Εμποτισμένη (βαμμένη) καρυδιά και η αντοχή της

Η ερώτηση απευθύνω σε οργανοποιούς:

ένα παλαιό σκάφος (π.χ. δεκαετίας 50-60) από εμποτισμένη (μαύρη) καρυδιά είναι καταδικασμένο να καταστραφεί κάποια στιγμή;

έχω ακούσει ότι δεν έχει μεγάλη αντοχή η βαμμένη καρυδιά… αν μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει πρόβλημα που να φαίνεται, είσαι ας πούμε ήσυχος, ή απλά είναι θέμα χρόνου να το βγάλει;

Υπάρχει περίπτωση τρόπος να αντέξει για πολλά χρόνια, με κάποιο φρεσκάρισμα με βερνίκι ή κάτι παρόμοιο;

Περιμένω εναγωνίως τις άμεσες απαντήσεις σας, τις χρειάζομαι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δεν είμαι οργανοποιός αλλά έχοντας συζητήσει για το θέμα με κάποιος επαγγελματίες, η βαμμένη καρυδιά -συνήθως-είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα σπάσει κάποια στιγμή.Και λέω συνήθως γιατί τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η μέθοδος βαφής.Στην ελληνικη αγορά οι βαμμένες καρυδιές έχουν γίνει κατά πλειοψηφία με μέθοδο που χαλάει το ξύλο.Στην ξένη αγορά υπάρχουν κάποιες άλλες μέθοδοι που δεν καταστρέφουν το ΄ξύλο.Αυτά χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό.

Απο την 11ετη εμπειρια μου σαν επαγγελαμτιας οργανοποιος δεν εχω δει ποτε σε ολα αυτα τα χρονια βαμμενη καρυδια τοσων χρονων σε σκαφος που να μην εχει παθει ζημια.
δηλ ατοφιο οργανο δεν εχει ερθει στο εργαστηριο.
Συνηθως μια καρυδια τοσων χρονων βαμμενη οταν χτυπηθει γινεται θρυψαλα δεν σπαει απλα σαν ολα τα ξυλα.
Οποτε προσωπικα δεν την προτιμω και την χρησιμοποιω ελαχιστα.
Η διαρκεια ζωης της με μαυρο ζωηρτο χρωμα ειναι 7-10 χρονια.
μετα αρχιζει και γκριζαρει οποτε μας δειχνει οτι αρχιζει το χημικο να τρωει το ξυλο με αποτελεσμα να ειναι ποιο ευαλωτο σε χτυπηματα.

2 «Μου αρέσει»