Ρεμπετικα στεκια Συρου

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχει κάποιος να προτείνει μαγαζιά στην Σύρο με ζωντανή μουσική; Εννοείται οτι μιλάω για μουσική ρεμπέτικη, της ταβέρνας, κτλ κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα Παναγιώτη.
Στης Ευτυχίας ,σε ενα σοκακι στην αγορα της Ερμούπολης, μαζεύονται και παιζουν περιστασιακα μερικα παιδια , κάποιοι απο αυτους προερχονται απο μουσικη σχολη του νησιου.
Εποσης μπορει να πετυχεις στο λαουταρι αλλα οχι σε καθημερινη βάση.
Γενικα υστερεί παρα πολυ το νησι απο κουτουκια ,ρεμπεταδικα και ας εχει τη φήμη του ρεμπετοτοπου λογω Μαρκου.

Προ καραντινας ηταν και του Μαρινου στην Ανω Συρο αλλα εκλεισε.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Μου κανει πραγματικα μεγαλη εντυπωση που ενα τετοιο μερος με την παραδοση που εχει στο συγκεκριμενο ειδος μουσικης, που δεν εχει σε μονιμη βαση ταβερνακια με live κομπανιες.

1 «Μου αρέσει»

Εχεις δικιο Παναγιώτη .
Φυσικα δεν αναφερω καν καποια τουριστικα εστιατορια με φουλ ενισχυτές και ποτ πουρι ρεπερτόριο.
( αυτα λιγα ειναι ευτυχώς)
Σε γνωστη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανεβαζει το Λαουταρι πρόγραμμα για τα live του
αν βρίσκεσαι στο νησι συχνα πυκνά

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα. Για οποιον ενδιαφέρεται,πετυχα τελευταία στο Συράκι και στο ουζερι του Βολικάκη να παιζουν ρεμπετικα .κατι που λογικα μεσα στο καλοκαίρι θα επαναλυφθει χωρις ωστόσο να χαρακτηριζει ρεμπετικο στεκι τα παραπανω σημεια(οπως ξαναέγραψα ,δεν υπαρχουν τετοια .Στου Βολικάκη καθε Αυγουστο μαζεύονται οργανοπαιχτες απο όλες τις κυκλαδες και παιζουν κυριως τσαμπουνες,λαουτα κλπ.οχι ρεμπετικα αλλα αξιζει)

1 «Μου αρέσει»

Καλημερα σε ολους σας. Βρισκομενος στην πανεμορφη Συρο αυτες τις μερες, καταλαβα οτι αν κανεις μια βολτα στα στενακια της, ολο και καπου θα πετυχεις ηχους απο το αγαπημενο μας οργανο. Φυσικους ηχους, χωρις ενισχυτες ηχεια. Χτες βραδυ στην ταβερνα Το Πετρινο επαιζαν 6 πιτσιρικαδες (ο μικροτερος ηταν σιγουρα γυρω στα 15-16). ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. Ειχαν 3χορδα, τζουρα, μπαγλαμαδακι και κιθαρα. Πολλα μπραβο σε αυτα τα παιδια

1 «Μου αρέσει»