παραπάνω αναζήτηση βρήκα και το παρακάτω βίντεο που φαίνεται να είναι από ένα ντοκυμαντέρ του BBC για τη ζωή του. Ο ίδιος λέει ότι η μητέρα του Μαρία ήταν μαύρη Κουβανή και ο πατέρας του ονόματι Θεόφιλλος ήταν Γερμανοεβραίος.

Σε ίδιο λοιπόν το βίντεο στο 15:00 ο Gaillard αναφέρει τη συγκλονιστική (τουλάχιστον για μένα) ιστορία πως βρέθηκε στην Κρήτη σε ηλικία 12 χρονών όπου και έμεινε 15 χρόνια. Αλλού διάβασα ότι έμεινε 4 χρόνια αλλά ταξίδευε για πολλά ακόμα χρόνια ως ναυτικός μέσα στη Μεσόγειο.

Εν συντομία: ο πατέρας του ήταν ναυτικός και τον είχε πάρει μαζί του στο καράβι. Το καράβι έπιασε Κρήτη και έφυγε λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, οπότε αυτός παιδάκι 12 χρονών έμεινε στο λιμάνι να το βλέπει να φεύγει χωρίς αυτόν. Και μάλιστα από τότε δεν ξανάδε ποτέ τον πατέρα του.