Νέο CD: Βαγγέλης Τρίγκας - “Δεξιοτέχνες και Ερμηνείες”

Κυκλοφόρησε το νέο Cd του Βαγγέλη Τρίγκα “Δεξιοτέχνες και Ερμηνείες”!

Είναι ζωντανή ηχογράφηση από το Χαμάμ και έχει 20 ρεμπέτικα και λαικά

των Τσιτσάνη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Καραπατάκη, Κολοκοτρώνη, Χάρμα κ.α.

αξιόλογων δημιουργών! Ο Βαγγέλης είναι άπαιχτος όπως πάντα! Λίγο από φωνές πάσχει (προσωπική μου άποψη), αλλά όταν ακούς τον Τρίγκα μαγεύεσε!

Πολυ γρηγορος ο Τριγκας και πολυ καθαρος.Πολυ βιαστικος ομως και ισως λιγο αγχωμενος αυτη την αισθηση μου δινει ακουγοντας τον.
Η επιροη του Μπεμπη ειναι προφανης τοσο στη πενα οσο και στην αναπτυξη ενος θεματος η ταξιμιου,που ομως περιοριζεται συνηθως σε αναλυσεις ακορντων σε πολλες καθαρες μεν νοτες χωρις ομως μια ανασα μια παυση,νομιζω χωρις καλη αισθηση .Οσο για το γλυκοχαραμα…το εκτελεσε κανονικα.

Ένα ερώτημα που θα μπορούσε να μπεί και ως γενικότερο ζήτημα σε άλλο πεδίο συζήτησης (και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά μομφή για τον εξαιρετικό Βαγγέλη Τρίγκα) είναι το αν είναι ωραίο να παίζεις περισσότερες νότες σε τραγούδια που έπαιξε ο Χιώτης. Μήπως ο Χιώτης δεν μπορούσε; Μάλλον θεωρώ ότι έτσι όπως τα φαντάστηκε τα έπαιξε κι όχι έτσι όπως μπόρεσε τσάτρα πάτρα!!!

Και για να διανθίσω την κουβέντα θα παραθέσω δύο μαρτυρίες που μου μετέφεραν.
Ο Γιαννης Αγγέλου προκαλεί τον Χιώτη κάποτε λέγοντας του ότι “εμείς οι νέοι σας ξεπεράσαμε και εντάξει καλοί είσαστε αλλά τώρα εμείς είμαστε πιο τεχνήτες” και άλλα σχετικά…
Οπότε ο Χιώτης μια δύο τρείς τελικά απαντάει με χιούμορ:" Γιαννάκη αν αφήσω το μπουζούκι απέναντι στον καναπέ και το κοιτάξω με ύφος το ξέρεις ότι θα αρχίσει να παίζει;…"

Κι ένα ακόμη:
Έλεγε τα ίδια γνωστός μπουζουξής για τον Παπαδόπουλο, ότι “εντάξει για την εποχή του κλπ, αλλά σήμερα εμείς οι νέοι έχουμε προχωρήσει και δεν μπορούν να τα παίξουν αυτά κλπ”
“Έτσι δεν είναι Σπύρο;” έλεγε του συγχωρεμένου του Λιώση.
Ο Λιώσης σιωπούσε όσο άντεχε…

Όταν αναγκάστηκε να απαντήσει του είπε: “Ξέρεις τι φοβάμαι πιο πολύ…Αν κάνει ααα!!! ο Παπαδόπουλος μπορεί να μας καταπιεί όλους εδώ μέσα!!!” “Γι’ αυτό κάνω τουμπεκί και ακούω… Άμα του βγεί κανένα φοβερό ταξίμι, τρέμουν τα χέρια μου τι να παίξω μην εκτεθώ”.