Κριμα !

ΣΤΗΝ ΠΤΟΛEΜΑΪΔΑ
Στις φλόγες παραδόθηκαν τα κειμήλια του Συλλόγου Μικρασιατών

Σημαντικά κειμήλια, μουσειακά είδη, παραδοσιακές στολές, φωτογραφικό υλικό και περίπου 1.000 βιβλία, μερικά από τα οποία ήταν σπάνια, καταστράφηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο κτήριο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.
«Η ζημιά είναι φοβερή, καθώς στο κτήριο υπήρχε αρχειακό υλικό, η βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία, η ιματιοθήκη, δωρεές από Μικρασιάτες της Δυτικής Μακεδονίας. Ό,τι κειμήλιο είχαμε, καταστράφηκε από τη φωτιά. Χάθηκε όλη η ιστορία του Συλλόγου από το ʼ81 έως και σήμερα» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, Παναγιώτης Στεργιούδης.
Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται περίπου σε 300.000 ευρώ.
«Το κτήριο του Συλλόγου ήταν ένα από τα ωραιότερα της Πτολεμαΐδας, ένα στολίδι και σημείο πολιτισμού για την πόλη» συμπλήρωσε ο κ. Στεργιούδης.
Από τη φωτιά, που σβήστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατέρρευσε τμήμα της στέγης του κτηρίου, ενώ ενδεχομένως να χρειαστεί να επισκεφτούν το χώρο μηχανικοί για να εξετάσουν τη στατικότητα και να αποφασίσουν για τυχόν επεμβάσεις.

Απο το σημερινο τυπο

Δυστυχώς Γιώργο, μάλλον είναι στη μοίρα των Μικρασιατών η καταστροφή και η φωτιά…:106:

Έ, όχι ρε παιδιά, μην το γενικεύουμε! Έχετε και άλλα παραδείγματα πυρκαϊάς (γιαγκίνι στα τούρκικα, στα οποία τελευταία εντρύφησα) σε μικρασιατικούς συλλόγους τις τελευταίες δεκαετίες; Πάντως πραγματικά, κρίμα!

Δεν αναφερόμουνα σε άλλο σύλλογο, απλά θυμήθηκα σχετικά πρόσφατη πυρκαγιά σπιτιού μικρασιατών στα μέρη μου…

Δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά. Αυτός ο τόπος όσο πάει χάνει όλο και πιο πολύ απ την αξία του. Πραγματικά λυπάμαι.