Σύνθεση για κιθάρα και τρία χέρια!

Σονάτα για πιάνο. το ξέρετε.
Σονάτα για 2 πιάνα. το ξέρετε.
Σονάτα για
1 πιάνο και 4 χερια, το ξέρετε.
Σύνθεση για κιθάρα και 3 χερια το ξέρατε?

BEATLES στην Ελλάδα (Ιούλιος 1967)

Image885

ΥΓ. ωραία παλιά λαϊκή κιθάρα!

2 «Μου αρέσει»

Ωραίοι :slight_smile: αλλά ξέρω κομμάτι για τέσσερα χέρια

1 «Μου αρέσει»

Στους κύκλους όσων ασχολούνται με κάθε απίθανη ανθυπολεπτομέρεια σχετικά με τους Μπιτλς*, ιδίως βέβαια αν είναι και Έλληνες, η φτγρ είναι διάσημη γιατί, με τα μπράτσα των δύο χεριών στην ταστιέρα να μη διακρίνονται καλά, δεν προσέχεις αμέσως ότι περισσεύει ένα χέρι. Την έχω δει αρκετές φορές να αναδημοσιεύεται με λεζάντες του τύπου «παρατηρείτε κάτι περίεργο;»


*: Όσων για παράδειγμα συλλέγουν ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις άλλων συγκροτημάτων από την Άμπεϊ Ρόουντ που διακόπηκαν επειδή ο Μακάρτνεϊ μπήκε ξαφνικά στο στούντιο, είπε «ωπ σόρι» και ξαναβγήκε…

1 «Μου αρέσει»

ειναι απίστευτο τι κακός χαμός γίνεται εξω απ το abbey rd στη διάβαση που φωτογραφηθήκανε. Αν δηλαδη τυχαίνει να προσπαθείς να περάσεις τη βλοημένη τη διαβαση για να μπεις μέσα για μεροκάμματο, τρως, είτε φωνες απο τον τουρίστα που του χάλασες την πόζα, είτε κάνα αυτοκίνητο σφαίρα που προσπαθεί να γλυτώσει απο αυτη τη χαζομάρα

2 «Μου αρέσει»

Κάθε φορά θέμα που θα μπαίνει τέτοιο θέμα, μου έρχεται να ποστάρω αυτό το βίντεο.
Όχι μόνο για την τεχνική αρτιότητα, αλλά για την φοβερή συνεργασία και τα φωτεινά χαμόγελα του ντουέτου.

Και δεν θα αντέξω να μην κάνω αντιδιαστολή με τον Παούρη, ο οποίος παίζει κάτι μασημένες νότες σε φαστ φόργουορντ και πάντα μόνος του -αντί για κομπανία παίζει με συνοδεία midi.

5 «Μου αρέσει»

ωχούούού… πού τον σκέφτηκες, μωρέ Νικόλα! καλύτερα, ας τον αφήσουμε εκεί που κάθεται…

1 «Μου αρέσει»

Είναι μουσικό χιούμορ :grinning:, π.χ. όταν αλλάζουν ρόλους από μπάσο σε σόλο (κάτι που γινόταν και το 1600!), ή όταν παίζουν 2 χέρια, η κοπέλα το αριστερό και ο τυπάς το δεξί :slight_smile: ή όταν ξεκινά το άρπισμα ο ένας και το τελειώνει η άλλη.

Στον κύκλο των Beatles πάντως υπήρχε ένας έλληνας γνωστός σαν magic Alex, μάλλον θα έπαιξε το ρόλο του.

1 «Μου αρέσει»

Ε, ο Αλέξης Μάρδας.

1 «Μου αρέσει»

Λέει για τον Μάρδα στο άρθρο.


Άλλη φορά, πριν χρόνια, μετά από παρόμοια συζήτση (για κιθάρα με πολλά χέρια), είδα στο ΥΤ διάφορα βίντεο και με τέσσερα και με παραπάνω χέρια. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι τη σχετική μόδα την ξεκίνησε το συγκεκριμένο βίντεο που πόσταρε ο Λίγκα, όπου ναι μεν γελάς με το χιούμορ τους, ναι μεν θαυμάζεις τον συντονισμό τους, αλλά πιο πολύ απολαμβάνεις πώς το απολαμβάνουν.

2 «Μου αρέσει»