Επισκευή ενός παλιού μπουζουκιού

καλησπέρα… !

Εχω ένα παλιό μπουζούκι που έχει προβλήμα με το μπρατσο, έχει γίνει κοίλος με τα χρόνια.
Ένας μαστορας πρέπει να το ισιώσει
να βάλει καινούργιες μπερντεδές, επειδή τους έφαγαν τα χρόνια
επίσης να το φτιάξει γέφυρες στο σκάφος και στο μπρατσο
(δεν ξέρω την ορολογία στα ελληνικά αλλά σημίωσα τα μέρη στην φωτο)

ξέρετε πόσα μπορεί να κοστίσουν όλα αυτό (πάνω κάτω, δεν ζητώ την τιμη ακριβως)

γειά σου φίλε Batuhan. Θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν οργανοποιό ο οποίος θα μπορεί να δεί το όργανο και να σου πεί μία τιμή.Επίσης θα ήταν καλό να έψαχνες ένα μάστορα που να ειδικεύεται στα μπουζούκια (λίγο δύσκολο στην Τουρκία αλλά θα ήταν καλό αν μπορούσες) .Δεν μπορεί κανείς γενικά να απαντήσει στην ερώτηση περί τιμής,γιατί κάθε μάστορας έχει διαφορετική τιμή.Όμως το ποσό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έδινες για να επισκευάσεις μία κιθάρα με τα ίδια προβλήματα.Ξέρω πως η απάντηση μου δεν είναι και πολύ ικανοποιητική αλλά ελπίζω να σε κατατόπισα μερικώς.Καλές πενιές.

Μπατουχάν, πού είσαι στην Τουρκία; Αν υπάρχει μάστορας που να ασχολείται με ελληνικά όργανα στην πόλη σου, πολύ πιθανόν κάποιος στο φόρουμ να τον ξέρει. Αν όχι, ψάξε σε τούρκικους κύκλους (ή και φόρουμ) ποιος μάστορας αναλαμβάνει και όργανα που να μη φτιάχνονται στην Τουρκία και έχει καλή φήμη. Υπάρχουν και τέτοιοι!

Φίλοι ξέρω έναν που φτιάχνει και επισκευάζει μπουζούκι και τα άλλα οργανα αλλά εγώ ήθελα να μάθω πόσα θα κοστίζει στην Ελλάδα πάνω κάτω

Αν δεν το δεί και το πιάσει στα χέρια του, κανένας μάστορας δεν μπορεί να δώσει τιμή, ούτε στο περίπου.

ε δεν ζητάω την τιμή ακριβως… ήθελα να μάθω πόσα μπορεί να κοστίσει να ισιώσει το μπρατσο και να βάλει καινούργιες μπερντεδές (πάνω κάτω)
μπορεί να πει καποιος ας πούμε το είχα κάνει 3 μήνες πριν και πλήρωσα 250 ευρώ ή θα κοστίζε γύρω στα 200-300 ευρώ κτλ.