Εμπειρίες από την προσπάθεια κατασκευής μπουζουκιού

Ωραίος ο οχταχορδος!
Λιτό και ¨ελαφρύ¨ το οργανάκι.
Πως κι ¨έτσι?
Το περίμενα με κλάρες, περικοκλάδες, τριανταφυλλιές….
Οχταχορδε, καλοπαιχτο το όργανο, και να μας ενημερώσεις για τη συμπεριφορά του στο μέλλον.
Συγχαρητήρια!

Του σπορου ειχα σαν πρωτοτυπο , θα το ονομασω μοντέλο Σπορος! :109:

Συγχαρητήρια καί από μένα. Πιστεύω οτι ολοι περιμένουμε να ακούσουμε καί ηχο. Τσαμπουκάδες δέν θά βάλεις; Νομίζω θά τό ομορφαίνουν περισσότερο!!

Λιτό και όμορφο:088: Μπράβο και απο μένα!!!:109:

Σωστός ο ΟΧΤΑΧΟΡΔΟΣ…

συγχαρητήρια ! :110:
γιατί δεν μας βάζεις και πιο κοντινές φωτογραφίες, να το παρατηρήσουμε από πιο κοντά ?
Άντε, και κανά τρίχορδο !

WOWWWW !!!
Επιτελους οχταχορδε !!
Ουφφφφ …
Αντε και 16χορδος !!!
:088:

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ξαναλέω (άν θές δηλ. να ακολουθήσεις την λογική αυτή) το μήκος που σε ενδιαφέρει είναι το ελεύθερο μήκος του καπακιού, και όχι το ελεύθερο μήκος της χορδής.

φιλε Γιώργο επειδή έχω φάει απιστευτο κόλλημα με την τοποθέτηση στις [[σωστές]] θέσεις των καμάριων αν δεν ακολουθησω αυτη την λογικη ως μπουσουλα, μπορεις να μου εξηγησεις την αλλή λογίκη που από ότι καταλαβαινω εχει να κανει με το ελευθερο μήκος χόρδης ευχαριστώ

Μα βρε taverniarhs, αυτό ακριβώς προσπάθησα να ξεκαθαρίσω στο προηγούμενο post.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ή τουλάχιστον, δεν έχω μπορέσει να ανακαλύψω) λογική που να συνδέει την τοποθέτηση των καμαριών σε σχέση με “αρμονικές” του μήκους χορδής.

Φιλικά, Γιώργος.

Ρε κατασκευαστές τί γίνεται θα ανεβάσετε καμιά φωτό? Πασχάλη ελπίζω τον Αύγουστο που θα κατέβω να το έχεις έτοιμο!!!:088:

βρε παιδια ξερει κανεις που θα βρω 2 ταστιερες 67,5 ο κωνσταντελλος δε μου στελνει παρα μονο 67 αρες και δε μου κανουν τις χρειαζομαι επιγοντως 2 χ 67,5 με καλο εβενο υπαρχει καποιος η να παραγγειλω απο εξωτερικω και να το χαραξω μονος και τι συνδιασμο ταστο πριονι ? επισεις θα ηθελα και μια καλη προταση για μπιτακια για το ντρεμελ (ρουτερ) για να σκαψω τις φιγουρες

Σαν πολυ εχει πεσει το traffic σε αυτο το thread

μια καινουργια κατασκευη

Πολύ καλό φαίνεται από τη φωτογραφία. Ειδικά το σχήμα είναι αρκετά πετυχημένο. Καλή κατασκευή. Μπράβο. Συνέχισε το.

Πολύ όμορφο το σκάφος, καλή συνέχεια!

Σημερα ασχοληθικα με το οργανο κατα λαθος μου επεσε κατω και ξεκολλησε το πρωτο καμαρι μετα την σφηνα , ευτυχως το μπουζουκι σωθηκε ακμαιο … μετα εσκαψα για τους τσαμπουκαδες και παλι εγινε λαθος ,σκαβωντας αντι για ντο - ρε ντο# οπωτε εβαλα οστρακο ντο , ντο # ,ρε εντακει δε πειραζει και τα οστρακα δε ειναι πολυ ισια αλλα δε με ενδιαφερει αφου θα ειναι το μπουζουκι για ολες τις δουλειες .

με το καμαρι υπαρχει προβλημα αν το κολλησω ξανα?

φυσικα το εργαλειο (τρομαρα του ) θα γινει τετραχορδο…

Σημερα στοκαριστικαν τα χοντρα και μπηκαν , ολα τα ταστα φτιαχτηκε καβαλαρης και κοκκαλο και ετριψα λιγο το καπακι , δηλαδη μιλαμε για τελειωματα… ελπιζω δηλαδη αυριο το πργανο θα λουστραριστει μαλλων το καπακι με μπαλλα και το υπολιπο με καποιο λουστρο του εμποριου με πινελο επησεις θα κολληθει το καμαρι και θα αρματωθει (ξαναελπιζω ) και θα τριφτουν τα ταστα . περισσοτερα νεα αυριο .

μου φτιάχνεις και μενα ένα ¨δώρο για τα γενεθλια μου;:246:

καλα τωρα μιλαμε ξενερωσα εντελως , πριν 4 μερες μου ειχε πεσει απο την μορσα το μπουζουκι και οπως ανεφερα ξεκολλησε το καμαρι να ταν μονο αυτο σημερα αφου ετριψα ταστα και εφτιαξα προχειρα τα κοκκαλακια μολις αρχισα να κουρδιζω ακουω ενα κρακ κρακ και ανοιγε το καπακι ρε γαμωτο … ειχε ραγισει απο το χτυπιμα και οταν πατουσε ο καβαλαρης ανοιξε… αμεσως το ξεκουρδισα… και σκατα… μαλλων θα βαλω καμια πατουρα απο την μεσα πλευρα… δε ξερω ισως το χαρισω και εγω δε ξερω τι μου εφαγε πολυ χρονο ρε γαμωτο αμαρτια… :257:

ΟΧΤΑΧΟΡΔΕ μη μασάς.Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την κατασκευή οργάνων, έχουμε να σου πόυμε κάποιο σχετικό περιστατικό.Το θέμα είναι να θωρακίζεσαι με αυτά τα πράγματα,και μετά την πρώτη απογοήτευση,να έρχεται καινούργια γοητεία, πιο πολύ εμπειρία,και μεγαλύτερη δύναμη.

ε ρε Νικο ξενερωσα το μπουζουκακι βγηκε κουκλι αλλα βγηκε πε… αντε ξανα μανα καπακια φιγουρες , μηπως γνωριζει κανεις πως μπορω να ξεκολλησω την φιγουρα χωρεις να την χαλασω? ισως με ζεστο νερο θα γινει κατι?
Ειναι κολλημενη με εποξικη 2 συστατικων .