Νέα σύνθεση και πνευματικά δικαιώματα

καλησπερα ρεμπετοφιλοι ,θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα . πως μια δημιουργια σου προστατευεται ωστε να μην παρουσιαστη σαν αλλουνου ?? πως κατοχυρονονται τα πνευματικα δικαωματα .αμα βγει ενα τραγουδι στο youtube και απο κατω γραφτουν τα στοιχεια ειναι προστατευμενο ??

σίγουρα όχι στο γιουτιούμπ, αν ήταν ο καθένας θα έγραφε το όνομά του κάτω από όποιο τραγούδι γούσταρε (εντάξει, αυτό το κάνανε στις αρχές της δισκογραφίας με τα παραδοσιακά).
μίλα με κάποιον δικηγόρο για να πάρεις μια έγκυρη γνώμη. υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την κατοχύρωση.

1 «Μου αρέσει»

ok se euxaristo …apla kai ego exo grapsi ena traqgoudaki kai tha ithela na to anebaso na mou peite kai esis ti gnomi sas …apla skeftomai ayto pou eipa proigoumenos

Καλησπέρα @Kwnstantinos
Είναι κατανοητή η σκέψη σου. Από την στιγμή που ανεβάσεις κάτι εσύ στο YouTube και δεν είναι πουθενά κατωχυρωμένο, ουσιαστικά το περιεχόμενο ανήκει σε σένα και δικαστικά μπορείς να το διεκδικήσεις αν κάποιος σε “αντιγράψει” χωρίς να αναφέρει τον δημιουργό ή αρχίσει να κερδίζει χρήματα σε βάρος της δημιουργίας σου.

Σίγουρα όμως για τις λεπτομέρειες ένας δικηγόρος θα σε διαφωτίσει πιο σωστά.

Υ.Γ: Προσπάθησε να μην γράφεις με greeklish στο φόρουμ :slight_smile: Οι ελληνικοί χαρακτήρες βοηθάνε όλους τους χρήστες να διαβάσουν πιο εύκολα το φόρουμ.

χιλια συγνωμη φιλε μου ξεχαστηκα δεν το συνηθιζω να γραφω με ξενους χαρακτηρες …σε ευχαρηστω να σαι καλα …θα ρωτησω καποιον νομικο

1 «Μου αρέσει»