Διάρκεια προγράμματος λαϊκών μουσικών

Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα θα ήθελα την άποψη και τις γνώσεις σας γυρω από ένα θέμα που μου έχει κεντρίσει την απορια. Η διάρκεια που καλούνται να παίξουν οι λαϊκοί μουσικοί.
Επεξηγω, έχω παρατηρήσει ότι η διάρκεια προγράμματος για ένα μεροκάματο που καλούνται να παίξουν μουσικοι της λαϊκής και της ρεμπέτικης μουσικής διάφερουν σημαντικά από άλλα είδη ακόμα και στον ίδιο χώρο. Δηλαδή ζητάται να παιξεις από 3 μέχρι και 5 ώρες ενώ σε άλλα είδη με 2 σετ των 45 λεπτών λες γεια σας και περνεις τα ίδια λεφτά πάνω κάτω ( και δε μιλάω απαραίτητα για original μουσική που λες οκ πρέπει να εχει βγάλει ο άλλος 5 δίσκους για να παίξει τόση ώρα.) Πώς έχει καθοριστεί αυτό ,ισχύει η είναι ιδέα μου,δεν είναι λίγο άδικο ;; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που μου γεννιούνται

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου Σταύρο και καλώς ήλθες, καλές συζητήσεις να ευχηθώ.

Ποια είναι αυτά τα είδη ?

Jazz ,rock έντεχνοι κτλ…

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου @Stavros1, καλωσόρισες στο Φόρουμ και τις συζητήσεις μας.

Εγώ απ’ όσο έχω δει ό,τι είδος μουσικής και να παίζει μια μπάντα σπάνια κάνει πρόγραμμα σε μαγαζί κάτω από 3 ώρες. Εκτός εάν είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος με περισσότερες μπάντες. Επίσης αυτός ο χρόνος είναι λίγο σχετικός εάν σκεφτείς τα διαλείμματα και το στρίψιμο τσιγάρου που μπορεί συνολικά να είναι ο μισός χρόνος από το πρόγραμμα. Ξέρω μπάντες (για να μην αναφέρω ονόματα μουσικών) που ανά 2 τραγούδια στρίβουν τσιγάρο το οποίο καπνίζουν όσο παίζουν και ανάμεσα στα τραγούδια θέλουν και 1-2 λεπτά για να δουν ποιο θα είναι το επόμενο. Αυτό εννοείται πως δεν τους εμποδίζει στα μισά του προγράμματος να κάνουν και ένα διάλειμμα 15 λεπτών ή να αφήσουν κάποιο θαμώνα να παίζει με το όργανό τους κάποια τραγούδια όσο εκείνοι κάνουν διάλειμμα ( ή και να παρατείνουν το διάλειμμα). Ε με αυτά και με τ’ άλλα μπορεί το συνολικό πρόγραμμα να ξεπεράσει τις 3-4 ώρες ασχέτως το πόσο είναι η πραγματικές ώρες παιξίματος. Εδώ να τονίσω ότι απλά αναφέρω γεγονότα και ΔΕ με ενοχλεί το ίδιο το γεγονός.

Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές αυτό το φαινόμενο είδη μουσικής δε κοιτά :wink:

1 «Μου αρέσει»

Νομίζω συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Είναι άλλο το λάιβ σε μουσική σκηνή, άλλο η συναυλία, άλλο το παίξιμο σε ταβέρνα, άλλο σε πανηγύρι. Διαφέρουν οι πρόβες, οι αμοιβές, οι συνθήκες, αλλά αν τα βάλεις κάτω συνολικά θα δεις ότι με βάση την ποιότητα και την ποσότητα της δουλειάς υπάρχει μια αναλογία.

1 «Μου αρέσει»

και 8… παλαιωτερα ισως και 12 σε λιγες περιπτωσεις.