"Εις τους πέντε δρόμους", NόVan theatre group

Αναδημοσιεύω παρακάτω το ενημερωμένο δελτίο τύπου μιας καινούριας μουσικοθεατρικής παράστασης με τίτλο “Εις τους πέντε δρόμους”, που παίζεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησα την πρεμιέρα και βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και απολαυστικό το εγχείρημα. Εν ολίγοις, το σενάριο και οι ερμηνείες των ηθοποιών ανακαλούν παλιό και καλό ελληνικό κινηματογράφο ενώ η (ζωντανή) μουσική, χάρη στις εύστοχες επιλογές ρεμπέτικων, παλιών λαϊκών και ελαφρολαϊκών κομματιών, λειτουργεί υποστηρικτικά και σχολιαστικά στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής.

[b][i]ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

[/i][/b]
Οι ΝόVAN theatre group παρουσιάζουν το κωμικόν δράμα «Εις τους πέντε δρόμους», μια μουσική παράσταση πρόζης και ρεμπέτικης μουσικής. Άρωμα ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας, άσματα σμυρνέικα, ρεμπέτικα και ξακουστά, γυναίκες του μπελά, αλάνια και τύποι λαϊκοί σε μια ιστορία πόνου, συναντήσεων μοιραίων και διαθέσεως κωμικής. Επί της σκηνής επτά ηθοποιοί και δύο μουσικοί να ξετυλίγουν το κουβάρι μιας ιστορίας γνώριμης και πάντοτε, ωστόσο, γοητευτικής. Πρώτες παραστάσεις θα δοθούν τας Πέμπτας 15, 22 και 29 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 βραδυνήν, εις τη στοά του bar SEESAW, Λέοντος Σοφού 20, τηλ. 2310.533.806. Η είσοδος δια το κοινόν είναι ελεύθερη.[u]
Περίληψις έργου

[/u]
Ο νεαρός Ασημάκης Ιορδάνογλου γυαλίζει παπούτσια εις το κέντρον της Αθήνας, κάπου στα 1947. Ο Θανάσης Μελέγκογλου, ιδιοκτήτης του χορευτικού κέντρου «Εις τους πέντε δρόμους», περνά την ημέραν εκείνην από τη φτωχογειτονιά. Η τιμιότης του λουστράκου μας θα τραβήξει την προσοχήν του λαϊκού επιχειρηματία Θανάση κι η γνωριμία τούτη θα γίνει η αρχή για ένα ταξίδι κωμικόν, μα και συνάμα δακρύβρεχτον, που θα ξυπνήσει μνήμας και θα αποκαλύψει μυστικά.
[i][u]
Συντελεσταί

[/u][/i]Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Μελίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: ΝόVAN theatre group

Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας

Βοηθοί παραγωγής: Gilles Drag, Νταίζυ Σερδάρη

Παίζουν οι ηθοποιοί

Μάρα Γαβριηλίδου

Νίκος Ταπλίδης

Μαρία Παπαγιαννάκη

Πέτρος Μαλιάρας

Ελένη Νανούδη

Γεώργιος Δερνίκας

Ζωή Κατσιλέρου

Παίζουν οι μουσικοί

Άγγελος Μπουρνάς

Πάνος Χαραλαμπίδης

Δείτε εδώ ένα βίντεο της παράστασης (εν είδει trailer) από το θέατρο Βεργίνα του Regency Casino. Τα παιδιά συνεχίζουν πλέον τις εμφανίσεις τους στο παραδοσιακό καφενείο “Γαλέριος” (Απελλού 3, Πλατεία Ναυαρίνου, τηλ. 2310.223.390) συνήθως κάθε δεύτερη Τετάρτη. Αν θέλετε να πάτε φροντίστε να κλείσετε τραπέζι εγκαίρως γιατί αλλιώς δεν θα βρείτε ούτε σκαμπό!