Ο παλιός βολιώτης ''Σόλ Μινόρε''

ακουγα για χρονια, για καποιον παλιο καλλιτεχνη στο βολο που ειχε το παρατσουκλι ‘‘σολ μινορε’’. φημες λενε οτι ειχε το μπουζουκι του κουρδισμενο παντα σε σολ μινορε και γι’αυτο τον ελεγαν ετσι. γνωριζει καποιος κατι γι’αυτον τον ανθρωπο? ευχαριστω εκ των προτερων!

Κωνσταντίνος Σακατζής, το όνομά του.
Έμαθε μπουζούκι από το Στάθη Μιλάνο.

"…Ο κύριος Σολ Μινόρε!
Χρόνια μουσικοί, να μη βγάλουν φωτογραφίες ως ενθύμιο; Τότε οι καλές φωτογραφίες έβγαιναν σε φωτογραφεία και ήθελαν μια βδομάδα επεξεργασία, για αυτό τις έλεγαν «εβδομαδιαίες». Η εν λόγω, και άλλες της «Σκάλας», μάλλον είναι στο φωτογραφείο Γ. Γεωργιάδη, Γκλαβάνη 26. Πάνε, 1959-1960, να φωτογραφηθούν ο Στάθης Μιλάνος και ο Κωνσταντίνος Σακατζής ο επονομαζόμενος Σολ Μινόρε! Ο Σακατζής δούλευε χρυσοχόος, του έμαθε μπουζούκι ο Στάθης, παράτησε τα βραχιόλια και τα δακτυλίδια, έγινε μπουζουξής. Πήγε η παρέα να βγάλει φωτογραφία με τα μουσικά όργανα κι όπως ποζάρουν λέει ο Σακατζής: Μην κοιτάτε έτσι, ρε παιδιά! Κάντε πως παίζετε! Ρίξτε κανένα Σολ Μινόρε! Να παίζουμε όλοι το ίδιο, να φαίνεται καλά! Περιμένοντας τις φωτογραφίες ο Σακατζής όλη την βδομάδα στην «Σκάλα» λέει στους θαμώνες:
Πω, πω, πω, τί ωραία σολ μινόρε θα δούμε στις φωτογραφίες!
Θέλει πολύ να βγει το παρατσούκλι;
Έμεινε ο Σολ Μινόρε!..»

[Πληροφορίες από τον Ηλία Βολιότη Καπετανάκη].

8 «Μου αρέσει»

Εύγε Ελένη.
Τέτοια ναι!
Αντε να βρεθει και μια φώτο. Δεν είδα ποτέ ΣΟλ - σε φωτογραφεία :+1:

1 «Μου αρέσει»

Πρώτος αριστερά .

210410052_157821129637381_859797474383377843_n

3 «Μου αρέσει»

Περίεργο πιάσιμο του σολ μινόρε στην κιθάρα, μοιάζει πολύ με σολ ματζόρε! Δοκίμασα να το πιάσω και δεν βγαίνει σε μινόρε, μήπως παράκουσε ή το πήγαινε G->Cm :grinning:;

1 «Μου αρέσει»

ελενη σ’ευχαριστω πολυ!!! :blush: οποιος αλλος εχει αλλες πληροφοριες γι’αυτον τον καλλιτεχνη ας μας τις παραθεσει.

Στην κιθάρα ο μεγάλος δάσκαλος Στάθης Μιλάνος, που παρότι τον γνωρίζουμε ως μπουζουξή, φημιζόταν ως ένας από τους κορυφαίους Θεσσαλούς κιθαρίστες της εποχής του. Τον άκουσα πριν δυο χρόνια που έπιασε την κιθάρα και μας εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν τεράστιο λάθος που την “παράτησε”.

3 «Μου αρέσει»