Σαντουρόβιολα στην Πάτρα

Γιά όποιον ενδιαφέρεται την Κυριακή και Δευτέρα 20 και 21 Φεβρουαρίου στον Σκέντζο (Γερμανού και Αγίου Δημητρίου) στην Πάτρα θα παίξουν Σμυρναίικα και Σμυρναίικα ρεμπέτικα οι Κυριάκος Γκουβέντας,Ευγένιος Βούλγαρης,Θοδώρα Αθανασίου και Σέργιος Βούλγαρης.

Να και η ανακοίνωση από το www.patrinorama.gr

"Ένα διήμερο με σπουδαίους σολίστες της παραδοσιακής μουσικής, σμυρναίικα και πολίτικα τραγούδια σε εκτελέσεις που σέβονται απόλυτα τις αυθεντικές μουσικές καταβολές των τραγουδιών, διοργανώνεται την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στον “Σκέντζο”.

Στην Άνω Πόλη, στην οδό Π. Π. Γερμανού 111 (τηλ. κρατήσεων: 2610 274042), σε έναν από τους πιο γνωστούς χώρους της Πάτρας με ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι, θα ακουστούν τραγούδια που καλύπτουν την χρονική περίοδο από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι την περίοδο λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα τραγούδια έχουν γραφτεί από τους Παναγιώτη Τούντα, Αντώνη Νταλκά, Σπύρο Περιστέρη, Δημήτρη Σέμση, Ευάγγελο Παπάζογλου, καθώς και από ανώνυμους συνθέτες. Εγγύηση για την ενορχήστρωση και την απόδοση των τραγουδιών είναι τα ονόματα των μουσικών που θα εμφανιστούν:
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ευγένιος Βούλγαρης (κανονάκι, ούτι, ταμπουράς με δοξάρι, τραγούδι), Σέργιος Βούλγαρης (κρουστά) και Θεοδώρα Αθανασίου (λαύτα, τραγούδι).
Έναρξη: 10.30 μ.μ."