Κώστας Ζαριδάκης

Καλημέρα ,σκέφτομαι αρκετό καιρό να ξεκινήσω μαθήματα με τον κ. Ζαριδάκη αλλά θα ήθελα πριν το κάνω να ρωτήσω κάποιον πρώην ή νυν μαθητή του σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας που ακολουθεί. Ο Ζαριδάκης για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν είναι αρκετά χρόνια στο σχήμα του Τσέρτου εγώ τον είχα μάθει απο τα παιξίματα του στις Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

αυτό νομίζω είναι κάτι που πρέπει να το κουβεντιάσεις με τον ίδιο. και αν εμείς σου πούμε την μία ή την άλλη γνώμη, μια που το βάζεις δημόσια, τί θα καταλάβεις και τί θα πιστέψεις δηλαδή; μια που θες να προσεγγίσεις κάποιον μαθητή του, πάλι ιδιωτικά είναι καλό να γίνει. έτσι κι αλλιώς τα στραβά δυσκολα λέγονται δημόσια.
να σημειώσω πως γενικά μιλάω, δεν τον ξέρω τον κ. ζαριδάκη.

Εάν κάποιος ξέρει πράγματα για τη μέθοδο διδασκαλίας του ή για το μάθημά του γενικά -χωρίς αναφορές σε ιδιωτικά ζητήματα-, καλό είναι να τα πει. Έχουν γίνει συζητήσεις και για άλλους δασκάλους.

ποσα χρηματα παιρνει την ωρα?οι καιροι εναι δυσκολοι και ειναι βασικος παραγοντας επιλογης.

Νομίζω πως, παρά την κρίση, είναι ο τελευταίος παράγοντας επιλογής.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: αν ο μαθητής είναι αρχάριος και θέλει ας πούμε να φτάσει σε ένα επίπεδο, οπότε θα χρειαστεί και 3 χρόνια μάθημα, έχεις δίκιο. Αν ο μαθητής όμως είναι ήδη παίχτης που θέλει μαθήματα εν είδει σεμιναρίου, τότε μπορεί να αλλάζει το σκεπτικό, και για έξι μήνες π.χ. να διαθέτει ένα ποσό για κάποια “ακριβά” μαθήματα.

Όπως και να έχει, η αξία ενός δασκάλου δεν κρίνεται από το πόσο κοστολογεί εκείνος το μάθημά του. Αυτό είναι παράγοντας που επηρεάζει την κρίση των υποψηφίων μαθητών του. Είτε ένας δάσκαλος κοστολογεί το μάθημα του με 5 ευρώ, είτε με 50, αυτό δεν τον κάνει σίγουρα καλύτερο ή χειρότερο δάσκαλο. Η αξία του φαίνεται από άλλα πράγματα, όπως οι γνώσεις και η μεταδοτικότητα, ας πούμε.

Κάποιος λοιπόν που είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον εν λόγω δάσκαλο θα ήταν ωραίο να μας παραθέσει τις εντυπώσεις του από την εμπειρία που είχε από την συναναστροφή μαζί του.

Σωστός και ο Μπάμπης, σωστός και ο Άλκο. Αλλά για κανένα δάσκαλο, ούτε για το Θεό τον ίδιο, δε δίνει κανείς ποσό που να μην το διαθέτει. Συνεπώς σωστός και ο Κκαβάλλας που ρωτάει: μπορεί η απάντηση, όποια κι αν είναι, να μην έχει σχέση με το επίπεδο του δασκάλου, ασφαλώς όμως είναι σημαντική για τον πιθανό μαθητή!

Πάντως ρε παιδιά, το βρίσκω κάπως δύσκολο θέμα για να συζητηθεί δημόσια. Δείτε ως παράδειγμα τις τιμές: εγώ μπορεί να κάνω μάθημα με τον Τάδε δάσκαλο, και να μου παίρνει Χ ευρώ. Πού ξέρω αν δεν είναι μια προνομιακή τιμή που μου κάνει για τα μαύρα μου τα μάτια; Το γράφω στο φόρουμ και ξαφνικά όλοι οι άλλοι μαθητές του αισθάνονται εξαπατημένοι! Αλλά και η ίδια η ποιότητα του μαθήματος, είτε καλή είτε κακή, πιο άνετα συζητιέται κατ’ ιδίαν.

καλός δάσκαλος!