Καφετζοπουλος - Μπρας

Ευχαριστω δια τας ευχας, και στα δικα σας

Για φωτογραφιες δυσκολο καθοτι δεν εχω τα μεσα, αλλα στα υπ οψιν.

+Μοναδικα ανεπαναληπτα οργανα ,απο εναν σπανιο ανθρωπο,για οσους την ψαχνουν.-
Χαιρετω σας ταπεινα.-

Από την περασμένη Τρίτη έχω στα χέρια μου το νέο μωρό της οικογένειας δια χειρός Παναγιώτη Καφετζόπουλου:):):).
Μικρό αμυγδαλόσχημο ηχείο, σκάφος κελεμπέκι και καπάκι έλατο με κέδρο μαζί:110:.
Απίστευτη προσοχή στις λεπτομέρειες της κατασκευής (όπως σε όλα τα όργανα του μάστορα)

Ο ήχος πολύ δυνατός και ξύλινος σαν τις ηχογραφήσεις πριν τον πόλεμο :090:.
Απίστευτα ελαφρύ χωρίς καμία όμως αίσθηση ότι είναι ευαίσθητο.

Από όταν είδα το συγκεκριμένο καλούπι στον πάγκο δεν πέρναγαν οι μέρες μεχρι να τελειώσει το όργανο και να το ακούσω (ευτυχώς αυτή τη φορά είχα και τη δυνατότητα να το πάρω αν ήταν αυτό που φανταζόμουνα).
Κάθε τρεις και λίγο πέρναγα από το εργαστήριο και είδα σχεδόν όλα τα στάδια τις κατασκευής με τον μάστορα να μου εξηγεί και την τελευταία λεπτομέρεια.

Για τον Καφετζόπουλο ότι και να πω είναι λίγο, είναι καταπληκτικός άνθρωπος και μάστορας (κατά τη γνώμη μου πάντα) και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω δύο διαμάντια του στην κατοχή μου.

Φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί ήδη στο άλμπουμ μου.

Υ.Γ.: Περίμενα πως και πως να επανέλθει το φόρουμ να μοιραστώ τη χαρά μου :112:

είχα βρεί οργανοποιούς για γερά-αμάσητα όργανα, για απλές-φτηνές επισκευές, για προσεκτικές αναπαλαιώσεις, αλλά όχι για καινούριο όργανο. πραγματικά όμως από τότε που γνώρισα τον καφετζόπουλο, βρήκα αυτό που έψαχνα σε καινούριο μπουζούκι, από έναν εξαίρετο άνθρωπο! τα μπουζούκια του δεκέμβρη και του γενάρη είχαν προπολεμικό ήχο και άψογη αίσθηση. επίσης με εντυπωσίασε πως δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα γνώσης και εμπειρίας. κάθε ζευγάρι όργανα ένα νέο σχέδιο που πάντα όμως πετυχαίνει -με παλέττα από προπολεμικό μέχρι σύγχρονο! αν μ’ αξιώσει ο θεός (ο μάρκος δηλαδή) λεφτά και αποκτήσω, θα ξεροσταλιάζω απ’έξω μέχρι να ξαναφτιάξει όργανο της παλιάς σχολής… δεν ξέρω αν φαίνομαι υπερβολικός, απλά κάντε μια βόλτα από κει.
καλόπαιχτα και καλοτάξιδα!

Ο κ. Καφετζόπουλος, ετοιμάζει δύο νέα κουκλιά. Είμαι σχεδόν καθημερινά εκεί και προσπαθώ να μην ενδώσω. Απίστευτη δουλειά!!!.
ΜΠΡΑΒΟ

Ο Καφετζόπουλος είναι πάντα “πειρασμός”!! Η αισθητική του είναι άπαιχτη!!

Σε ποιά διεύθυνση είναι το εργαστήρι του;

Ζωοδόχου Πηγής, αλλά δεν θυμάμαι νούμερο. Το τηλέφωνό του: 210 3304185

Ευχαριστώ κ. Νίκο. Λέω να τον επισκευθώ προσεχώς.

Ζωοδόχου Πηγής 54. Είναι εκεί απο τις 9-9.30 έως τις 2-3 μετά το μεσημέρι.
Αυτές είναι οι πιό σίγουρες ώρες. Καλού κακού κάνε και ένα τηλέφωνο πριν πάς.

Σ’ευχαριστώ.

όποιος θέλει να δει δείγμα της δουλειάς του, ας πάει αυτές τις μέρες. έχει ετοιμάσει δύο μπουζούκια με μικρό σκάφος και μικρή τρύπα, μουριά το ένα και καρυδιά το άλλο. ό,τι πρέπει για πειραιώτικο!

Έχουμε ακούσει και εμεις καλά λόγια για τον μάστορα ,έχουμε κανένα νέο από αυτά που φτιάχνει ;

Έχει έτοιμα 2 μπουζουκάκια και μία κιθάρα, όλα της γνωστής εξαιρετικής ποιότητας ήχου και κτασκευής του Καφετζόπουλου.
Τιμή κάθε οργάνου 1600ευρώ+ΦΠΑ…εδώκαι μερικά χρόνια

ειχα περασει πριν 3 εβδομαδες περιπου απο τον κ.Καφετζοπουλο κ τα ειδα τα 2 μπουζουκια .Πραγματικα εξαιρετα οργανα κ με παραδοσιακο ηχο.
Μου εκανε επισης εντυπωση κ ενα “πειραματικο” οργανο οπως το αποκαλεσε εκεινος, το οποιο το εχει κρεμασμενο στην βιτρινα…!!!

Στα οποία μπουζούκια, θα έρθει οσονούπω να κάνει παρέα ένας σκαφτός τζουράς από μουριά, καπάκι έλατο και ταστιέρα βέγγε. Αλλά, ρε παιδιά, αυτή η κιθάρα. Αχ…

Βρε παιδιά , ψάχνω για 3χορδο μπουζούκι αχλαδόσχημο που να βγάζει πενιές παλιακές - προπολεμικές - πειραιώτικες τι θα με συμβουλέψετε ;

Δεν θα σε συμβουλέψουμε κάτι, τουλάχιστον όχι εγώ. Θα σου πώ να πάς από εκεί να δείς, να μιλήσεις και να ακούσεις. Έχει ο κυρ-Παναγιώτης τα δυο μπουζουκάκια έτοιμα τα οποία είναι με μικρό σκάφος και μικρή τρύπα αλλά το τί μπουζούκι θές είναι εντελώς υποκειμενικό. Μετά από δυο χρόναι με ένα μπουζούκαρο του κυρ-Παναγιώτη, το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως η ποιότητα κατασκευής είναι σε υψηλότατα επίπεδα.

Αυτό το τζουραδάκι (απο καρύδες) με συμπαθητικές χορδές σε δεύτερο μάνικο, ανήκει πλέον στον Σαράντο. Καταπληκτικό όργανο.
Όσο για την ποιότητα δουλειάς του κ. Καφετζόπουλου θα συμφωνήσω με τον Στεφανάκο… Είναι σε υψηλότατα επίπεδα.

τα οργανάκια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο εργαστήριο του καφετζόπουλου είναι μηχανές του χρόνου. ακούστε τα όσο υπάρχουν, και όποιος τυχερός έχει λεφτά… τσιλιαδόρε, νομίζω θα σε ενδιαφέρουν τα όργανα -αλλά η πενιά είναι θέμα παίχτη πρώτα απ’ όλα. τα όργανα αυτά πάντως σε προκαλούν να τα παίξεις πειραιώτικα, γεμάτα και δυνατά! και τα μπουζούκια και η κιθάρα (λαουτίζει). άμα έρχεται και τζουράς, στέφανε, θα έχουμε να παίζουμε και γιουβάν τσαούς!
υπάρχει επίσης το πειραματικό μπουζούκι που λέει ο σταύρος, με συμπαθητικές χορδές. κι όποιος είναι τυχερός θα πετύχει παλιούς πελάτες-φίλους με τα όργανά τους. σαράντο καλορίζικο!