Τίβολι (Tivoli) στην Εμμ. Μπενάκη 34 στα Εξάρχεια

Στο Τίβολι στα Εξάρχεια παίζουν και τραγουδούν κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ο Μιχάλης Δήμας, ο Γιάννης Νιάρχος και η Μόρφω Τσαϊρέλη. Τα παιδιά παρουσιάζουν πλούσιο πρόγραμμα χωρίς ιδεοληψίες. Δεν πλήττεις, μέχρι την τελευταία στιγμή και πενιά. Το μαγαζί διαθέτει επίσης φαγητό καλό, ποικιλία και κρασί.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι ο Νιάρχος επιβεβαιώνει την τραγουδιστική του αξία του και ελίσσεται με ευκολία από τον Καζαντζίδη (πρώιμο και υστερόχρονο) στον Κόκκοτα και από τον Κάβουρα στον Παγιουμτζή και τον Μοσχονά και όπου αλλού οδηγεί η βραδιά!!! Επίσης η Μόρφω Τσαϊρέλη τραγουδά αξιοπρεπώς λαϊκά και ρεμπέτικα αν και, κατά βάθος, δεν νομίζω (χωρίς να γνωρίζω) ότι είναι η ειδίκευση της το ρεπερτόριο αυτό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Μιχάλη Δήμα. Ο Μιχάλης παίζει πολύ κοντά σε αυτό που γνωρίζουμε τα τελευταία πενήντα χρόνια ως κλασσικό μπουζούκι. Παίζει με άνεση εκτελέσεις των Χιώτη, Τατασόπουλου, Μπέμπη,Τσιμπίδη, Σπόρου, Ιορδάνη. Ο τελευταίος τον έχει διδάξει μάλιστα μυστικά του οργάνου και αυτό φαίνεται. Ο Δήμας εντάσσει με άνεση, φαντασία και υψηλή αισθητική επάνω στα κλασσικά μοτίβα μια διαφορετική, πρωτότυπη φρασεολογία που σε ξαφνιάζει πάντοτε ευχάριστα και αποδίδει την προσωπική του, ιδιαίτερη, ξεχωριστή ματιά, αποδίδοντας μια άλλη, συγχρόνως φρέσκια αλλά και κλασσική, οπτική του τραγουδιού.

Συγκρίνεται με άλλους σπουδαίους μουσικούς (Πάππο, Βλάχο, Τατασόπουλο) και δίνει με εκτελεστική δεινότητα και πρωτοτυπία το κάτι παραπάνω, διατηρώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον στην ακρόαση μέχρι τέλους!!! Χίλια Μπράβο!!! Μην τον χάσετε!!! Συνεχώς ανεβαίνει και ωριμάζει…