Ενισχυτής Atoll IN 80

Καλησπέρα σε όλους! Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σχετικό το θέμα μου αφου σχετίζεται με μηχανήματα αλλά ελπίζω να βρεθεί κάποιος σχετικός.

Εχω από έναν από 20ετίας ενισχυτή Atoll 80W που έχουν καεί τα τραντζίστορ και ο ηλεκτρονικός που τον πήγα, ο οποίος ασχολήθηκε πάρα πολύ, μου είπε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να επισκευαστεί και γιατί πλέον η τεχνολογία με τα τραντζίστορ έχει αλλάξει, δηλαδή μπορεί μεν ο τύπος να βρεθεί, έστω και με δυσκολία, αλλά θα πρέπει ναι είναι ακριβώς ο ίδιος πράγμα απίθανο αλλά και γιατί χρειάζεται και ηλεκτρολογικό σχέδιο του κυκλώματος που κι αυτό δεν υπάρχει. Ο ενισχυτής κόστισε τότε 900 ευρώ και ήταν φοβερός γι’ αυτό θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει ελπίδα.
Ευχαριστώ

πηγαινε και σε καποιον αλλον, να παρεις και αλλη γνωμη.

1 «Μου αρέσει»

Κάνε μια ερώτηση εδώ, είναι εξαιρετικοί στις επισκευές:

Από εμπειρία με ανθρώπους που συναναστρέφομαι και έχουν καλή σχέση με τον αναλογικό ήχο (κυρίως), “τα πάντα επιδιορθώνονται”. Το κατά πόσο αξίζει βέβαια είναι κάτι που σηκώνει πολλή κουβέντα.
Όσο για τα υλικά υπάρχουν πανομιότυπα και αρκετές φορές ίδια, όπως και τα ηλεκτρολογικά σχέδια, απλά πρέπει να ψάξεις να τα βρεις μέσα από συγκεκριμένα “κανάλια” γνωριμιών.
Υπάρχουν άνθρωποι πολύ βαθιά χωμένοι σε αυτό. Άποψή μου είναι να μην απογοητεύεσαι και αφιέρωσε χρόνο για να εντοπίσεις τέτοιους ανθρώπους. Οι περισσότεροι είναι παλιοί επαγγελματίες του χώρου ή “ερασιτέχνες” (συλλέκτες) με μεράκι.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου

1 «Μου αρέσει»

έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για αυτούς

δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο μπορούν να βοηθήσουν

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!