Νεοελληνων εργα...!


Εχουμε δρόμο ακόμη γιά τον πάτο!.Δεν είναι παρκινγκ μάγκες είναι αρχαίο θέατρο!!!

Οπως ειπες αγαπητε,εχουμε πολυ δρομο ακομα για τον πατο.Οι φωτογραφιες που παρεθεσες ειναι πολυ light,εχουν δει πολυ χειροτερα τα ματια μου (και πιστευω και των υπολοιπων).Αυτο συγκεκριμενα ΗΤΑΝ ενα αρχαιο θεατρο.Τωρα ο οδηγος που περναει βλεπει ενα χορταριασμενο αφύλακτο χωραφι με ανοιχτες πορτες.γιατι να μην παρκαρει??

Σε λίγο μπορεί να γίνει και σκουπιδότοπος της γύρω περιοχής.Παρακολούθα και περίμενε να δείς.

Η Τουρκιά μας άφησε πολλά κατάλοιπα και σίγουρα μας στέρησε την αισθητική όπως και την σημασία που έχουν τέτοιοι χώροι για μας και τα παιδιά μας :106:αλλά φταίμε ,όλοι μας φταίμε γι΄αυτό

Τί φταίει η Τουρκία πάλι;

Mη τα ρίχνουμε όλα στην “Τουρκιά” βρε παιδιά, γιατί έχω δει αρχαιολογικούς χώρους σε Τουρκία, Συρία, Ιορδανία…και έχω εκπλαγεί με την καθαριότητα και την οργάνωσή τους, σε αντίθεση με τη δική μας αδιαφορία, βρωμιά και ανοργανωσιά…πρέπει κάποτε να καθήσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ο καθένας από το πόστο του να φροντίσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σ αυτή την έρημη την πατρίδα μας!:106:

Οι Τούρκοι, κατʼ αρχήν φταίνε για όλα. Εξ ορισμού. Τούρκοι δεν είναι; Αν τυχόν δεν φταίνε αυτοί, τότε θα φταίνε οι Βούλγαροι. Αν ούτε και αυτοί, οι Αμερικάνοι τότε, σε συνδυασμό με τις εταιρίες αυτοκινήτων. Θα μας πείραζε το ίδιο, αν αντί δύο ή τριών αυτοκινήτων η φωτογραφία έδειχνε ένα γαϊδουράκι και ένα μουλαράκι, παρκαρισμένα να τρώνε χορταράκι;* Ο Κίσσινγκερ λοιπόν, σε συνδυασμό με τους Εβραίους ιδιοκτήτες εταιριών αυτοκινήτων, φρόντισε ώστε 1: οι κάτοικοι της περιοχής να αντικαταστήσουν τα μουλάρια τους με αυτοκίνητα και 2: η τοπική κοινότητα να μην οριοθετήσει (τσιμεντοστρωμένους) χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να χτυπηθεί έτσι η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων και να αναγκαστούν να υποκύψουν στις απαιτήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης.

*κάτι που υπάρχει σε δεκάδες φωτογραφίες αρχαιολογικών τόπων προπολεμικές ή και του 19ου αιώνα, χωρίς να πειραχτεί η αισθητική κανενός.

Έχεις δίκιο Μπάμπη! “Εχουμε δρόμο ακόμη γιά τον πάτο!” Για να ανέβουμε και να φτάσουμε σ’ αυτόν! Γιατί, δυστυχώς, είμαστε κάτω απ’ τον πάτο…:106:

Χαχα πολύ ωραίος ο Νίκος:

Οι Τούρκοι, κατʼ αρχήν φταίνε για όλα. Εξ ορισμού. Τούρκοι δεν είναι; Αν τυχόν δεν φταίνε αυτοί, τότε θα φταίνε οι Βούλγαροι. Αν ούτε και αυτοί, οι Αμερικάνοι τότε, σε συνδυασμό με τις εταιρίες αυτοκινήτων. Θα μας πείραζε το ίδιο, αν αντί δύο ή τριών αυτοκινήτων η φωτογραφία έδειχνε ένα γαϊδουράκι και ένα μουλαράκι, παρκαρισμένα να τρώνε χορταράκι;* Ο Κίσσινγκερ λοιπόν, σε συνδυασμό με τους Εβραίους ιδιοκτήτες εταιριών αυτοκινήτων, φρόντισε ώστε 1: οι κάτοικοι της περιοχής να αντικαταστήσουν τα μουλάρια τους με αυτοκίνητα και 2: η τοπική κοινότητα να μην οριοθετήσει (τσιμεντοστρωμένους) χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να χτυπηθεί έτσι η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων και να αναγκαστούν να υποκύψουν στις απαιτήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν φταίνε ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Βούλγαροι ούτε κανένας άλλος ξένος.
Αν όμως σε αυτό το αρχαίο θεατράκι πάνε δυο-τρείς Γερμανοι( οι άλλοι ξένοι) που έχουν μούρλια με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό θα δείτε για πότε θα σπεύσουν οι τοπικές αρχές να κάνουν το χώρο “λαμπίκο”

Δυο ειναι οι πιθανοτητες για αυτο το συμβαν…

1)Τα αυτοκινητα να ειναι ιδιοκτησια Τουρκων που το κανουν για να υποβαθμισουν τη χωρα μας!!!

2)Τα αυτοκινητα να ειναι Αλβανων,οι Ελληνες ειμαστε πολιτισμενοι και δεν θα καναμε ποτε κατι τοσο φρικτο…ουτε στον εχθρο μας!!!

:019::019::019::019::019::019::019:

Τα γονίδια μας εχουνε μαθει,παιζουνε το ρόλο τους…όπως και το οτι η συνήθεια επίσης γίνεται δευτερη φυση μας(αυτά περί καταλοίπων αλλων λαών που ‘‘μας’‘κολλήσανε’’?..το εχω πεί κι εγώ αυτό, δεν κανω την έκπληκτη).τωρα πιά δεν με ενδιαφέρει γιατί γιναμε ετσι(υποθέτοντας πως δεν ειμασταν απο μονοι μας).γιατί συνεχίζουμε ομως, ειναι θεμα,και ειναι προσωπικό του καθενος.ένα΄σκουπιδότοπο '‘καναμε εμεις’'τη χωρα μας και μαθαινουμε εμεις στα παιδια μας να μη νοιάζονται…ούτε για το περιβάλλον ούτε για την ιστορία.

Το ευστοχο σχολιο του Νικου Πολιτη μου θυμιζει κατι παλιο του Φρεντυ Γερμανου σχετικα με τις παλαι ποτε ποδοσφαιρικες μας αποτυχιες. " Χασαμε διοτι ο στιβος ητο υγρος" , “χασαμε διοτι ο στιβος ητο ξηρος” , “Χασαμε διοτι ειχε πολυ ζεστη” , “χασαμε διοτι ειχε πολυ κρυο” , “χασαμε λογω πληρωμενου διαιτητη” , …κλπ…
Επισης και κατι περιπου αναλογο απο ΜΠΟΣΤ για Ολυμπιακους αγωνες.
Εικονα: Ελληνες αθλητες ξαπλωμενοι στο στιβο
Στιχομυθια (με την αναλογη χαρακτηριστικη “ορθογραφια” του ΜΠΟΣΤ που δεν θυμαμαι):
Α : " Παιδια αρχιζουν των Ολυμπιακων αγωνων. Λετε να τρεξωμεν η να μη μπουμε εις τον κοπον ?
B: " Τρεξωμεν δεν τρεξωμεν εις μηκη και εις πλατη …ουτως η αλλεως θα ελθωμεν πατοι"
Γ: " Tελικα θα υπερισχυσουν των Ελλαδων …οταν αρχισουν τα αγωνισματα των τεμεναδων" ( σημ: κλιμα εποχης) .


Επι του προκειμενου, η νεοελληνικη ασεβεια προς το περιβαλλον ειναι μοναδικη . Το τι βλεπει κανεις στα νησια το καλοκαιρι με τις “παρανο-νομιμες” καταπατησεις και αλλοιωσεις τοπιου και οχι μονον ειναι κυριολεκτικα…“αβασταχτο”…!! Το θεμα ειναι ατελειωτο…και αποκαρδιωτικο…!
Για το ψαρεμα στον Αλιακμονα με ηλεκτροφορα καλωδια απο “ευσυνειδητους” ψαραδες το ακουσατε ??

Ξέρω ότι δε σου αρέσει τα “μπραβόκουμπα”, αλλά έπρεπε να σε συγχαίρω! Γέλασα με την καρδιά μου πρωί πρωί! Τώρα θα πάω στη δουλειά με καλή διάθεση.

Εύα

Έχω μια (σοβαρή) ερώτηση, γιατί το θέμα αυτό πάντα με γεμίζει με μελαγχολία όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα.

Στην Αμερική όπως ξέρουμε το ιδιωτικό κοινωνικό “engagement” των πολιτων σαν τρίτη δύναμη μιας χώρας εκτός από το κράτος και την αγοράτο τα παιδιά το μαθαίνουν ήδη στα σχολεία, ευτυχώς και στην χώρα μου είναι αρκετό συνηθισμένο. Αναρωτιέμαι από πολύ καιρό πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τις δραστηριότητες των πολίτων των ιδιων?

δεν ειμαι σίγουρη οτι καταλλαβα τι ακριβώς εννοεις…υποθέτοντας πως αναφέρεσαι στο τί κανουνε οι πολίτες για να αλλαξουνε την κατασταση προσωπικά ο καθενας ,εχω να πω το εξής:οι μισοί μαζεύουνε οτι οι υπόλοιποι πετάνε οπου τους βολεύει και οι υπόλοιποι τσακώνονται με αυτούς που πετάνε.καποιοι ανθρωποι ειναι ευαισθητοποιημένοι και προσπαθούνε αλλά ειναι πολύ λιγοι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.
αν ειμαι εκτός θεματος συγχωρήστε με…

Αννα η Μαρθα εννοει για καποια στοιχειωδη διδαχη , εντεταγμενη στο προγραμμα
της μαθησιακης διαπαιδαγωγησης , αρχομενης ακομη αποτα Δημοτικα Σχολεια και
σαν μαθημα πια , ενδεχομενως να συνεχιζει και στα Γυμνασια , αναλογα δηλαδη με
την ηλικια των παιδιων , να υπαρχει και η αντιστοιχη εκπαιδευση …

Ενα παρομοιο θεμα με αυτο της Μαρθας , σε αλλο τοπικ , ειχε ανεβασει ο συμφορουμιτης
μας kokomilko , μηχανοβιος ο ιδιος και με πληρη συνειδηση , απο πρωτο χερι , του τι
γινεται στους δρομους των πολεων και οχι μονο …

Σε αλλα Κρατη δε γνωριζω τι μετρα εχουν παρει στην εκπαιδευση σχετικα με το να
αποκτησουν τα παιδια “οδικη” θα μπορουσαμε να πουμε συνειδηση , παντως στην
Ελλαδιτσα μας , ακομα τιποτα δεν εχει γινει επ` αυτου , ΔΥΣΤΥΧΩΣ …

ΠΡΟΣΟΧΗ

εγω δεν καταλαβα σωστα = παρακαλω να διαγραφει , επαθα συγχιση με αλλο θεμα

Από συντονιστή: Πελαγία, δεν καταλαβαίνω. Τούτο εδώ το post #16 θέλεις να διαγραφεί?

οκ…πως μας βαζανε μικρά,να μαζεύουμε τα σκουπίδια απο το χώρο του σχολείου?!(τα όποία σκουπίδια ω!τι εκπληξη?πως βρισκόντουσαν εκει?ποιός τα πεταγε?)αστιεύομαι…σοβαρά!
όταν το παιδί φτάσει σχολειο εχει συνηθίσει σε μια Α συμπεριφορά,άν δεν ειναι η σωστή ναι θα πρέπει να υπαρχει τρόπος στη σχολική κοινότητα να διορθώνονται καποιες λαθος συνήθειες.και παλι νομίζω μεμονομένα δάσκαλοι ασχολούνται με αυτό.

Φαίνεται ότι δεν έγραψα και τόσο καθαρά…
πραγματικά δεν σκέφτηκα μόνο στο θέμα “σκουπίδια και περιβάλλον”, σκέφτηκα πιο γενικά, γιατί έχω την εντύπωση ότι σ’ άλλες χώρες οι πολίτες φροντίζονται περισσότερα για κάτι, ότι δίνουν περισσότερη ευθύνη, ότι κάνουν και οργανώνουν πολλές δραστηριότητες στην καθημερινή ζωή τους χωρίς να περιμένουν πάντα το κράτος. Και φυσικά εδώ τα σχολεία είναι πάρα πολύ συμαντικό!!
Εξ’ αλλου με τα σκουπίδια νομίζω ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα σχετικοί νόμοι?

Στην Ελλάδα ο δημόσιος χώρος δυσλειτουργεί λόγω της αδιαφορίας μας για ό,τι δεν μας αφορά προσωπικά. Μας ενδιαφέρει το σπίτι και ο δρόμος μας να είναι καθαρά,αλλά δεν μας πολυενδιαφέρει η συνολική εικόνα της πόλης μας.
Σε γενικές γραμμές ο Έλληνας παραμένει προσκολλημένος στην οικογένειά του και τα στενά συμφέροντά του,καθώς και στο κράτος,το οποίο και το αντιλαμβάνεται μάλλον σαν αγελάδα για άρμεγμα.
Υπό αυτές τις συνθήκες βέβαια είναι λογικό η ιδιωτική σφαίρα και το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης να μην είναι αρκούντως ανεπτυγμένα.
Πάντως μια και είμαστε ρεμπέτικο φόρουμ ας επισημάνουμε ότι το λαϊκό τραγούδι είχε αρχίσει να ψυλλιάζεται αυτές τις ανεπάρκειες και την σημασία της προσωπικής ευθύνης σχετικά νωρίς,όπως δείχνει και ο τόσο επίκαιρος και σήμερα,αλλά γραμμένος το '58, στίχος της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ‘’ Μα κανένας δε μου φταίει για το χάλι μου/σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου!’’

Επιμένω σ αυτό που έγραψα για την προίκα που κληρονομήσαμε από τους …τούρκους κ συνεχίζω, :092:έχουμε μια εικόνα της αστικής Ελλάδας μέσα από εικόνες ,τραγούδια,ντοκιμαντέρ που καταγράφουν όλα αυτά που θεωρούμε ότι και μεις βιώνουμε ώς συνέχεια των προηγουμένων γενιών επιμένω, την Αστική εικόνα μας .Αυτά που κουβαλάμε όμως από το παρελθον δεν αναλύονται με κουβέντες γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ θα αναφέρω μόνο μερικές λέξεις και αναλύστε τις όπως ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά, φόβος, μιζέρια, ωχαδελφισμός υποκρισία, ρουφιανιά, δυσπιστία,κ,α .400 χρόνια για την για τηνΝ. Ελλάδα και 500 για την βόρεια με επιρροές από όμορους λαούς χωρίς εθνική ταυτότητα για αιώνες και έντονα θρησκευτικά πάθη …δεν ξέρω οι Λατίνοι αυτές τις …παιδικές αρρώστιες τις πέρασαν κατά τον Μεσαίωνα ,το καλό από όλα αυτά είναι το τραγούδι το ρεμπέτικο τραγούδι .αυτό για το οποίο όλοι εμείς επικοινωνούμε και ανταλλάσουμε σκέψεις