Τα μανταλα.

Γεια χαρα σε ολους ! βρηκα εχτες στο γιου τιουμπ την εξης εκτελεση http://www.youtube.com/watch?v=7iRq1xGR8Mc&feature=related απο τα μανταλα του Βασιλη Τσιτσανη στην οποια ερμηνευουν καποιους παραπανω στιχους απο την πρωτη εκτελεση. Γνωριζει καποιος αν αυτοι οι στιχοι ειναι του Τσιτσανη και απλα δεν τους συμπεριελαβε στον δισκο λογω χωρου, η ειναι παραποιηση του τραγουδιου?

Μακάρι η παραποίηση να περιοριζόταν στην προσθήκη στίχων…

Πρόκειται, πάντως, για τη ζωντανή ηχογράφηση από την παράσταση του Σταύρου Ξαρχάκου “Αμάν, Αμήν”, που έγινε νομίζω το 1994 στο θέατρο “Ρεξ” στην Αθήνα.
Σ’ αυτό το τραγούδι ακούγονται οι: Κώστας Μαντζόπουλος, Πόλυ Πάνου, Κώστας Τσίγκος, Νίκος Μαραγκόπουλος, Μαρία Σουλτάτου και Σπύρος Λιόσης.
Έπαιζαν οι κάτωθι μουσικοί:
Κώστας Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Χ.Κωνσταντίνου: μπουζούκι, ούτι, ταμπουρά και μπαγλαμά
Σπύρος Λιόσης: μπουζούκι
Αγαπητός Μαγκανάρης: μπουζούκι, ούτι και τζουρά
Μ.Καραντίνης: μπουζούκι, μπαγλαμά και τζουρά
Γ.Ρόκας: μπουζούκι και μπαγλαμά
Ν.Σαμπαζιώτης: κιθάρα
Λ.Κολιόπουλος: κιθάρα
Σ.Μαργώνης: βιολί
Η.Λυμπερόπουλος: κοντραμπάσο
Β.Δρογκάρης: ακορντεόν
Στ.Σωφρονάς: πιάνο
και Γ.Λάσκαρης: κρουστά.

Δυστυχώς στην κύρια ερώτηση του Στράτου παραπάνω, δεν γνωρίζω ν’ απαντήσω…

Ά, έτσι είναι; Δεν είχα παρακολουθήσει την παράσταση αυτή. Φαντάζομαι λοιπόν ότι στα πλαίσια της παράστασης θα εξηγήθηκε ότι κάποιοι στίχοι έχουν προστεθεί κατά την κρίση και επιλογή των συντελεστών της. Η Πόλυ Πάνου πάντως, σε μεγάλη στιγμή. Αλλά, μόνο αυτή, από τους ερμηνευτές… (φυσικά, κατά τη δική μου άποψη).

Ήταν μια πολύ ωραία παράσταση, με σεβασμό στο ρεμπέτικο, που άφησε μερικά πολύ ωραία τραγούδια του Ξαρχάκου που τραγουδιούνται ακόμη …

1 «Μου αρέσει»

Με αφορμή το παραπάνω θεμα και επειδή δεν θελω να ανοίξω καινούργιο
γνωρίζουμε σε πιο δρομο ειναι γραμενο το τραγουδι?

είναι ουσάκ. στην εκτέλεση από την παράσταση του ξαρχάκου είναι παιγμένο από ντο, ενώ στη ζωντανή με τσιτσάνη-νίνου στου τζίμη του χοντρού είναι από σι. η πρώτη εκτέλεση (με μ. χρήστου/σ. μαρκοπούλου) όμως είναι από ρε. υπάρχει στο sealabs και στο youtube.

Ευχαριστω νικο οταν ειχα ακουσει την εκτελεση απο ρε κατι τετοιο περιμενα δηλ σε ουσακ
αλλα ακουσα και την ζωντανη τσιτσανη νινου που μου αρεσει πολυ και με μπερδεψε