Κυριακή πρωί και εξάσκηση

Τίτλος Τραγουδιού - Επανεκτέλεσης: Ο χορός του Σάκκαινα

Βίντεο - Ηχογράφηση:

Λίγα λόγια για την επανεκτέλεσή σου:
Ήμουν πολύ διστακτικός να βάλω εδώ το συγκεκριμένο βίντεο. Έχει πολλά λάθη και αδυναμίες η εκτέλεση. Στην ουσία είναι μέρος της σημερινής μου εξάσκησης. Μετά τις ασκησούλες πάντα ακολουθεί απόπειρα εκτέλεσης κάποιου τραγουδιού. Απλά σήμερα είχα διάθεση να μοιραστώ την προσπάθεια.
Καθημερινά καταγράφω σε βίντεο όλες τις ασκήσεις και τα τραγούδια που προσπαθώ να παίξω. Μετά παρακολουθώ τα βίντεο και καταγράφω όσα λάθη έχω την ικανότητα να εντοπίσω προσπαθώντας να βρω λύση (πχ σημεία που χάνω τον ρυθμό γιατί με δυσκολεύει η κίνηση στην ταστιέρα, τεχνικές (πχ τρέμολο ή λεγκάτο) που δεν μπορώ να εκτελέσω ακόμα σωστά και ακολουθεί εξάσκηση με συγκεκριμένες ασκήσεις και σε συγκεκριμένα σημεία του τραγουδιού. Θα ήθελα ωστόσο να μου πείτε αν πιστεύετε ότι ταιριάζει ο ήχος του τζουρά με το συγκεκριμένο κομμάτι. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος αυτός στο συγκεκριμένο κομμάτι.

5 «Μου αρέσει»

Κάνεις πολύ μεθοδική προσπάθεια, αλλά νομίζω πρέπει να δώσεις περισσότερη βάση στο να κρατάς τον ρυθμό. Βέβαια είναι δύσκολο κομμάτι γιατί είναι αργό χασάπικο με τριηχα, οπότε έχει πολλές παγίδες στην πενια.
Ο ήχος του τζουρά όντως ταιριάζει μια χαρά, παρ’ οτι είναι κομμάτι που είναι γραμμένο για σύγχρονο μπουζούκι.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Ναι έχω επιχειρήσει να δω πως ταιριάζει ο ήχος σε αρκετά τραγούδια για μπουζούκι πέρα από τα προπολεμικά ρεμπέτικα. Σε πολλά δεν ταιριάζει καθόλου, αλλά νομίζω πως σε αυτό δένει, αλλά ένας μουσικός με γνώσεις και εμπειρία θα προσάρμοζε ίσως κάποια σημεία στις ιδιαιτερότητες του τζουρά. Εγώ προσπαθώ να “αντιγράψω” το μπουζούκι και αυτό με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Για τον ρυθμό έχεις απόλυτο δίκιο και το παθαίνω στα περισσότερα τραγούδια. Έχω προσέξει ότι τον ρυθμό τον κρατάω μόνο σε τραγούδια που τα παίζω μαζί με κάποιον άλλο εκτελεστή (συνήθως βάζω πιο αργή αναπαραγωγή) φοράω ακουστικά και προσπαθώ να συγχρονίζομαι. Έτσι με κάποια τραγουδάκια που έχω από το βιβλίο του Λιόλιου παίζει αυτός και με τον ρυθμό να παίζει σε μηχάνημα και συγχρονίζομαι μαζί του. Μεγάλο θεωρητικό και πρακτικό κενό που έλπιζα να το λύσω το καλοκαίρι είναι να μάθω τους ρυθμούς. της ελληνικής μουσικής, γιατί τώρα παρακολουθώ καμιά φορά που συζητάτε για σημεία που τονίζονται κλπ και κοιτάζω το ταβάνι. Απλά μέσα στην καθημερινότητα δεν υπάρχει πάντα χρόνος να συνδυάζονται όλα τα στοιχεία της μελέτης συστηματικά.

3 «Μου αρέσει»