Ρεμπετικη κιθαρα

Ψαχνω οργανοποιό που να ειδικευεται στις ρεμπετικες κιθάρες.Όποιος γνωρίζει μπορεί να μου στείλει και σε ΠΜ για να μη θεωρηθει διαφημιση

δεν ξέρω κάποιον που να ειδικεύεται στις λαϊκές κιθάρες, θα μ’ενδιέφερε πάντως. μάλλον θα μιλάμε για κάποιον που ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής του θα ήτανε οι κιθάρες -γιατί αν ασχολείσαι με λαϊκά όργανα ο κύριος όγκος δεν μπορεί παρά να είναι τα μπουζούκια. γενικά ενώ έχω δει αρκετά αξιόλογα σύγχρονα μπουζούκια, στις κιθάρες είναι πιο δύσκολο να βρεις ικανοποιητικό όργανο.
προσωπικά ωραίες (καθαρά) λαϊκές κιθάρες έχω δεί από τον βαγενά στην πάτρα, τον αλεξανδρή στην θεσσαλονίκη και τον καφετζόπουλο στην αθήνα. και μία του σπύρου μαμάη, που όμως γενικά δεν φτιάχνει λαϊκές κιθάρες. σίγουρα μου διαφεύγουν κάποια ωραία όργανα που έχω δει κατά καιρούς, καθώς και μάστορες που δεν έχω δει κιθάρες τους.
αν ενδιαφέρεσαι άμεσα για αγορά, πρέπει να ετοιμάζονται σύντομα μία του καφετζόπουλου και κάποιες (μικρές-μεγάλες) του γιώργου καρανδρέα.
αυτά από καθαρά προσωπική σκοπιά, επαναλαμβάνω. και χωρίς όρεξη για διαφήμιση.

Σίγουρα δεν έχουμε όρεξη για διαφήμιση. Και νομίζω πως μόνο εσύ πρέπει να μην βιαστείς και να δοκιμάσεις πολλά πολλά όργανα.
Από την πλευρά μου θα προσθέσω Καρελλά και Φωτόπουλο για όμορφα “οκταράκια”…

Δεν ειμαι ειδικός στις κιθάρες μιας και το όργανο μου είναι το μπουζούκι αλλά τα κιθαρονια του Καρελά (αντίγραφο Μουρτζινου) με ξετρελάναν και η τιμή τους φιλική για χειροποίητο όργανο (τουλάχιστον αυτές από καρυδιά αν θυμάμαι καλά).

Είχα παίξει με μια πολύ ομροφη του Καρελλά , αλλά τελευταία είδα στο blog του Τσουλόγιαννη μια καταπληκτική parlor

Ευχαριστω για τη βοήθεια και το χρονο σας

καλες ρεμπετοκιθαρες φτιαχνει και ο σπουρδαλακης ειχα πιασει 2 κιθαρες του και ηταν πολυ καλλες.ριξε και εκυ μια ματια.

κανε και καμια γυρα σε μαγαζια να βρεις καμια μεταχειρισμενη
Βρηκα μια (του 1970 περιπου) που την ειχε περιποιηθει ο Καρανδρεας και ηταν μια χαρα. Την αγορασα 400 ευρω. Και ειναι μια χαρα. Γιατί να δωσεις 1000+ για καινουρια; Ειχε και μια κατωτερης ποιοτητας (λιγο χειροτερα μπασα δηλαδη, μια χαρα ηταν, ισως να υπαρχει ακομα) με 300 ευρω…

Ευκαιριες υπαρχουν…

γιώργο, αυτή με το κελεμπέκι πήρες; ή έφερε και άλλη ενδιάμεσα; αυτή με τα 300 πάντως έφυγε.
μπάμπη καλά κάνεις και τονίζεις το προσωπικό ψάξιμο που πρέπει να κάνει ο καθένας, θεωρείται αυτονόητο αλλά δεν είναι…

Για ρεμπετοκίθαρα Μυλωνας Αντωνης στη Μυτιληνη.

Εχω ακουσει μια κιθαρα του αντωνη πριν ενα χρονο και κατι στην μυτιληνη στην πετρα
την ειχε ενα παιδι απο θεσσαλονικη και τοτε ειχα μεινει καταπληκτος
βεβαια δεν ειχα και πολυ μεγαλη εμπειρια τοτε αλλα αυτο δεν εχει καμια
σημασια
Παρολο που ειμαι απο εκει δεν εχω καταφερι να τον γνωρισω απο κοντα
ισως στο μελλον

Νικο είχε δυο οταν πηγα (πριν 2 μηνες περιπου). Ειχε αυτη με τα 300 και μια με 500. Δε ξερω ξυλα. Ειμαι ψιλοασχετος με αυτα… Ειχε καλυτερα μπασα απο την 300αρα… Ιδια περιπου εμφανισιακα… Την πηρα σε καλυτερη τιμη καθως γνωριστηκαμε και τα ειπαμε λιγακι παραπανω…

Η κιθαρα που ειδες ειναι φιλου και ειναι οντως πολυ καλο οργανο.Παντως γενικα,υπαρχουν οργανοποιοι πολυ καλοι που δεν τους ξερει και πολυς κοσμος και ακουω για κατι τριαρες και τεσσαρες χιλιαδες,ειδικα για μπουζουκια,και τρελαινομαι.