Η (Γέφυρα του ρεμπέτη) Στον Άγιο Διονύσιο

Η (Γέφυρα του ρεμπέτη) Στον Άγιο Διονύσιο
στη Δραπετσώνα…
Η ονομασία της αποδίδεται στον Λαϊκό
συνθέτη … Γιάννη Παπαϊωάννου ο οποίος είχε
πει : Για να γίνει κανείς ρεμπέτης πρέπει
πρώτα να περάσει τη γέφυρα :

ΥΓ
τι υπονοούμενο εχει η φράση αυτή?

2 «Μου αρέσει»

Προφανώς η γέφυρα αυτή μας εισάγει σε συνοικίες του Πειραιά “λαϊκότερες” από τις περιοχές του λιμανιού, του Δημοτικού Θεάτρου, Πασαλιμανιού με τα πολυτελή αρχοντόσπιτα των Μπενάκηδων και άλλων, Φαλήρου, Φρεαττύδας κλπ.

6 «Μου αρέσει»

Λίγα μέτρα πέρα από την γέφυρα ήταν τα Βούρλα. (Πορνεία, προστάτες, νταβατζήδες, κάθε λογής από “λουλούδια”). Στην ίδια την γέφυρα και γύρω της είχε, " Βαποράκια", που πουλούσαν την πραμάτεια τους, πελάτες, σουβλατζήδες που δούλευαν με ένα μαγκαλάκι στο πόδι, και γενικότερα αν το εικονοποιήσουμε όλο αυτό,τότε καταλαβαίνεις άνετα τι ήθελε να πει ο μπαρμπα Γιάννης.

7 «Μου αρέσει»

Γεμάτο το διαδίκτυο μεν από τη φράση αυτή, που αποδίδεται στον Παπαϊωάννου, πουθενά όμως δεν είδα να παραπέμπει κάποιος σε μια πηγή…

Ούτε στην Αυτοβιογραφία του ούτε σε συνεντεύξεις του διάβασα κάτι τέτοιο, οπότε διατηρώ επιφυλάξεις για το εάν όντως το είπε…

4 «Μου αρέσει»

Ο γιος του το ανεφερε σε ενα παλιο αφιερωμα της ερτ. Υπαρχει στον σωληνα. Φυσικα και εννοει απλα να εχεις ζησει εκεινα τα μερη που συνεβαιναν ολες αυτες οι καταστασεις.