Βοήθεια με ένα τραγούδι

Οι στίχοι είναι αυτόί:

Συ με 'κανες να περπατώ
και να παραμιλάω

να αναστενάζω να πονώ
ποτές να μη γελάω (2)

Όταν με δεις κρυφά κρυφά
μου λές θα μ’ ανταμώσεις

Μες στα στενάκια του ψυρρή
φιλάκια να μου δώσεις (2)

Όλη τη νύχτα άγρυπνος
σε καρτερώ καημένος

Δε με πονάς δεν έρχεσαι
και φεύγω δακρυσμένος (2)

Πως δε σε μέλλει άπονη
για μένανε το ξέρω

Μα τι να κάνω σ’αγαπώ
κι όλα τα υποφέρω (2)

Ξέρει κάποιος τον τίτλο, ποιός το χει γράψει και ποιός το λέει; Το έχω από μια ζωντανή ηχογράφηση από κάτι παιδιά αλλά στο cd δεν αναφέρει τους τίτλους των τραγουδιών.

“Μα τι να κάνω σ’ αγαπώ”
Σύνθεση : Κώστας Σκαρβέλης
Τραγούδι : Γιώργος Κάβουρας

παιδιά επείγομαι και θέλω τις ημερομηνίες ηχογράφησης από το “μπουρνόβα με τα κρύα τα νερά” που τραγουδάει ο στέφανος βέζος και ημερομηνία ηχογράφησης από το “εμβατήριο σμύρνης”. τα θέλω για ένα ντοκυμανταίρ που θα προβληθεί τη κυριακή στον εύοσμο, αφιερωμένο στον κουκλουτζά της σμύρνης. θα στείλω στο φόρουμ και ένα δελτίο τύπου για όσους βρίσκονται στη θεσσαλονίκη και τους ενδιαφέρει. είναι εξαιρετική δουλειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«…Μνήμες που δεν θα φύγουνε ποτέ». Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Λέσχη του Δημοτικού Κινηματογράφου Ευόσμου, με την υποστήριξη του Δήμου Ευόσμου, της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Ωδείου και του Πνευματικού Κέντρου Ευόσμου και αφορά στην ιστορία του Ευόσμου.
Η πρώτη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το ιστορικό παρελθόν του Ευόσμου από το 1922 έως σήμερα. Από την εποχή που πρόσφυγες και γηγενείς θα προσπαθούσαν μαζί να επιβιώσουν και να συμβιώσουν.
Μια δύσκολη πορεία επιβίωσης, με ιστορίες και μαρτυρίες προσωπικές, παράλληλες με τη ροή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Πρόσφυγες «θλιβερά ναυάγια» της πανελλήνιας συμφοράς του ’22 που άφησαν την «πατρίδα» για μια νέα στην «Μητέρα Ελλάδα», τον Νέο Κουκλουτζά, που στην πορεία μετονομάστηκε «Εύοσμος».
Διαφορετικές διάλεκτοι, ήθη – έθιμα και παραδόσεις, άνθρωποι που πάλεψαν με όλα τα στοιχεία και τα στοιχειά του ουρανού και της γης και βγήκαν νικητές.
Με το πέρασμα των χρόνων συγχωνεύτηκαν σε μια σύγχρονη πόλη. Οι θύμησες όμως παρέμειναν ανεξίτηλες…. «είναι μνήμες που δεν θα φύγουνε ποτέ».
Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια και πρωτοβουλία της Λέσχης του Δημοτικού Κινηματογράφου Ευόσμου με τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον, που αναμένεται να αποτελέσει ιστορικό κειμήλιο και παρακαταθήκη για τις νεώτερες γενιές.

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ είναι οι εξής:
-Ιδέα, επιμέλεια και οργάνωση παραγωγής: Ρίτσα Γεωργιάδου (υπεύθυνη λέσχης Δημοτικού Κινηματογράφου Ευόσμου)
-Σκηνοθεσία: Ηλίας Γεωργακόπουλος
-Ιστορική έρευνα: Κυριάκος Χατζηκυριακίδης (υπεύθυνος ιστορικού αρχείου Δήμου Ευόσμου)
-Μουσική: Μπάμπης Κουρκούδιαλος
-Στίχοι: Σωτήρης Νικολαίδης
-Τραγούδι: Ιωάννα Κουρκούδιαλου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Θα το βρεις και σε επανεκτέλεση από τον Γ.Τζώρτζη στο cd Κολωνάκι-Τζιτζιφιές.

Έψαξα τελικά και όντως το 'χω από Τζώρτζη. Υπάρχει κάποια συλλογή που να το έχει σε πρώτη εκτέλεση; Ή κάποιο CD του αρχείου ελληνικής δισκογραφίας;

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην Lefouras 22 Μάρτιος, 2005)