Μπαγλαμαδακι

Snapshot_20120924.JPGSnapshot_20120924_1.JPGSnapshot_20120924_2.JPGSnapshot_20120924_7.JPGΠαρουσιάζω ένα μπαγλαμαδακι από ινδική καρύδα.Θα ήθελα την γνώμη σας για το οργανάκι ευχαριστώ.

Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευαστικά η πρόταση σου αγαπητέ kirmi! Αν μη τί άλλο πρωτότυπο το μπαγλαμαδάκι. Φαίνεται μάλιστα αρκετά καλά δουλεμένο το σκάφος (το καπάκι όμως δεν μου κάνει για ελάτινο… ή κάνω λάθος;). Θα θέλαμε νομίζω όλοι μας να ακούσουμε και τον ήχο που μπορεί να βγάζει το “εξωτικό” αυτό σκαφάκι!

Καλόπαιχτο με υγεία!

Υ.Γ. Mόλις χθες, εντελώς τυχαία (γυροφέρνοντας στο youtube) ανακάλυψα μια αρκετά παλιά συνέντευξη του Μιχάλη Γιαννίτσαρη στην οποία κάποια στιγμή παίζει με ένα μπαγλαμαδάκι με σκάφος απο καρύδα:

Ευχαριστώ.το καπάκι οίνε κενδρο, ο ήχος εινε καθαρός με καλά σκασίματα βίντεο πώς μπορούμε να βάλουμε?

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 00:40 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 00:36 —

Ευχαριστώ.το καπάκι οίνε κενδρο, ο ήχος εινε καθαρός με καλά σκασίματα βίντεο πώς μπορούμε να βάλουμε?

  1. Ανεβάζεις το βίντεο στο ΥΤ.
  2. Πατάς “απάντηση στο θέμα”. Πάνω από το πλαίσιο όπου γράφεις έχεις κάτι εικονίδια. Ένα από αυτά δείχνει μια ταινία όπως του κινηματογράφου (σελιλόιντ). Το πατάς και σου ζητάει το url (δηλ. την ηλεκτρονική διεύθυνση) του βιντέου. Την βάζεις με κόπι πέιστ και πατάς ΟΚ.

Αν δεν έχεις λογαριασμό ΥΤ πάλι θα υπάρχει κάποιος τρόπος, αλλά δεν τον ξέρω.


[i]Μπαγλαμάδες από καρύδα υπήρχαν από παλιά. Το συγκεκριμένο όργανο, λόγω του ημιπαράνομου (αλλά και πέρα από αυτό γενικά παρεΐστικου) χαρακτήρα του, είχε παράδοση να κατασκευάζεται εκ των ενόντων. Και αντίστροφα, κάθε αντικείμενο με φυσικό κοίλωμα -καρύδες, κολοκύθες, καύκαλα χελώνας- χρησιμοποιείται για διάφορα όργανα. Το ξέρετε ότι η κολοκύθα σε διάφορα μέρη ονομάζεται ταμπουράς ή λύρα (π.χ. συνταγή “λυρόπιττας”!!);

Έχω δει μπαγλαμά φτιαγμένο από κουτί νεσκαφέ. Από τη μεριά που ήταν ο πάτος τον έχει βγάλει κι έχει βάλει το καπάκι του οργάνου, στην πίσω πλευρά του ηχείου όμως υπάρχει το πλαστικό καπάκι του νεσκαφέ, που έχεις την επιλογή να το κρατήσεις ή να το βγάλεις ανάλογα τι ήχο θες!! Δεν ήταν φυλακίσιο ούτε μουσειακό όργανο, ήταν σύγχρονος πειραματισμός ανάλογος με τον δικό σου, Κίρμη.[/i]

Ωραιοτατος ο μπαγλαμας μπραβο KIRMIS.
Ειχα φυτεψει κι εχω νεροκολοκυθες φετος με σκοπο να τις ξερανω για να κανω οργανα…δυστυχως δε μεγαλωσαν πολυ!

Παντως ισχυει αυτο που λεει ο Πεπε…παλια εκαναν οργανα με ο,τι βολευε!

Μπράβο στο φίλο για την ωραία κατασκευή!
Άντε και ο επόμενος σκαφτός ή δουγάτος!

Υποθέτω ότι ο ήχος ήταν πιο μαλακός αν χρησιμοποιούσες κουτάκι ντεκαφεϊνέ…:slight_smile:

οι νεροκολοκυθες δεν ειναι ακριβες .θα αγορασεις μια ,θα δωσεις στους φιλους σου ,θα κανεις κι εσυ κολοκυθοπιτα και θα περισεψει και για μπαγλαμαδακι…μ ενα σμπαρο 2 τριγονια…:slight_smile:

[video]<iframe width=“420” height=“315” src=“http://www.youtube.com/embed/dNF7EeVoXEs” frameborder=“0” allowfullscreen></iframe>[/video]O ΗΧΟΣ ΤΟΥ.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 12:00 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 11:51 —

//youtu.be/dNF7EeVoXEs
Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ , σημασία έχει η ψύχη και η αγάπη του κατασκευαστή πιστεύω και όχι το υλικό.

Πολύ καλά ακούγεται!!! Μπράβο!!!

υ.γ. Το κομμάτι θέλει διόρθωση. Το παίζεις λάθος.

Δίκιο έχεις φίλε μου απλά τον ήχο ήθελα να προβάλω ευχαριστώ.

Η φωνή είναι πολύ ωραία, και μπράβο σου!

Αλλά τα διαστήματα φαλτσάρουν. Πρέπει να παίξεις λίγο με τη θέση του καβαλάρη. Μην πας με το μέτρο και το χάρακα, όσα γράφει η Φυσική ισχύουν μόνο υπό ΚΣ (κανονικές συνθήκες), δηλαδή ποτέ. Βρες τη θέση όπου το τάστο της οκτάβας συμφωνεί με την αρμονική της οκτάβας, και κατ’ ελπίδα σ’ εκείνη τη θέση θα είναι και τα άλλα διαστήματα σωστά.

Σε ευχαριστώ φίλε pepe θα το διορθώσω.

Ε ρε ομορφιες που φτιανει η καρυδα!
Πολυ ωραιος ηχος!
Μπραβο!!!

Σε ευχαριστώ φίλε μου.