Πανεπιστημιακη εδρα για το ρεμπετικο-λαϊκο τραγουδι

Είδα χτες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μια προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη θέσεων διδακτικού προσωπικού στη νεοσύστατη έδρα ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ του Μουσικού Τμήματος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα !!!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ γεγονός ΥΨΙΣΤΗΣ σπουδαιότητας. Που παραλίγο θα πέρναγε απαρατήρητο μέσα στη δίνη των όσων συμβαίνουν γύρω μας.
Επιτέλους κύριοι ήλθε η επίσιμη αναγνώριση και δικαίωσή του ρεμπέτικου τραγουδιού από τον πλέον επίσημο φορέα της χώρας. Αρκεί να μην αποτελέσει κάτι τέτοιο την ταφόπλακά του, και το βαλσαμώσουν οι πανεπιστημιακοί κάνοντας το ρεμπέτικο-λαϊκό τραγούδι νεκρό μουσειακό είδος.

1 «Μου αρέσει»

Γνωρίζοντας από τα μέσα τον πανεπιστημιακό χώρο, πολύ φοβάμαι ότι το εν λόγω τμήμα θα επανδρωθεί με “δικούς τους” ανθρώπους οι οποίοι κατα τεκμήριο δεν έχουν κάτι αξιόλογο να επιδείξουν. Και είναι να εκνευρίζεσαι γιατί υπάρχουν κάποιοι που και ακαδημαϊσμό έχουν δείξει στην δουλειά τους και έχουν ασχοληθεί με τα πλείστα όσα θέματα που άπτονται του λαϊκού τραγουδιού (π.χ. Κουνάδης, Παπαϊωάννου, Γεωργιάδης, κλπ). Πάντως μην παραξενευτείται αν δείτε κανένα Βολιώτη-Καπετανάκη ή ακόμα χειρότερα καμμιά Κωνσταντινίδου να εκλέγονται εκει. Εδώ είναι η Παναγιωταρέα καθηγήτρια πανεπιστημίου, αυτοί θα κωλώσουνε …

ΥΓ Όπως καταλάβατε, η Unilever μου εγκατέστησε πλέον Ελληνικά

Ξέρουμε ποιά ήταν τελικά η συνέχεια; (αν βέβαια υπήρξε συνέχεια…)