Σύγχρονη παραδοσιακή μουσική - Αλέκος Τσολάκης

Στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης ζει ο Αλέκος Τσολάκης, τρίχορδος μπουζουξής και εκφραστής του αστικού λαϊκού τραγουδιού. Έχοντας μεγάλη αγάπη και σεβασμό για το ρεμπέτικο, μπεσαλίδικη πενιά και πηγαίο παίξιμο, ο Αλέκος Τσολάκης δεν παίζει απλά ρεμπέτικο αλλά είναι ρεμπέτης. Παρέα με διάφορους μουσικούς της πόλης υπηρετεί τα πάλκα των ρεμπέτικων στεκιών της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας .
Έχοντας ξεχωριστή και έντονα προσωπική σχέση με το όργανο, αφού ουσιαστικά είναι αυτοδίδακτος, παίζει με αυθορμητισμό και διαίσθηση, έχοντας πάντα ως πρότυπο τους προπολεμικούς οργανοπαίκτες και την αισθητική τους. Τα ταξιδιάρικα ταξίμια του, η δημιουργικότητα στις φράσεις του και το διάχυτο πάθος του όταν βαστάει το μπουζούκι είναι τρία κύρια χαρακτηριστικά της μουσικής του ταυτότητας, τα οποία τον έχουν εδραιώσει στο πάλκο και τον έχουν κάνει αναγνωρίσιμο στα στέκια της Θεσσαλονίκης.
Έχει συνεργασθεί επί σκηνής με σημαντικούς μουσικούς, όπως ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Δήμος Βουγιούκας, η Κατερίνα Τσιρίδου και ο Νίκος Πρωτόπαπας, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνοδοιπόρος με τη Βάσω Βασιλειάδου, αλλά και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη.

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 .
Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
Αρχισυνταξία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΚΑΨΟΥΡΑ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΚΡΙΤΩΝ ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΝΤΑΡΙΔΗΣ
Ηχοληψία: TANYA JONES
Μουσικό Σήμα: ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΖΑΣ
Γραφικά: ΜΠΕΛΑ ΙΒΑΝΟΒΑ
Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΥ
Επιστημονική & Τεχνική Επιμέλεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΜΕ, ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΕΛΚΕ –ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

sixroni-paradosiaki-mousiki-2020-681x384

5 «Μου αρέσει»