Κόστος Εισόδου & Ποτού

Την Δευτέρα πήγα στις “1002 νύχτες” να ακούσω τον Χρήστο Κωνσταντίνου.
Στο site έγραφε “Είσοδος ?10”.

Μπαίνω μέσα…μου κόβει το εισητήριο ο σερβιτόρος…και μόλις τον πληρώνω με ενημερώνει ότι το εισητήριο είναι χωρίς ποτό…και ότι το ποτό έχει 8 ευρώ.
Δηλαδή το 1ο ποτό μου κόστισε 18ευρώ και το 2ο κόστισε 8 ευρώ κλπ.

Θέλω την γνώμη σας απλά…

Το αν η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει και ποτό ή όχι, αναφέρεται πάντα. Εδώ, δεν λέει “είσοδος με ποτό Ε … τόσα”. Αγορανομικός έλεγχος, σε αυτά τα μαγαζιά, δεν υφίσταται. Συμπέρασμα: εφαρμόζεται ο αδυσώπητος νόμος προσφοράς και ζήτησης: Αν νομίζεις ότι τα 18 + 8 +… αξίζουν για ότι σου προσφέρεται, ξαναπάς. Αν όχι, δεν.

Φίλε Σαράντο είναι όντως πολλά τα χρήματα,σκεπτόμενος ίσως και τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι την πάτησα και εγώ σε ένα κατάστημα των Τρικάλλων, όταν φιλοξενούσε ένα πολύ μεγάλο καλλιτέχνη. Έχει γίνει πλέον νόμος της αγορά αυτό αλλά με τέτοιο στον ελεγκτικό μηχανισμό είναι αναμενόμενο.

Μα είναι ντύπ οι άνθρωποι. Τέτοιες εποχές να χρεώνεις 18 ευρώ για ένα ποτό. Έπρεπε να του το φέρεις στο κεφάλι. Το κακό είναι ότι τον Κωνσταντίνου δεν μπορείς πιά να τον πετύχεις σε πολλά μαγαζιά, οπότε αν είσαι “καψούρης” τ’ακουμπάς και τελειώνει το μυθιστόρημα…