Ζημιά σε μπουζούκι

Ξέρω ότι εξ αποστάσεως και από φωτογραφίες μερικές φορές είναι δύσκολο κάποιος να σχηματίσει γνώμη. Επίσης ξέρω όμως πως στο φόρουμ υπάρχουν πολλά έμπειρα μάτια. Λοιπόν ο πεθερός μου έχει ένα τετράχορδο, το οποίο πριν αρκετά χρόνια ήταν επαγγελματικό εργαλείο γι’ αυτόν. Ένα ακριβό και καλό (τουλάχιστον από όσο μου έχει πει) μπουζούκι. Τα τελευταία αρκετά χρόνια (7-8) δεν εργάζεται και μάλιστα έχει κάποια αναπηρική σύνταξη, οπότε και το μπουζούκι παρατήθηκε σε μια γωνιά. Κάποια στιγμή είπε να το πιάσει να γεμίσει τον χρόνο του, να θυμηθεί κανένα τραγουδάκι, αλλά το μπουζούκι εμφάνισε κάποιες ζημιές. Δεν ξέρω αν φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά σε κάποια σημεία το καπάκι έχει ξεκολλήσει ενώ και στο σκάφος κάπου έχουν ξεκολλήσει μεταξύ τους κάποιες δούγιες . Ο άνθρωπος το πήγε σε 1-2 οργανοποιούς και η απάντηση τους ήταν “τι θέλεις να το φτιάξεις” πάρε ένα καινούριο κλπ και πήγαν να του πουλήσουν κάποια όργανα των 1000-1200 ευρώ. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιο δεν παίζει και ο άνθρωπος δεν έχει χρήματα, θα ήθελα τη γνώμη σας αν όντως το μπουζούκι στις φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν παίρνει επισκευή ή ότι μια επισκευή θα κοστίσει τόσο πολύ που είναι καλύτερα να πάρει καινούριο.




δεν φαινεται κατι σοβαρο στις φωτογραφιες. βρες ενα καλο μαστορα και πηγαινε το. αν εχει μονο αυτα που λες τοτε μονο κολληματα θελει.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά φαίνεται να έχει κάτσει το καπάκι στο τελείωμα της ταστιέρας. Ίσως να είναι η φωτογραφία βέβαια που με ξεγελάει. Πάντως αν θυμάμαι καλά είσαι βόρεια Ελλάδα οπότε έχει πολλούς και καλούς μαστόρους να το κοιτάξουν. Γιατί δεν δοκιμάζεις τον Τάσο Θεοδωράκη ή ακόμα για να πάρεις μια γνώμη δοκίμασε και τον Μάνο Τουρπάλη. Και οι δύο είναι μέλη του φόρουμ. Ο Θεοδωράκης εγνωσμένης αξίας και ο Μάνος Τουρπάλης από τους καλύτερους ερασιτέχνες κατασκευαστές.

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.
Εγώ από όσο το θυμάμαι (το είχα δει πριν 2 μήνες από κοντά) φαινόταν λίγο “φουσκωμένο” το καπάκι, λίγο παραμορφωμένο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το καπάκι ή το ένθετο με τη φιγούρα μόνο που ξεκόλλησε σε κάποια σημεία και παραμορφώθηκε. Κοίτα ο πεθερός μου το πήγε πρώτα σε 2 μάστορες εκεί κοντά που μένει που ήταν αυτοί που πήγαινε πάντα τα μπουζούκια του. Απλά μου φάνηκε “υπερβολικό” που του είπαν κατ΄ευθείαν πέτα το και πάρε καινούριο. Στην ουσία θέλω πιο πολύ γνώμη για να τον αποτρέψω να κάνει αυτό που του είπαν οι μάστορες, δηλαδή να το πετάξει και να τον πω δώστο και το καλοκαίρι που θα έχω ελπίζω περισσότερο χρόνο να το δω πιο ζεστά και αν δεν βγαίνει και ακριβά θα του το πληρώσω εγώ. Απλά δεν ήμουν σε θέση να του πω εγώ με σιγουριά “κράτα το” και μην το φορτωθώ χωρίς λόγο σε μια περίοδο που το σπίτι είναι έτσι κι αλλιώς άνω κάτω γιατί θα μετακομίσω το καλοκαίρι. Αυτή η περίοδος είναι και για μένα δύσκολη και από χρόνο και από πολλές απόψεις. Ο Μάνος εκτός από εξαιρετικός κατασκευαστής, είναι και υπέροχος άνθρωπος, απλά δεν θέλω να καταχρώμαι την καλοσύνη του. Ήδη μου έχει κάνει τόσες πολλές χάρες και εξυπηρετήσεις στο θέμα των οργάνων. Πιο πολύ θέλω να δω αν μιλάμε για κάτι επισκευάσιμο ή όχι.

6 «Μου αρέσει»