Ποιμενική φλογέρα από καλάμι σε Λα

Γεια σε όλους. Σας παρουσιάζω μία φλογέρα που έφτιαξα από καλάμι. Είναι σε τονισμό Λα και είναι διακοσμημένη με πυρογράφο.

Και ένα δείγμα ήχου:

10 Likes

Υπέροχο αποτέλεσμα συγχαρητήρια!

Ευχαριστώ, να είσαι καλά!

1 Like

μερακλήδικη δουλειά, με το καλό και τα επόμενα!

Ευχαριστώ Νίκο, έχω φτιάξει πολλές.

1 Like

Πολύ ωραία εικόνα, μερακλήδικη, και ήχος. Στο επόμενο βίντεο βάρα και στις ψηλές να γουστάρουμε!

Απορία:

Οι τρύπες μοιάζουν να είναι σε λίγο κουνημένες αποστάσεις (η 2η από κάτω είναι πιο ψηλά;), και ορισμένες μεγαλύτερες από άλλες. Είναι έτσι, ή με ξεγελούν τα κεντίδια; Και αν είναι, γιατί;

1 Like

Ευχαριστώ Pepe. Αν και δεν ξέρω να παίζω ακόμα καλά, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να παίξω και στις ψιλές. Όσον αφορά στις τρύπες, δεν σε ξεγελούν τα κεντίδια. Οι τρύπες δεν έχουν ούτε την ίδια απόσταση μεταξύ τους, ούτε την ίδια διάμετρο. Το κούρδισμα είναι στην γνωστή διατονική κλίμακα, με την τρίτη τρύπα από κάτω να είναι ημιτόνιο για αυτό είναι πιο μικρή και σε μικρότερη απόσταση από ότι οι άλλες. Η δεύτερη από κάτω, για να βγει τόνος έπρεπε να γίνει πιο μεγάλη, αλλιώς θα έπρεπε να γίνει σε μεγαλύτερη απόσταση από την προηγούμενη, που αυτό δεν θα ήταν βολικό για τα δάχτυλα. Οι νότες είναι: όλες κλειστές Λα και μετά ανοίγοντας μία μία είναι: Σι-Ντο#-Ρε-Μι-Φα#-Σολ#-Λα (έξι τρύπες μπροστά και μία πίσω)

3 Likes