Διατηρητέα κηρύχθηκε η "Columbia"

Κατι ειναι κι αυτο …

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=686659&lngDtrID=253

Στη σημερινή εκπομπή του Στέλιου Ελληνιάδη (4 με 6μμ “Στο κόκκινο” 105,5) σχολιάζεται η απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό των διατηρητέων κτιρίων, με αφορφή το χαρακτηρισμού της “Κολούμπια” σαν διατηρητέας (και όλη η διαπλοκή…).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ.

Η “Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της Columbia”, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τη διάσωση του χώρου της Columbia και τη δημιουργία μουσείου ελληνικής δισκογραφίας και μουσικής, διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στον κινηματογράφο “ΦΙΛΙΠ”(Θάσου 11, Πλατεία Αμερικής, τηλ.: 210 8612476).

[CENTER]“ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ”
[/CENTER]
Θα προβληθεί η ταινία “Μανώλης Χιώτης, ο μάγκας που έβαλε κολόνια στο τραγούδι” του Αντώνη Κασίτα. Πρόκειται για μια ταινία τεκμηρίωσης διάρκειας 120’ με υπέροχη μουσική και τραγούδια που βασίστηκε σε μια ιδέα του αλησμόνητου δημοσιογράφου Πάνου Γεραμάνη, της οποίας είναι και αφηγητής. Η ταινία μας ταξιδεύει στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Τη δημοσιογραφική επιμέλεια και τα κείμενα έχει κάνει η Μπέλα Μηλοπούλου και ένα μεγάλο μέρος της έρευνας οφείλεται στο Βαγγέλη Αρναουτάκη ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι προσέφεραν το υλικό τους για την πραγματοποίηση της ταινίας.
Στην ταινία μιλούν άνθρωποι που γνώρισαν, αγάπησαν και θαύμασαν τον Μανώλη Χιώτη. Μουσικοί που δεν κρύβουν το πόσο τους επηρέασε και αναλύουν την τόσο σημαντική του πορεία στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό. Ιστορικοί, πανεπιστημιακοί και αναλυτές που δίνουν το στίγμα της εποχής και πώς από το ανατρεπτικό ρεμπέτικο περάσαμε, μέσα από το μπουζούκι του Χιώτη, στις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Καταθέτουν την άποψή τους ο Μίκης Θεοδωράκης, η Μαίρη Λίντα, ο Τάκης Μπίνης, η Μπέμπα Κυριακίδου, ο Χρήστος Κωνσταντίνου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, ο πανεπιστημιακός Άλκης Ρήγος και πολλοί άλλοι.
Το ντοκιμαντέρ “Μανώλης Χιώτης, ο μάγκας που έβαλε κολόνια στο τραγούδι” έχει προβληθεί στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2003, καθώς και σε πολλά μεσογειακά και διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.
Ο Μανώλης Χιώτης ήταν ένας από τους δημιουργούς που κατέθεσε την έμπνευσή του και τη δημιουργία του μέσα στα στούντιο της Columbia της οποίας υπήρξε και καλλιτεχνικός διευθυντής.

Μόνο που το ποστ είναι “εξαφανισμένο”… Και το δελτίο με τις θέσεις της ομάδας Πρωτοβουλίας το έφαγε η μαρμάγκα…
Τελικά εξαφανίστηκαν όλα τα παλιά… Κρίμα !
Ευτυχώς, κάπου το έχω. Θα το παραθέσω και πάλι.

Σήμερα, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στον κινηματογράφο “ΦΙΛΙΠ” (Θάσου 11, Πλατεία Αμερικής) μην ξεχάσουμε την ταινία : [b]“ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ”.

[SIZE=2](Παραθέτω το χάρτη, για τους μη γνωρίζοντες το μικρό δρόμο)

[/b][/SIZE]