Παραθέτω την απάντηση της Aegean σε ερώτηση μου για μεταφορά μπουζουκιού:
''Σε απάντηση του email σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε όλες τις πτήσεις μας έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε το μουσικό σας όργανο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή συσκευασία (hardcase), είτε σαν παραδοτέα αποσκευή ή στην καμπίνα των επιβατών. Σε περίπτωση που η μεταφορά γίνει ως παραδοτέα αποσκευή, τότε εμπίπτει στην πολιτική μεταφορά αποσκευών. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποσκευών θα σας ζητηθεί να υπογράψετε έγγραφο (Limited Release Form), το οποίο δηλώνει ότι η μεταφορά του μουσικού οργάνου γίνεται με δική σας ευθύνη.
Εφόσον επιθυμείτε να μεταφέρετε το μουσικό όργανο στην καμπίνα των επιβατών τότε υπολογίζεται σαν χειραποσκευή και οι διαστάσεις αυτού δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 55εκ. μήκος Χ 40εκ. ύψος Χ 23εκ. πλάτος και το βάρος του τα 8 κιλά. Εάν το μουσικό όργανο ξεπερνάει τις παραπάνω προδιαγραφές τότε επικοινωνώντας με το τμήμα κρατήσεων, θα πρέπει να προβείτε σε κράτηση μίας επιπλέον θέσης, της οποίος το κόστος θα ανέρχεται στον οικονομικότερο διαθέσιμο κανονικό ναύλο. Η σχετική επιβάρυνση καταβάλλεται στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση. ‘’
Από όσο ξέρω και από όσο έχει συζητηθεί, νομίζω ότι τα μουσικά όργανα αρχίζουν να αντιμετωπίζονται με τον παραπάνω τρόπο από όλο και περισσότερες εταιρίες. (εντάξει, η Ryan είχε έτσι κ αλλιώς αυτήν την πολιτική)
Εγώ την πάτησα άσχημα με την Ryan.Πλήρωσα τα μαλλιά της κεφαλής μου και τελικά δεν ταξίδεψα καν!Οπότε προσοχή με Ryan.Αν είναι να αρχίσεις τις αλλαγές ημερομηνίας, ονομάτων,βαλίτσα, όργανο, check-in, uncheck-in κτλ, καλύτερα άλλο εισιτήριο!Επίσης ότι κάνεις, καντο από internet.Στο αεροδρόμιο θα είναι ακόμη χειρότερα!
Mikon τι κουβάλησες μe Aegan?μπουζούκι ή κάποιο κρουστό?
Dimak τα σακίδια(χειραποσκευή) πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων (ίσως το γνωρίζεις αλλά ρίξε μια ματιά εδώ).Είναι τυπικοί στις διαστάσεις-έχουν και κάτι σαν θήκες-μετρητές χειραποσκευών!Εαν μπαίνει η χειραποσκευή εκεί(αν χωράει δηλαδή) είσαι εντάξει.Αν όχι, έχεις πρόβλημα…