Η κέρκυρα είναι πατρίδα μου και την αγαπώ αλλα απο την άλλη, οι βρεττανοί και οι Iταλοί άφησαν άλλη στάμπα στο νησί απο ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν μαρτυρίες για “χαρακτήρες” του παρελθόντος, άλλωστε η Κέρκυρα είναι γεμάτη απο “βουρλισμένους” ακόμα και σήμερα το νησί συζητάει για κόσμο όπως …η Λουτσίντα, τα μοντελάκια, ο Κουτόγιαννος…κλπ…
Δεν νομίζω όμως οτι μπορούμε να μπερδεύουμε κάποιους, είτε εκκεντρικούς είτε όντως υπερηφανους είτε οτιδήποτε μονονωμένους χαρακτήρες με αυτό που γινόταν στον πειραιά.
Μουσικά μιλώντας, εφόσων στην Κέρκρα Τούρκος δεν πάτησε το πόδι του ούτε για…παραθερισμό, Η μουσική παράδοση του νησιού, περιλαμβάνει “κλασσικούς” συνθέτες όπως Μάντζαρος, Σαμάρας, Ξύνδας κλπ που απλά αντέγραψαν μάλλον άσχημα την ιταλική οπερατική παράδοση, και παραδοσιακή μουσική που ιταλοφέρνει μέχρι αηδίας με μαντολίνα, μαντόλες (που είναι ο Καραγιώργος :019:) και μόνο ματζόρε συγχορδίες. Είμαστε λοιπόν ενα ματζόρε νησί που, καλώς η κακώς δεν έχουμε μεγάλη σχέση με δρόμους ανατολικής μεσογείου η ακόμα και…βυζαντινούς τολμώ να πώ. Ακόμα και στην ψαλτική στο νησί χρησιμοποιούν μια μάλλον δυτική προσέγγιση με πολυφωνίες και …γκαρίσματα…
Φίλε Μπλέκο, έχουν ενδιαφέρον αυτά που λές αλλα εφόσων γενονότα όπως το 22 δεν έφτασαν μέχρι το νησί μας στον ίδιο βαθμό όπως στην τότε Ελλάδα, δεν νομίζω οτι μπορούμε να μιλάμε για μαγκες, κουτσαβάκηδες, πόσο μάλλον ρεμπέτικο στην Κέρκυρα…
Αυτό όμως θα το αλλάξεις εσύ, που θα δείξεις στους άμουσους συμπατριώτες μας τι εστί δρόμος και τριμητόνιο…:088: