Γιατί έμεινε στην ιστορία ο Στράτος Διονυσίου?

Στρατος Διονυσιου, ονομα βαρυ σαν ιστορια, με φοβερη φωνη, ντομπρο χαρακτηρα και μεγαλα τραγουδια. Πια ειναι η δικη σας αποψη και τι τον εκανε κατα την γνωμη σας τοσο γνωστο και αποδεκτο?

Ο Διονυσίου όπως και πολλοί της εποχής του είχε κάποια κυρία χαρακτηριστικά. Ξεχωριστό χρώμα φωνής και λαικη καταγωγή. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο για να κατανοήσει κάνεις τους λόγους που έγινε διάσημος και κοινώς αποδεκτός. Και ευτυχώς που πολλοί συνθέτες εκμεταλλεύτικαν την φωνή του και έχουμε πάρα πολλά ωραία τραγούδια που ερμήνευσε. Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι επιπρόσθετο που τον χαρακτηρίζει ως ξεχωριστό. Ήταν και αυτός τραγουδιστής της σχολής του.

3 «Μου αρέσει»

Κωνσταντίνε, γνώριζες πως ο Στράτος, πέρα από τα υπόλοιπα, ήταν και ικανότατος ράφτης και έφτιαχνε μόνος του πολλά από τα κοστούμια του της δουλειάς;

2 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι ο Johnkosguit έδωσε μία καλή απάντηση. Απλώς θα ΄προσθεσω την σκηνή όπου ο Κούρκουλος βάζει φωτιά στο σπιτικό του, με συνοδεία το “Βρέχει φωτιά στη στράτα μου” του Διονυσίου. Iconic σκηνή, όπως λένε οι αγγλόφωνοι! :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»