Γιώργος Τσιμπίδης

Kαλησπέρα σε όλους ! Ανοίγω αυτό το thread για να μοιραστώ μαζί σας ένα θέμα που αφορά το μπουζούκι ΚΑΛΜΟΛ , καθώς είδα να αναφέρεται σε ένα άλλο site στο internet . Το μπουζούκι αυτό το κέρδισε ο Γιώργος Τσιμπίδης από τον ΚΑΛΜΟΛ , όπως ήδη αναφέρεται και στο περιοδικό ΚΛΙΚΑ , και όντως έκανε με αυτό πολλές ηχογραφήσεις , μέχρι που αναγκάστηκε να το αφήσει λίγους μήνες αφότου πρωτοπήγε στην Αμερική, στο κέντρο της Ν.Υόρκης που δούλευε, καθώς δεν κρατήθηκαν οι χρονικοί όροι του συμβολαίου που είχε κάνει από την Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να τον κρατήσει για περισσότερο διάστημα από το συμφωνηθέν και για να τον πείσει να μείνει του κράτησε το μπουζούκι ελπίζοντας ότι χωρίς αυτό δεν θα πάει πουθενά… Εκείνος όμως επειδή είχε δώσει τον λόγο του ότι θα εμφανιζόταν στη συνέχεια στο Σικάγο,αναγκάστηκε να φύγει. Επομένως δεν το είχε μέχρι τέλους όπως αναφέρεται σε κάποιο άλλο site. Το γεγονός αυτό μου το είχε διηγηθεί ο ίδιος ο παππούς μου, και τα «ίχνη» του μπουζουκιού αυτού από τότε έχουν χαθεί .

Γεωργία δεν κατάλαβα. Δηλαδή περιμένεις από κάποιον να σου απαντήσει τι απέγινε αυτό το μπουζούκι? Δεν νομίζω να ξέρει κανένας! Αυτοί που τα καβατζώνουν αυτά τα όργανα τα κρατάνε για πάρτυ τους και δεν το λένε πουθενά! Δυστυχώς πολλά όργανα γνωστών παιχτών έχουν καβατζωθεί από διάφορους επιτήδειους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο!!!:mad:

Πάντως εγώ αυτό που ξέρω για το ΚΑΛΜΟΛ είναι ότι ο Τσιμπίδης έχει παίξει με αυτό το Μινόρε και το Χασάπικο!!

Καλά λέει ο Κώστας φιλενάδα… Ποιός θα εξομολογηθεί για κάτι τέτοιο;!

Πάντως, ο Τσιμπίδης και με του Άκη Πάνου το μπουζούκι (που τον είχα ακούσει) μια χαρά τα κατάφερνε να παίζει !
(κι ας μην είχε πάνω του φιγούρα-σφραγίδα από τον περιβόητο Καλμόλ (Βασ. Νικολαϊδη)
:slight_smile:

ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ :
Ο παπούλης σου τι σχέση είχε με τον Τσιμπίδη;

Φυσικά και έχετε δίκιο , δεν περίμενα να μάθω κάτι για αυτό το μπουζούκι, απλώς το ανέφερα γιατί είχα δει μια συνέντευξη στην Κλίκα που είχε πάρει ο κύριος Άρης από τον Χρήστο Σπουρδαλάκη όπου τον ρώτησε τι απέγινε αυτό το μπουζούκι και είπα να αναφέρω ό,τι μου είχε πει ο παππούς μου ότι συνέβη.

Υ.Γ Ο Γιώργος Τσιμπίδης είναι ο παππούς μου…: )

Ε τότε Γεωργία μιας και έγινες μέλος αυτής της παρέας και σε συνεργασία με τους Αδμίνωρες, δεν κάνετε ένα αφιέρωμα στο επόμενο τεύχος της κλίκας για το φαινόμενο Τσιμπίδη?:088:

Ευχαρίστως κάποια στιγμή, αν υπάρχει ενδιαφέρον, να προσφέρω όσες πληροφορίες χρειάζονται, τις οποίες κυρίως θα μεταφέρω από την μητέρα μου και τα αδέλφια της που γνωρίζουν σαφώς περισσότερα από μένα.
Καληνύχτα σας, Γεωργία-Ζωή : )

H τελευταία δημοσίευση είναι πριν 3 χρόνια αλλά το παραβλέπω. Γεωργία αν διαβάζεις ακόμα επικοινώνησε με π.μ (ξέρω τους συγγενείς του στην Χαλκιδική και ο πατέρας μου έχει σχέση οικογενειακή με όλη την οικογένεια ).
Οι περισσότεροι από τους Τσιμπίδηδες, ήταν στην Χαλκιδική, και κάποιοι στην Αθήνα.Αδερφός και ξάδερφος νομίζω. Ένας έκανε κάρβουνα με τον παππού μου στο Α.Όρος.
Όταν είχε έρθει το 1987 στην Ελλάδα, είχε επισκεφτεί την Χαλκιδική για το σόι του. Εκεί τον άκουσε ο πατέρας μου μέσα σε μια κουζίνα ενός σπιτιού να παίζει. Έπαιξε και κάπου αλλού (σε ταβέρνα) αλλά δεν θυμάται. Αρκετοί τότε δεν τον ήξεραν στο χωρίο, άκουγαν μόνο για κάποιον μπουζουκτσή από την Αμερική.

Το 2003 όταν πέθανε τα ΝΕΑ είχαν δημοσιεύσει αυτό: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4279484

Επίσης Η Πανικαριακή Αδελφότητα, καθότι Ικαριώτης ο Τσιμπίδης (κι εγώ) είχε κάνει μια εκδήλωση προς τιμήν του και αφιέρωμα. Ψάχνω ψάχνω, αν το βρώ θα το γράψω και θα το ανεβάσω.[COLOR=“Grey”]

1 «Μου αρέσει»

Μετά, όταν πήγα στην Αμερική, […] το χάρισα σε έναν Μαρκογιαννάκη, Κρητικό.

Το όνομα δεν είναι βέβαια σπάνιο, αλλά πάντως θα μπορούσε να παραπέμπει στον ιστορικό Ρεθεμνιώτη λαουτιέρη Γιάννη Μαρκογιαννάκη. Πέθανε πριν δυο χρόνια, και σ’ ένα αυτοβιογραφικό του σημείωμα διαβάζω:

Το 1958 πήγαμε στην Αμερική καλεσμένοι της «Παγκρητικής» και μείναμε ένα χρόνο.

Ταιριάζουν οι ημερομηνίες;