Τιτλος Τραγουδιού???

Καλημέρα στη παρέα!!!..'Ακουσα ενα τραγούδι για πρώτη φόρα τη Κυριακή,…οι στίχοι αν θυμάμαι καλά ήταν" Καλλιοπάκι αν σε χάσω,θάλασσα θα πιώ να σκάσω"…μήπως κάποιος το γνωρίζει???..Ευχαριστώ!

δεν ήταν κάποιο από αυτά τα καλιοπάκια;
να υποθέσω το άκουσες από τον γιώργο με το λαούτο, χτες με τον νικόλα στο κομπρεμί; τότε είναι αυτό:

Νικόλα καλησπέρα κ ευχαριστώ για την ανταπόκριση!..ΔΔυυστυχώς δεν είναι κάποιο από τα γνωστά “Καλλιοπάκια”…Ούτε Τούντα,Ασίκη κλπ…Το άκουσα τη Κυριάκη στο Συγγρουόμενο απο Μπον-Θανάσ/λα…Άπο κατι ψιλά που άκουσα απο μια παρέα πίσω-γιατί είχε πολύ φασαρία-είναι από κάποιον Γαβρίλη???..

λες να το θυμάμαι απο τον γιάννη; για κάτσε να ρωτήσω…

λοιπόν, το κομμάτι είναι ακυκλοφόρητο, ενός φίλου των παιδιών.
γαβρίλης ψαράς, “καλλιοπάκι”.

Ευχαριστώ πολύ Νικόλα ζωγραφισες!!!

άμα έχεις μέσον…
μου έκανε κλικ ο στίχος που έβαλες, στην αρχή νόμιζα πώς το θυμόμουν από νικόλα-γιώργο αλλά τελικά το είχαμε παίξει με τον γιάννη.

Πάντως ο στίχος είναι παλιός. Δεν μπορώ να θυμηθώ με τι σκοπό τον έχω ακούσει, ούτε αν ήταν με Καλλιοπάκι ή με άλλο όνομα, αλλά είμαι σίγουρος ότι τον ξέρω. Μάλιστα πιστεύω ότι τον ξέρω από ηχογράφηση φθαρμένου 78ριού! (Μου γυρνάει στο μυαλό ο σκοπός από το Ελενάκι, τον σαμπάχ καρσιλαμά που υπάρχει σε διάφορες παμπάλαιες ηχογραφήσεις, αλλά σε όσες βρίσκω δεν έχει τέτοιο στίχο, άρα μάλλον λάθος θυμάμαι…)

και μένα μου φαίνεται οικείο αυτό που λες… δεν αποκλείεται κάπως έτσι να μπερδεύτηκα με κομμάτι που άκουγα από άλλο σχήμα. δεν είναι κακό πάντως να ενσωματώνονται υπάχοντα δίστιχα σε καινούρια κομμάτια, εφ’όσον ταιριάζονται όμορφα.

Φυσικά και δεν είναι κακό. Πάντα έτσι γινόταν. Για να μην πω με πόσο ενθουσιασμό θα υποδεχτώ όποιον γράψει κομμάτι που να μην έχει καν σταθερούς στίχους.

Κι εγώ! Όμως Περικλή, βρισκόμαστε στο 2018, όχι στην περίοδο της ανώνυμης δημιουργίας…

Να εισται καλα ρε παιδια με πηγατε 15 χρονια πισω φοιτητης στο Ηρακλειο, της Κρητης, επεζα σε ενα ταβερνακι(στην Φορτετσα στου Τασου για οσους γνωριζουν) και ειχε ερθει ο Γαβριλης οπου ηταν γιατρος Καρδιολογος νομιζω στα Κυθηρα και επεξε το '‘Καλιοπακι’'οπου και μου ειπαι οτι ηταν δικο του τραγουδι.