Νέος μπαγλαμας

Καλησπερα. σας παρουσιαζω το καινουργιο οργανακι που κατασκευασα. Ειναι ενας μπαγλαμας με τα εξης
Σκαφος- white limba (περισσεψε απο το προηγουμενο οργανο)
Μανικι-σφενδαμι με κοντρα εβενο
Ταστιερα-εβενος
Καπακι-ελατο
Καβαλαρης-παλισανδρος
κλιμακα 38 εκατοστα

Πανέμορφο συγχαρητήρια !

Μου αρέσει εξαιρετικά το στρογγυλοειδες ηχειο του, που με παραπέμπει σε προπολεμικά μπαγλαμαδακια!

SDimis ευχαριστω πολυ! Ναι, αυτη ηταν η αρχικη ιδεα του σχηματος! Συνεχισε να μας δινεις ιδεες με το αριστο blog σου!

Μπράβο φίλε.Καλορίζικο και καλές πενιές!!!

πολυ ομορφο να εισαι καλα και καλες πενιεσ φιλε

πολύ καλό, όπως και ο τζουράς με τους μπερντέδες! βγαίνουν καθαρά και σταράτα οι νότες. και το παίξιμο σου αναδυκνείει τα όργανα!
ρε παιδιά, με τόσους τζουρομπαγλαμάδες που βλέπω εδώ μέσα στο τέλος θα πιστέψω πως είναι εύκολο να φτιάξεις όργανο…

Νικόλα μου αμ΄ έπος αμ΄ έργον,που έλεγαν παλιά.Που ξέρεις μπορεί να τό χεις!!!

Γιαννη τα ξαναπαμε για το μπαγλαμα;)

Νικο αν δε δοκιμασεις πως θα μαθεις;

Γι αλλους ειναι ευκολο γι αλλους δυσκολο…για μενανε π.χ. ωρες-ωρες ειναι βουνο :slight_smile:

παιδιά σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, αλλά δεν τό’χω με τις κατασκευές… αλλιώς με τόσες ώρες που έχω περάσει σε οργανοποιούς θα είχα φτιάξει ήδη.
εννοούσα πως μια τόσο λεπτομερή και σύνθετη δουλειά όπως του οργανοποιού, κάποιοι την κάνουν να φαίνεται εύκολη με το να κατασκευάζουν πετυχημένα όργανα με τις πρώτες κιόλας προσπάθειες.
νομίζω ένας παράγοντας είναι το αν παίζει κάποιος το όργανο που κατασκευάζει. το πόσο σημαντικός είναι, δεν το ξέρω.

Εξαιρετικά σημαντικός!!!

Σημαντικος παραγοντας οπως ειχε πει κι ενας φιλος στο luthier ειναι ο παικτης.

Φανταστειτε σε ενα παρομοιο βιντεο να υπαρχει ενα καλο/κακο/μετριο οργανο και απο τη μια να το παιξω εγω και απ την αλλη ο Τατασοπουλος…Που θα αναδειχθει περισσοτερο;!..Νομιζω στο δικο μου ετσι;:019:

Συγχαρητήρια φίλε! Πολύ καλός ήχος! Αναρωτήθηκα κάποια στιγμή που έβλεπα τις φωτογραφίες αν μ’ αρέσει περισσότερο ο ήχος ή το ίδιο το όργανο. Τελικά είναι ο ήχος που κερδίζει για εναν επιπλέον λόγο.
Αυτό το οργανάκι κατα τη γνώμη μου, θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους κατασκευαστές του φορουμ γιατι έχει ένα στοιχείο αντίθετο με τη ‘’ θεωρία’’ και εξηγούμαι:
Αν δεν κάνω λάθος ή αν δεν με γελούν τα μάτια μου τα αραιά ‘‘νερά’’ στο καπάκι τα έχεις βάλει ανάποδα.Το όργανο είναι φτιαγμένο για αριστερόχειρα και στην 1η φωτο βλέπω τα ‘‘αραιά νερά’’ στα καντίνια και τα πυκνά στα μπάσα (η θεωρία λέει το αντίθετο). Βλέπουμε όμως οτι το ηχητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό,άσχετα με το πώς είναι τα νερά στο καπάκι !!!
Η δική μου υπόθεση για το γεγονός, είναι ,οτι μάλλον σε τοσο μικρά καπάκια (όπως του μπαγλαμά) αυτος ο κανόνας της θεωρίας ίσως και να μήν ισχύει, ή για να το πω πιο απλά, αυτά ειναι ‘‘ψιλά γράμματα’’.
Επειδή λοιπόν όλα στον κόσμο κρίνονται εκ του αποτελέσματος-μπράβο φίλε- ,και πάλι συγχαρητήρια!

Τα αραιά νερά εάν δεις προσεκτικά δεν είναι στα καντίνια, ίσως σε ξεγελούν τα κόντρα με χρυσαλλίδα (στενά νερά)που είναι στα καντίνια…IMG_0581αa.jpg

Σας ευχαριστω πολυ ολους! Εγραψα την απαντηση πριν αλλα χαθηκε. Χρονια πολλα στον Μπλεκο κ σε οσους γιορταζουν σημερα! Τα νερα ειναι ψιλοσυμμετρικα κ ειναι λιιιιγο πιο αραια στα καντινια. Τον ηχο τον βοηθησε το γεγονος οτι λεπτυνα το καπακι αρκετα, ειναι 2.4 χιλιοστα, κ πειραματηστικα να το λεπτυνω πιο πολυ σε σημεια οπως κανουν στα βιολια, αλλα εγω το κανα χωρις κανονες, τυχαια.