Αποκάλυψη ετικέττας κατασκευαστή

Πρόσφατα έφτασε στο εργαστήρι μου παλιό λαούτο, που θύμιζε ανάλογα του Εμμανουήλ Κοπελιάδη.

Αφού αφαίρεσα το καπάκι , διαπίστωσα ότι κάτω από την ετικέττα της τελευταίας του επισκευής από τον Μ. Σκεντερίδη το 1995, υπήρχε και κάποια παλαιότερη. Με πολύ προσπάθεια αφαιρέθηκε, σχεδόν χωρίς καθόλου φθορά η πρώτη και αποκαλύφθηκε η δεύτερη.

Χειρόγραφη, με μολύβι, έγραφε τα εξής στοιχεία:« ΕΠΙΣΚΕΥΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΚΑΝΕΛΛΟΣ Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ , ΒΙΟΛΙΣΤΑΣ , ΙΤΕΑ ». Κάτω και από αυτή την ετικέττα, φάνηκε να υπάρχει και άλλη, αυτή του αρχικού κατασκευαστή.

Δυστυχώς, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να σωθεί και η δεύτερη αυτή ετικέττα. Έτσι, αφού πρώτα αποτυπώθηκε, αφαιρέθηκε και αυτή κομματάκι-κομματάκι, με πολύ προσοχή, και αποκαλύφθηκε σχεδόν ανέπαφη, η αρχική :

« ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΕΙΟΝ ΕΜΜ. Ν. ΚΟΠΕΛΙΑΔΟΥ , ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ »

1 «Μου αρέσει»

Σε πόσα όργανα έχει γίνει αυτό!Τουλάχιστον οι επισκευαστές άφησαν την ετικέτα του κατασκευαστή έστω και αποκάτω.

Πιο πολύ από τις τρείς ετικέττες μου άρεσε του Μιχαήλ Σ. Σκεντερίδη του 1995, που στο τέλος γράφει: “ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΣ ΤΙΜΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΑΣ”!!!..:112:

Ε, τον πίεζε η μεγάλη ευθύνη τον άνθρωπο…

πουλαω εμμ κοπελιαδη και με ετικετα στρατοσ 6984418987