Πριγκηπεσσα

Επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονικη και αφού ακούσαμε κλασικό ρεμπέτικο , αποφασίσαμε να συνεχίσουμε για ενα ποτό. Καταλήξαμε στην Πριγκηπεσσα, όπου είχε τον Καραντινη. Μαζί του ήταν ένας κιθαρίστας και ένας τραγουδιστής. Προς έκπληξη μας , το μαγαζί που θέλει να προωθήσει - προβάλλει τη λαϊκή μουσική , μας χρέωσε από 16? για ενα ποτό ( σύνολο 32? για δυο άτομα). Το θεωρώ απαράδεκτο για τις μέρες μας και προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάω στο συγκεκριμένο μαγαζί. Επιτέλους οι μαγαζάτορες ας σκεφτούν και λίγο τον κόσμο

Τι πιστεύεις οτι πρέπει να χρεώσει;

Δεν είναι 16 Ε για ένα ποτό. Είναι 16 Ε για μία τριμελή ορχήστρα, κορυφαίος της οποίας είναι κάποιος επώνυμος. Αν η έκπληξή σας σχετίζεται με την θέληση του μαγαζιού να προβάλλει τη λαϊκή μουσική, θυμηθείτε ότι ουκ επί μουσικήι μόνηι ζήσεται άνθρωπος (κι ας είν’ και σκέτα λαϊκή), και ο άρτος χρειάζεται.

Φιλε ασχετο αλλα θελω να σε ρωτησω που πηγεε και ακουσες κλασσικο ρεμπετικο;

Με βάση όσα γράφει ο Ν.Πολίτης, δεν λέω ότι 16Ε είναι λίγα, αλλά σίγουρα δεν είναι “για ένα ποτό”.
Στο site της πριγκιπέσσας (http://prigipessa.gr/) στην συγκεκριμένη ανάρτηση για το πρόγραμμα (τρίτη από πάνω) αναφέρεται χρέωση εισιτηρίου 8Ε.
Προφανώς για την ορχήστρα, παρεμπιπτόντως δε όλα τα μέλη της είναι “επώνυμα”.

prigipesa 25-3.jpg

Επομένως το 16? για ένα ποτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 8? εισιτήριο + 8? για το ποτό, που για το ποτό συγκεκριμένα εμένα προσωπικά δε μου ακούγεται απαγορευτική σαν τιμή (προσωπική άποψη πάντα).


Για Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα μπορείς να δεις μαγαζιά με κλασσικό ρεμπέτικο σε αυτό το post εδώ που όλως τυχαίως ανήκει σε ένα thread έχεις ανοίξει εσύ. Κοίτα κάτι συμπτώσεις …

Η πριγκηπεσσα έχει κάποιες φορές είσοδο. Από 2-3 μέχρι 8 -10 Ευρώ. Όταν παίζουν οι ίδιοι (πσκ συνήθως) δεν έχει. Δεν είναι φθηνό μαγαζί , αλλά θεωρώ ότι οι τιμές είναι φυσιολογικότατες, για την ποιότητα των ποτών, τη ζωντανή μουσική, την σωστη εξυπηρέτηση αλλά και τον σωστό ήχο που προσφέρει.
Φίλε Danis, νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πλήρωσες την επωνυμία (δεν μου αρέσει ως λέξη , αλλά δεν βρίσκω κάτι καλύτερο τώρα) των Καραντίνη , Ματσίγκου, Καρακότα. Γενικότερα, η πριγκηπέσσα κρατάει αρκετά ψηλά την ποιότητα της μουσικής στην Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας πολλά και αξιόλογα σχήματα της Ελληνικής λαικής μουσικής και όχι μόνο. Πολλές φορές χωρίς, ή με ελάχιστη, είσοδο.

Νομίζω ότι μια φυσιολογική τιμή θα ήταν 10-12? (για τη συγκεκριμένη περίπτωση). Δεν με απασχολεί αν κάνει 8? το ποτό και 8? η είσοδος. Από την τσέπη μου βγήκαν 16? για ενα ποτό. Αν μπορεί κάποιος ας μου πει παρακαλώ αν έχει δώσει σε κάποιο μαγαζί ή σκηνή της Αθήνας 16? για να πιει ενα ποτό σε οποιονδήποτε πρωτοκλασάτο μπουζουξη (σε τριμελές σχήμα).

Φίλε Dani, το εν λόγω μαγαζί το επισκέπτομαι όσο συχνά μπορώ (κυρίως για το μόνιμο σχήμα του μαγαζιού). Γνωρίζω τους ιδιοκτήτες και είμαι σίγουρος πως αν ήταν στο χέρι τους οι τιμές θα ήταν διαφορετικές.
Για την περίπτωση που ανέφερες, νομίζω πρέπει να λάβεις υπόψιν κάποιους παράγοντες όπως το μέγεθος του μαγαζιού καθώς και το γεγονός ότι μιλάμε για Θεσσαλονίκη που δεν είναι ο τόπος διαβίωσης των “ονομάτων” (στην περίπτωση που ανέφερες Καραντίνης).
Για το συνδυασμό μεγέθους μαγαζιού και “ονομάτων” δεν θεωρώ ότι οι τιμές είναι εξωπραγματικές.