Δημιουργία σελίδας για την εκμάθηση ρεμπέτικων οργάνων (2011)

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ. ΑΦΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗΣΗ
ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΡΜΠΕΤΙΚΗΣ) ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ.
ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΗΡΗΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΝΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω

Γεια σου bill fas rod και καλοσώρισες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ!

Οπως το λέει και ο τίτλος είναι Φόρουμ, δηλαδή στα ελληνικά Αγορά. Αγορά σήμαινε παλιά και χώρος συζητήσεων, γιατί οι Αρχαίοι εκεί κάνανε τις τσάρκες τους και τα λέγανε, όταν οι γυναίκες ήτανε στα σπίτια τους και οι δούλοι κάνανε τις δουλειές.
Ενα Φόρουμ λοιπόν είναι χώρος συζητήσεων. Δεν είναι χοροδιδασκαλείον, ούτε και ρεμπετοδιδασκαλείον. Αυτό φυσικά δε σημαίνει, ότι δεν συζητιούνται και απορίες μουσικές όπως θα διαπιστώσεις.

Η διάδωση και η συνέχιση της μουσικής (ρεμπέτικης) γίνεται και μέσα απο τις συζητήσεις. Οπως θα καταλάβεις, οι λάτρεις του ρεμπέτικου που είναι εδώ μέσα έχουν την ευκαιρία να συζητούνε με θεματολογία που έχει μπει σε σωστή σειρά από το Α μέχρι το Ω. Επίσης, πολλοί δάσκαλοι βάζουν τις αγγελίες τους για όποιον ενδιαφέρεται.

Καλώς ήρθες και καλές συζητήσεις!

Υ.Γ. Τα κεφαλαία δείχνουν στα ιντερνέδικα ότι φωνάζεις.

Φιλε μου δεν επιασες το θεμα απο τη σωστη πλευρα. Αν και η λεξη φορουμ ειναι λατινογενης και δεν τεριαζει με την μοναδικη στον κοσμο (ρεμπετικο) εν τουτης ας το δουμε και απο τη δικη σου πλευρα. Καθε αγορα λοιπων προσφερει διαφορα στους πελατης της και οσο περισσοτερα ειναι αυτα τα διαφορα τοσο καλυτερα παει η αγορα. Οπως θα δεις η εγγραφη μου στο ρεμπετικο ειναι δυο χρονια πριν απο εσενα η συμετοχη μου στις συζητησης σταματησε εδω και πολυ καιρο απο τοτε που θεωρησα πωσ τιποτα το ουσιαστικο δεν γραφεται. Αν λοιπων εχεισ κατι που θα μου μεινει και για αυριο γραψτο – τα υπολοιπα ειναι ΣΚΕΤΕΣ ΦΛΙΑΡΟΙΕΣ

Φιλαράκι από τις “ΣΚΕΤΕΣ ΦΛΙΑΡΟΙΕΣ” εγώ προσωπικά έχω ήδη βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, απλώς και μόνο παρακολουθώντας και χωρίς να γνωρίζω θεωρία της μουσικής μάλιστα. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει έστω μια ερώτηση (σε θέμα μουσικής) που να μην έχει απαντηθεί εδώ μέσα. Και, όχι, ο διαχειριστης δεν είναι ξάδερφός μου.

Να με συμπαθάς, αλλά δεν έχω τίποτα να γράψω για σένα. Αδυνατώ να σε καλύψω, πολύ περισσότερο που έχοντας εγγραφεί δύο χρόνια αργότερα από εσένα είμαι και ψαρούκλας.

Φίλε μου bil fas rod, αφού για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν βρήκες στο χώρο αυτό κάτι ουσιαστικό, αδυνατώ και εγώ να σε καλύψω. Βελτίωση δεν προβλέπεται, οι φλυαρίες θα παραμείνουν σκέτες… Πολύ περισσότερο που εδώ δεν είμαστε μία αγορά, να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα ή υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίζει το τζίρο της.

Μια σκεψη εκανα δυνατα οποιος την ακουσε καλως .
Ευχαριστω για τον χρονο σας

???
:082: :mad::108::079: Eπειδή προφανώς “η λεξη φορουμ ειναι λατινογενης και δεν τεριαζει” και “Καθε αγορα λοιπων προσφερει διαφορα στους πελατης της και οσο περισσοτερα ειναι αυτα τα διαφορα τοσο καλυτερα παει η αγορα” και εδώ είμαστε "ΣΚΕΤΕΣ ΦΛΙΑΡΟΙΕΣ" γιατί
συνεχίζεις να “αγοράζεις” από εμάς? :019: Κι επειδή, αν δεν είσαι “φτιαγμένος”, μάλλον προσπαθείς να κάνεις πλάκα, φίλε μου εδώ απ ότι φαίνεται, δεν έχουμε “κάτι που θα σου μείνει και αύριο”!! :112:

Εσυ φτιαχνεσε τακτικα και ξερεις τι ειναι φτιαγμενος / αν ναι/ τωρα τι εισαι?

Σε ευχαριστούμε για την πρότασή σου αλλά το φόρουμ δεν προτίθεται να γίνει ωδείο. Υπάρχουν πάρα πολλοί δάσκαλοι μπουζουκο-μπαγλαμάδων στην αγορά. Διάλεξε και πάρε.
Τα μέλη του φόρουμ ήδη συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην διάδοση και συνέχιση του ρεμπέτικου (και όχι μόνο) τραγουδιού. Υπάρχουν άπειρες πληροφορίες, παραπομπές και σχόλια για όλων τον κόσμο.
Και ένα τελευταίο σχόλιο. Η εγγραφή δεν σε κάνει μέλος μιας παρέας αλλά η συμμετοχή.

Καλή Χρονιά.

Φίλε bil fas rod, νομίζω ότι το φόρουμ έχει αρκετά από αυτά που ψάχνεις. Όπως λέει ο Δημήτρης, πράγματι δεν είναι ωδείο και δε θα γίνει, γιατί αν τα φόρουμ γίνουν ωδεία τα ωδεία θα κλείσουν και δε θα έχουμε και φόρουμ. Από κει και πέρα όμως, αν έχεις την υπομονή να βολτάρεις λίγο στα άπειρα θέματα που έχουν ανοίξει, θα βρεις πάρα πολλά του τύπου «παιδιά τι δρόμος είναι αυτό το κομμάτι;» / «παιδιά ο Χ παίχτης τι πενιά χρησιμοπιεί εδώ;», όπως επίσης και άλλα του τύπου «τι χορδές να βάλω / ποιος είναι ο καλός ενισχυτής / τελικά ο σωστός στίχος είναι έτσι ή έτσι» και χίλια δυο που συνδέονται με όλες τις πτυχές της μουσικής.
Θα μου πεις: ναι, αλλά εγώ γυρεύω κάτι συστηματικό από το Α ως το Ω. Τότε πήγαινε στις ενότητες «ζητάω δάσκαλο» ή «παραδίδω μαθήματα στην τάδε πόλη». Κι από αύτό το ζήτημα θα βρεις την άκρη. Αν δεν τη βρεις άνοιξε δικό σου θέμα «γυρεύω δάσκαλο να μου δείξει το τάδε και το τάδε». Όπως ήδη παρατήρησε ο Φίλιππος, είναι 99.9% βέβαιο ότι θα βρεις απαντήσεις. Διαδικτυακά μαθήματα δε θα βρεις εδωμέσα, επειδή ακριβώς είναι φόρουμ (χώρος όπου συζητάμε όλοι) και όχι σάιτ (σελίδα όπου ένας γράφει και όλοι οι άλλοι διαβάζουν χωρίς ενεργή συμμετοχή). Μη ζητάς ψάρια στο μανάβικο.

Διάδοση της μουσικής γίνεται και με άλλους τρόπους: όταν ανακαλύπτει κάποιος κάτι και το μοιράζεται με τους άλλους. Δεκάδες είναι και τα θέματα «ακούστε αυτό το τραγούδι», «δείτε αυτό το βιντεάκι», «κάθε Σάββατο ο τάδε παίζει στο δείνα μαγαζί», «μήπως ξέρετε πού πάιζουν καλά λάιβ στο Αγρίνιο;».

Αν τίποτε από αυτά δε σε καλύπτει, τότε ΟΚ, τι να κάνουμε. Θα πρέπει όμως, επαναλαμβάνω, να ψάξεις όλο το φόρουμ με υπομονή. Αυτό δεν το έχεις κάνει τα τελευταία 4 χρόνια. Αλλιώς θα είχες παρατηρήσει ότι κρατάμε κάποια συγκεκριμένα όρια στο τι λέμε ο ένας στον άλλο.

Γενικά καλό είναι να κόβει κανείς λίγη κίνηση, να δει τι παίζει στο χώρο που μπήκε, και άμα πιάσει το στυλ τότε να εκδηλωθεί. Είτει πρόκειται για τρόπους συμπεριφοράς είτε για το τι θεματολογία παρέχεται.